Skocz do zawartości

[tolerancja] homoseksualizm

Shadow265

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

(To wcinam się ja - Biera. Podzieliłem temat bo robił się OT. Zapraszam do dalszej dyskusji.

)

Mmmmm...Widze ze PO prowadzi...

Powiem tak- glosowanie w rekawiczkach i wybieranie mniejszego zla <ktorego nota bene nie ma ;]> to jedna sprawa, ale dopuszczanie do stolka Platformy ktora popiera gejow i lesbijki i te wszyskie ich marsze to juz zupelnie co innego.

Powiem otwarcie- nie lubie kochajacych inaczej ;]

Napisano

uważaj, żeby kiedyś ktoś nie powiedział Tobie że Cię nie lubi i jak w ogóle ma ktoś czelność głosować na kogoś kto daje ci prawo do normalnego życia. przykre

Napisano
Będę głosował na PiS bo uważam, że żadna inna partia obecna w polskiej polityce nie zrobi czegoś dobrego.

No to jest szczyt bezczelności :) głosować na PiS i wyjechać na Wyspy

Powiem tak- glosowanie w rekawiczkach i wybieranie mniejszego zla <ktorego nota bene nie ma ;]> to jedna sprawa, ale dopuszczanie do stolka Platformy ktora popiera gejow i lesbijki i te wszyskie ich marsze to juz zupelnie co innego.

Ciemnogród, zaściankowość i homofobia :)

Napisano
Mogłabys jakos rozwinąc te myśl? W jakim sensie jesteśmy w podobnej sytuacji, bo jakos nie mogę tego zrozumieć. Głosuje na danego kandydata, bo tak dyktuje mi rozum, a nie dlatego, by nie wygrał ktos inny.

Wszystko zależy jak widzisz daną sytuację w PL B)

To właściwie cytat jest a nie moje słowa. Zaintrygował mnie ten obrazek przed moim postem, poszukałam i wkleiłam informację do czego się odnosi. Chyba jest tam odnośnik do odpowiedniej strony. :)

Ależ głosować w rękawiczach nie koniecznie musisz na platformę, jest jeszcze inna konkurencja ;]

Inna sprawa, Ty tak na poważnie o tych gejach i lesbijkach? A mogę się zapytać dlaczego ich nie lubisz? :)

Napisano

Shadow265 ja lubie drób ale nie znaczy ze bede glosowal na PIS i Kaczynskiego.

Biera to że Shadow napisal ze nie lubi jak to okreslil "kochajacych inaczej" to moim zdaniem nic zlego, mamy (a przynajmniej powinnismy miec) wolny wybor i prawo do wyznawania pewnych wartosci. Nie chce niech nie lubi!

Ale mnie akurat martwi druga strona medalu a mianowicie "jawne represje" stosowane wzgledem osob o odmiennej orientacji, wyznaniu czy pogladach.

Jeżeli ktoś chce zorganizować marsz przeciwko zabijaniu zwierzat(powinni sie oburzyc hodowcy), czy rowouprawnieniu kobiet(czuje sie urażony :) jako facet, że my nie robimy takich marszów :)) to jest ok, ale jesli ktos chce zrobic parade rowności to pokazuje sie Ich palcem, że ktos im na to pozwolil ze to jest zle. Tymczasem nikt nikogo nie namawia do zmiany orientacji tylko ludzie chca TOLERANCJI dla swoich pogladów.

Mam znajomego który jest odmiennej orientacji seksualnej i wierzcie mi ze za rzeczy jakie go spotykaja na codzien, upokorzenia jakie musi przechodzic mozna jedynie porownac do inkwizycji w sredniowieczu i paleniu wiedźm na stosach!

Pozdrawiam i zapraszam do wyborów!

Ja glosuje na PO i nie mam zamiaru sie z tym kryc. Nie chodzi tylko o to ze najblizszy mi jest ich program, ale glownie o to z kim moga stworzyc koalicje.

Napisano

(...) to jedna sprawa, ale dopuszczanie do stolka Platformy ktora popiera gejow i lesbijki i te wszyskie ich marsze to juz zupelnie co innego.

Marcinie, ale on nie tylko nie lubi - on też nie rozumie jak można dopuszczać do władzy kogoś kto akceptuje normalne funkcjonowanie w społeczeństwie ludzi o odmiennych orientacjach seksualnych. Kiedyś tak samo było z Murzynami. teraz nazywa się to rasizmem, kiedyś - normą. tak samo jest z gejami i lesbijkami... oby...

Napisano
Marcinie, ale on nie tylko nie lubi - on też nie rozumie jak można dopuszczać do władzy kogoś kto akceptuje normalne funkcjonowanie w społeczeństwie ludzi o odmiennych orientacjach seksualnych. Kiedyś tak samo było z Murzynami. teraz nazywa się to rasizmem, kiedyś - normą. tak samo jest z gejami i lesbijkami... oby...

tak, a później geje i lesbijki będą maszerować ulicami miast liżąc się, z gołymi dupami lub co gorsza zachęcać do "wstąpienia w ich chore szeregi" A później będą adoptować sobie dzieci, lub w trakcie "postępu" nawet je "robić"... Ponadto, skoro nie masz nic przeciwko gejom, lesbom itp. to może by tak tolerować pedofilów ? No przecież to też są "inni seksualnie"...

Napisano

bartex jest duża różnica między gejem a pedofilem

przede wszystkim - dwóch gejów żyje ze sobą z własnej woli. Wątpię aby dziecko chciało mieć coś naprawdę wspólnego z pedofilem - ba wręcz się go boi.

Co do manifestacji - też uważam że mogliby sobie je darować. tak samo jak rowerzyści mogliby sobie darować masy krytyczne. tylko utrudniają ruch, skaczą na tych dualówkach, jeżdżą po chodnikach... Co? Że oni chcą coś przez to przekazać? niemożliwe...

Napisano

Ja na codzień śmieję się z gejów (bo tak), uważam że to obrzydliwe ale wolność to wolność. Krzywda się będzie działa przez jakąś manifestację? Przykład z pedofilami jest beznadziejny bo wtedy właśnie komuś ta krzywda się dzieje.

Czasami mam wrażenie, że ludzie zajmują się tylko pierdołami. Jeden o gejach, babcia mi wyjeżdża z tym że wszystkich trzeba pozamykać, ktoś inny o jakiejś skorumpowanej posłance mi wyjedzie i to będzie jego niesamowity argument. Mnie interesuje to, co będzie w przyszłości tylko i wyłącznie. Mam gdzieś, że jakiś koleś za czasów komuny coś zrobił i po 20 latach trzeba go wsadzić. Od tego państwo się nie rozwinie, moje perspektywy się nie polepszą, horyzonty nie poszerzą. Od "rewolucji" typu mundurki w szkole też, a pewnie ktoś będzie przy wyborze kierował się i tym.

Głosowałbym na PO bo UPR nie ma szans. PO wydaje mi się nijakie, bez siły przebicia a Tusk jawi mi się jako dobrotliwy tatuś ale... Wrocławiem rządzi PO, a miasto rozwija się aż miło. Ciężko znaleźć punkt w centrum, z którego nie widać śladów budowy/modernizacji i to w zasadzie wszystko dlaczego z nimi sympatyzuję. Jeżeli rząd nie potrafi pomóc to niech chociaż siedzi cicho i nie przeszkadza.

Napisano
uważaj, żeby kiedyś ktoś nie powiedział Tobie że Cię nie lubi i jak w ogóle ma ktoś czelność głosować na kogoś kto daje ci prawo do normalnego życia. przykre

Przykre ze ich nie lubie? A to ze mi sie panosza po ulicach i chca rownych praw to nie jest przykre?

Biera, zauwaz ze normalnosc to od dosc dawna kobieta i mezczyzna, a nie dwoch tatusiow ;]

Ciemnogród, zaściankowość i homofobia :)

Tak, jestem homofobem, i pochodze z Ciemnogrodu i jestem - jak to mawial Pan Cejrowski - z tego bardzo dumny. Wole juz te konwenanse niz to co daje "nowe spojrzenie na swiat" B)

Inna sprawa, Ty tak na poważnie o tych gejach i lesbijkach? A mogę się zapytać dlaczego ich nie lubisz? :)

Jak najbardziej powaznie :)

Ujme to tak- niech sobie zyja i egzystuja, ale obok mnie, gdzies w cienu i nie rzucaja mi sie w oczy. A nie upominaja sie o swoje prawa i pchaja tam gdzie nie trzeba machajac na ulicy "portretami szczesliwych homo-rodzin" ;]

Biera to że Shadow napisal ze nie lubi jak to okreslil "kochajacych inaczej" to moim zdaniem nic zlego, mamy (a przynajmniej powinnismy miec) wolny wybor i prawo do wyznawania pewnych wartosci. Nie chce niech nie lubi!

Amen.

Ale mnie akurat martwi druga strona medalu a mianowicie "jawne represje" stosowane wzgledem osob o odmiennej orientacji, wyznaniu czy pogladach.

Jeżeli ktoś chce zorganizować marsz przeciwko zabijaniu zwierzat(powinni sie oburzyc hodowcy), czy rowouprawnieniu kobiet(czuje sie urażony :) jako facet, że my nie robimy takich marszów :)) to jest ok, ale jesli ktos chce zrobic parade rowności to pokazuje sie Ich palcem, że ktos im na to pozwolil ze to jest zle. Tymczasem nikt nikogo nie namawia do zmiany orientacji tylko ludzie chca TOLERANCJI dla swoich pogladów.

[...]

Nie represjonuje, nie chce poprostu zeby mi sie rzucali w oczy.

A powiesz mi ze z punktu widzenia morlanosci to to jest dobre <nie mowie o organizowaniu parad, ale o ogolnym stanie rzeczy> ?

Nie chca TOLERANCJI ale AKCEPTACJI. A tego nigdy ode mnie nie dostana.

Wystarczy ze dopuszczam do siebie mysl, ze poprostu sa ;]

Murzynami? Oj nie Biera, to nie to samo. Murzyni to normalni ludzie, natomiast geje i lesbijki to ludzi chorzy <nie powiem zboczeni> i potrzebuja leczenia. Moze to zasciankowe myslenie, ale nie mam zamiaru sie z niego wycofywac.

Chcialbys zeby doszlo kiedys w przyslosci do sytuacji ze homoseksualisci zakladaja sobie partie? Chcialbys zeby wychowywali Twoje dzieci w swoich przekonaniach? Ja nie. Nie chcialbym rowniez w moim kraju sytuacji z Holandii gdzie homoseksualizm jest zalegalizowany, sa partie homo w sejmie reprezentujacy prawa gejow i lesbijek, a PEDOFILE domagaja sie zarejestrowania ich rowniez jako cos legalnego. Chcialbys tak zyc? Ja nie. To lawina, ktorej jesli nie powstrzymamy na starcie staranuje wszystko. Generalnie nie chcialbym aby ludzie hetero musieli schodzic do podziemia i by moje dzieci uwazaly za cos normalnego zwiazek 2 kobiet czy meza 30 letniego a zone 15 letnia.

Dziekuje, postoje.

Wiem ze to moze troche nad wyrost, ale... :D

Zakoncze cytatem z felietonu kolegi: "Otwieram gazete, a tam parada rownosci, włączam tv a tam geje, az boje sie spojrzec do lodowki..."

Napisano
Przykre ze ich nie lubie? A to ze mi sie panosza po ulicach i chca rownych praw to nie jest przykre?

tak, to właśnie jest przykre. dawniej ludzie tak samo mówili o Murzynach, jak Ty teraz o gejach i lesbijkach

Biera, zauwaz ze normalnosc to od dosc dawna kobieta i mezczyzna, a nie dwoch tatusiow ;]

W Twojej kulturze. W kulturze katolicyzmu. Normalność to rzecz względna. od dość dawna także Murzyni byli zwierzętami (w przekonaniu społeczeństwa) od dość dawna Żydzi byli podludźmi. od dość dawna kobieta była kimś podrzędnym w stosunku do mężczyzny. Kiepskie tłumaczenie.

Ujme to tak- niech sobie zyja i egzystuja, ale obok mnie, gdzies w cienu i nie rzucaja mi sie w oczy. A nie upominaja sie o swoje prawa i pchaja tam gdzie nie trzeba machajac na ulicy "portretami szczesliwych homo-rodzin" ;]

Bo Ty tak mówisz to mają siedzieć w domu i wstydzić się samych siebie?

Wystarczy ze dopuszczam do siebie mysl, ze poprostu sa ;]

zbytek łaski, o Panie

Chcialbys zeby doszlo kiedys w przyslosci do sytuacji ze homoseksualisci zakladaja sobie partie?

A czemu nie? mają do tego konstytucjonalne prawo! Aaa... chodzi ci o nazwę... fakt, mogliby się jakoś ładniej nazywać żeby nie kłuło w oczy... wtedy było by ok?

Chcialbys zeby wychowywali Twoje dzieci w swoich przekonaniach?

Śmieszy mnie taka argumentacja. najpierw piszesz że to choroba (chyba nie zakaźna?) a potem że obecność gejów i lesbijek może wpłynąć na moje dzieci. To się zdecyduj czy to choroba czy część człowieka? można się tym zarazić?

a PEDOFILE domagaja sie zarejestrowania ich rowniez jako cos legalnego.

już Ci mówiliśmy że pedofile to strzał kulą w płot, nie wracaj do tego jeśli łaska

Napisano

Ciagle zastanawia mnie dlaczego zawsze szuka sie jakiegos kozla ofiarnego, na ktorym mozna skupic swoje wlasne leki i obawy. Kiedys takim kozlem ofiarnym byli zydzi, ktorych dosc znaczna liczba skonczyla w piecach (specjalnie uzylem tak mocnych slow). A teraz mozna przeciez skupic swoja uwage na homoseksualistach.

Z mojej strony sam mam coraz wieksze obawy o to, ze mlodsze pokolenia nie znaja historii swoich przodkow. Nie wiedza jak nienawisc do drugiego czlowieka moze spowodowac tragedie milionow. A przeciez jeszcze nie dawno na naszych ziemiach mordowano miliony ludzi. Co gorsza w latach 90 historia sie powtorzyla w krajach bylej Jugoslawii. I to na oczach calej Europy. Dlatego starajcie sie tolerowac odmiennosci, nie zamykajcie sie w tych swoich pelnych stereotypow skorupkach.

Tak na marginesie dodam co moj brat dzisiaj mi powiedzial kiedy dyskutowalismy sobie o religii i jej wplywie na nasze katolicke spoleczenstwo. A wiec powiedzial mi cos takiego, cytuje: "Jakby dzisiaj Jezus mieszkal w Polsce, to te wszystkie moherowe babcie by mu w domu szyby wybijaly."

Czas poznawac drodzy Panie i Panowie a nie zamykac sie przed wszystkim co w okolo nas!

Napisano
pedofile to strzał kulą w płot

nie do końca... jest wiele "podobieństw"

ja popieram stanowisko @Shadow265: niech sobie żyją, robią co chcą... ale niech nie demonstrują tego... nie chciał bym żeby w przyszłości 2 facetów mogło adoptować dziecko, dziecko oczywiście zostanie wychowane w "ideologi" tolerancji... to jest IMHO chore i nieuleczalne...

Napisano

Widzisz... świat nie dzieli się na biały i czarny

nie uważam że dwóch tatusiów to super stan dla dziecka

jednak uważam że dwóch tatusiów to coś zdecydowanie lepszego niż dom dziecka. Lepiej żeby dzieci wychowywały się w homoseksualnej rodzinie, niż miałyby się wychowywać w domach dziecka. Zwłaszcza takich jakie mamy obecnie. czasem z dwojga złego trzeba wybrać to mniej szkodliwe...

Napisano

Ach, wybory... :)

Ja sam jeszcze nie mam prawa brać udziału w wyborach, ale jeśli bym mógł to wahałbym się między PO a LiDem.

Co do samego tematu - mi homoseksualiści nie przeszkadzają, dopóki jakiś nie zacznie nachalnie mnie podrywać. :) Każdy ma prawo decydować o sobie i dopóki jego zachowanie nie krzywdzi innych nie widzę w tym nic złego. Przyznam że widok całującej się homoseksualnej pary jest trochę krępujący, ale czy dużo bardziej od całującej się pary heteroseksualnej? Ile razy widziałem namiętnie całujących się nastolatków na ławce w parku lub wręcz na przystanku autobusowym... :D

Czy patrzenie na całującą parę homoseksualną jest odrażające? Dla niektórych pewnie tak, ale widok psa robiącego kupę w parku też nie jest przyjemny, a przecież nader częsty, a jakoś umiemy z tym żyć i nie żądamy zakazu robienia kup dla psów.

Co do wychowania dzieci - największy wpływ na młodych ludzi maja ich RODZICE. Więc byle homoseksualista nie ma szans skłonić prawidłowo wychowanego dziecka do homoseksualizmu.

Napisano
bartex jest duża różnica między gejem a pedofilem

przede wszystkim - dwóch gejów żyje ze sobą z własnej woli. Wątpię aby dziecko chciało mieć coś naprawdę wspólnego z pedofilem - ba wręcz się go boi.

Co do manifestacji - też uważam że mogliby sobie je darować. tak samo jak rowerzyści mogliby sobie darować masy krytyczne. tylko utrudniają ruch, skaczą na tych dualówkach, jeżdżą po chodnikach... Co? Że oni chcą coś przez to przekazać? niemożliwe...

Biera, chciałbyś mieć 2 tatusiów? szczerze...

Kiedyś Polska była normalna, facet i baba i było normalnie, później zaczęło się w USA, Wlk.Brytanii i innych krajach, no i oczywiście w Polsce też, to jest przecież chore, to trzeba leczyć :)

Amen, koniec kropka

Napisano

bartex a uważasz że lepiej wychował by cię dom dziecka?

swoją drogą... mówisz że w usa zaczął się homoseksualizm?:D a słyszałeś o kimś takim jak Aleksander Macedoński (vel Wielki):) to było ło ho ho przed tym jak w ogóle odkryto amerykę:)

Napisano

mając do wyboru tatusia i mamusie wybór jest jasny. Problem zaczyna się gdy muszę wybrać między dwoma tatusiami a domem dziecka. wybieram dwóch tatusiów, ponieważ oni mogą mi stworzyć w miarę normalny dom.

• Mod Team
Napisano

Sorry, ale nie stawiajcie PO na równi z homoseksualizmem no luzu trochu. Nie popieram gejów z ich jakimikoklowiek związkami etc ale jeśli spotka się dwóch panów którzy lubią sobie trochu poświntuszyć to ja nie mam nic przeciwko ale jeśli już wychodzą z tym na ulicę i chcą się z tym domagać jakichś praw, a w szczególności do adopcji dzieci/zakładania rodzin/małżeństw to absolutnie jestem przeciw (choć chciałbym także zaznaczyć, że wypowiedzieć się wg mnie mają prawo) !!! Nie mówię też, że zgadzam się w 100% z programem PO jednak uważam, że w obecnej sytuacji jest to najbardziej optymalne wyjście z sytuacji (identyczne zdanie miałem w poprzednich wyborach).

Odnosząc się do zdania które napisał Biera i troszku je rozbudowując

Życie to nie skrzyżowanie żeby na czerwonym stać, a na zielonym jechać, to nie takie proste-owszem zdarzają się przypadki kiedy to nawet dwóch tatusiów wychowa lepiej bobasa niż przykładowo "normalna"(on+ona) patologiczna "rodzina" jednak absolutnie wg. mnie nie można tego traktować za jakąś normę tylko jako wyjątek potwierdzający regułę.

Napisano

jestem na nie wzgledem homoseksualisów, wiec miedzy innymi dlatego PO odpada w wyborach. Nikt mi nie bedzie mówił na co mam sie otwierac a na co nie, otwórzmy sie na wszystko a za 50 lat niczego nie bedzie na tym Świecie bo kazdy kazdego prowokuje i niszczy.

poczytajcie troche o prowokacjach ludzi wzgledem swojego zycia...zobaczycie ze nie obojetnym jest to ze akurat jakies dziecko jest molestowane a nie inne, albo kobieta jest prostytutką ta a nie inna.

Napisano

Zmieńcie klimat, zamiast ktytykować , zacznijcie tworzyc , dla mnie to zmuła , wszyscy są politycnzie poprawni , nikt nie ma swojego rozumu ,ludzie zamiast dowalac że ten zły bo to i tamto ,nie podają żadnych konkretynych przykładów , zacznijcie tworzyć posty że ten dobry bo .... .,to te wasze posty przestaną być k... nudne .Jak czytam te wasze posty to utwierdzam się w mniemaniu że polski naród to ciemnogród i wierzy tylko w to co powie tv .Wstyd mi za was POLSKO .Ludzie nie powtarzajcie !!! mówcie co wiecie , myślicie ,a nie to co usłyszycie odłamkowego w tv .A ta akcja zabierzcie babci dowód to ... wasza babcia przeżyła 2 wojny światowe i wie 3000% więcej od was i ma tyle samo doświadczenia w tym temacie ,wasze bójki i schadzki z blokersami to gówno w porównaniu z tym co wasza babcia przechodziła .Dlatego proponuje akcje , POROZMAWIAJ z BABCIĄ zanim wypowiesz się w temacie na który NIE MASZ POJĘCIA .POLAKU POMYŚL ZA SIEBIE NIE RóB WSTYDU .

Napisano

Dla mnie - jako osoby o orientacji hetero - widok dwóch całujących się mężczyzn jest - krótko mówiąc - odrażający. Dlatego stanowczo sprzeciwiam się wszelkim publicznym prezentacjom homoseksualistów o charakterze "praktycznym" :D Również domaganie się prawa do adopcji dzieci to przesada, bo dlaczego dziecko ma od najmłodszych lat dorastać w patologicznej (bo jak to nazwać inaczej) rodzinie?

Z drugiej strony ogromna większość homoseksualistów nie może nic poradzić na to, kim są. Dlatego nie powinni być w żaden sposób piętnowani czy spychani do cienia (postawa typu "niech sobie żyją, byle tylko wszyscy udawali że ich nie ma"). To bardzo złożone zagadnienie i naprawdę niedobrze się stało, że wykorzystuje się je do politycznych rozgrywek. Politycy mają zwyczaj skrajnego upraszczania złożonych problemów (żeby nawet najgłupsi wyborcy mogli na nich zagłosować :) ) i przerobili to na sytuację: PiS przeciwko homo, PO - za. A takie uproszczenie sprawia, że większość ludzi będzie oddawała swoje głosy kierując się albo zbyt szeroko rozumianą, "pokazową" tolerancją, albo - przeciwnie - skrajną homofobią.

Moim zdaniem obie te partie zawiodły w próbie podejścia do tego zagadnienia :)

Napisano

Jeszcze nikt nie wykazał jednoznacznie czy homoseksualizm jest chorobą czy raczej jest uwarunkowany genetycznie (choć póki co wszyscy skłaniają się w stronę genów, więc panowie homofobowie - z tekstami o leczeniu będziecie mogli pocałować się w dupę) - tak więc nie szafujcie chorobami, patologiami, bo w porównaniu z ludźmi, którzy badają czym tak naprawdę jest homoseksualizm nie macie żadnej wiedzy. O teorii kwantowej czy matematyce wyższej też nie chciałbym od was słuchać, bo nic o tym nie wiecie.

Po drugie - domaganie się przez homoseksualistów praw. To jest tak jak z chrześcijanami - są normalni i są ekstremalni. Tych drugich zawsze bardziej słychać. Ci drudzy też domagają się prawa do adopcji. A ci normalni nie, bo są świadomi znaczenia ojca i matki dla dziecka. Ci normalni domagają się tylko związków formalnych (bardzo niefortunnie nazwanych małżeństwami). I tutaj całkowicie ich popieram. Bo nie wiem dlaczego żyjąc ze sobą od lat nie mogliby rozliczyć wspólnie podatków. Czy żeby jeden partner nie mógł odebrać głupiej przesyłki na poczcie dla swojej drugiej połówki, albo żeby nie mógł odziedziczyć wspólnego majątku po śmierci drugiego.

Tak jak mówi Biera - rowerzyści mają swoją masę krytyczną, oni swoje parady równości, i nie widzę w tym nic złego, choć uważam je za bezsensowne i nie prowadzące do niczego. Rowerzyści domagają się swoich praw, a homoseksualiści domagają się uznania za normalnych ludzi. I tyle.

Sam znam kilka gejów i lesbijek. Ha, i żadna z tych osób nie myśli o adopcji dziecka.

Więc najpierw panowie douczcie się co nieco, a nie rzucacie frazesami podawanymi przez naczelnych homofobów Polski, potem to co przeczytacie przemyślcie, a na koniec przyjdzie tu i przeproście za głupoty, które wygadywaliście.

Tak swoją drogą, który z was jest chrześcijaninem? Jeśli się za takich uważacie to poczytajcie nauki Jezusa, o miłości do bliźniego, o wybaczaniu i wzajemnym miłowaniu.

Jeśli się za chrześcijan uważacie i jednocześnie jesteście homofobami to jesteście tak pełni sprzeczności, że aż zupełnie niewiarygodni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...