Damian000 Napisano 5 Października 2007 Napisano 5 Października 2007 http://centrum.fm/donosy/983822 ktoś wie coś więcej na ten temat?
Lukas_Mako Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 ale będzie masa 100km trochę dużo, ciekawe czy w następnym roku będzie już ready bo w tym już raczej nie
kuczy Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 Coś ponad tydzień temu Inżynieria Rowerowa miała u siebie w opisie i że to ma być bodajże w czerwcu 2008r. Ale fajnie, że wreszcie wschód został dostrzeżony, że u nas też ludzie jeżdżą na rowerach --- 07.10.07.: Dodatkowe informacje uzyskane od Inżynierii Rowerowej: 14.10.2007r. (niedziela) o 11:00 spod ratusza, rusza wspólna jazda po trasie Mazovii z Zamaną!
Lukas_Mako Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 13.04 - Otwock (otwarcie sezonu MTB) 27.04 - Łódź 11.05 - Piaseczno 01.06 - Warszawa (Bemowo, Dzień Dziecka, III Wielki Piknik Rowerowy) 15.06 - Lublin 29.06 - Mazovia 24h Marathon 06.07 - Żyrardów 18-20.07 - Gwiazda Mazurska 02.08 - Supraśl 15-17.08 - Pętla Karkonosko-Izerska 24.08 - Nidzica 07.09 - Józefów 21.09 - Mazovia XC 28.09 - Jabłonna (Finał) 12.10 - Epilog (Kampinoski Park Narodowy) Podane terminy oraz miejsca zawodów mogą ulec niewielkim zmianom.
Dark_Reaver Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 Trasa Mazovii z Zamaną? Niewiem o co chodzi... ktoś mnie uświadomi? bo bym przyjechał ale jak się okaże, że to będzie 100km trasy to ja wymiękne
kuczy Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 W przyszłym roku pojawi się kolejny maraton :banana: Będzie organizowany przez byłego kolarza Cezarego Zamanę no i nosi nazwę "Mazovia". No i z tej oto okazji w niedzielę będzie przejazd zaplanowaną trasą. Czy będzie 100km nie można być pewnym, bo możliwe, że to będą np. 2 rundy po 50km czy coś takiego... Najwyżej się zapytam jutro kogoś z inżynierii rowerowej o to jak ta trasa wygląda, bo oni już w tą niedziele po niej śmigali
Lukas_Mako Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 Niedziela - 14.10.2007 dzień 7-19 0/9/9 °C 1006 hPa Wiatr: 13 km/h NNW Deszcz: 0 mm noc 19-7 1/3/5 °C 1004 hPa Wiatr: 7 km/h WSW Deszcz: 0 mm w sumie to tak nie za ciekawie wiatr będzie + niska temp =jeszcze niższą temp ...no cóż trzeba się ubrać w trasę
artiart Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 Trasa Mazovii z Zamaną?Niewiem o co chodzi... ktoś mnie uświadomi? bo bym przyjechał ale jak się okaże, że to będzie 100km trasy to ja wymiękne Hejka Podsyłam linka do postu na "preclu". Tam jest opopisana mnie więcej trasa i odległość. Na dzień dzisiejszy zapodano 64 km i średnią w granicach 17km/h http://groups.google.pl/group/pl.rec.rower...26e73d65/?hl=pl Pozdrawiam ArtiArt
japierdykam Napisano 10 Października 2007 Napisano 10 Października 2007 a mnie grypa toczy od wczoraj, ale mam nadzieje sie wykurować na niedziele postaram się stawić pod ratusz. ciekawi mnie którędy dokładnie ta trasa będzie prowadzić. Pozdrawiam
kuczy Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 Lukas Najważniejsze żeby nic nie padało, bo wtedy to się robi nieciekawie... A 9st. to jeszcze nie jest najgorzej Jak rano jadę do szkoły to momentami ręce przymarzają ale jakiejś tragedii nie ma... japierdykam Tutaj wszystkich to ciekawi Najważniejsze żeby uniknęli jazdy asfaltami, bo to zepsuje zabawę... No i niepokoją mnie te wstawki z Lublinem... Jeszcze niech puszczą tłum naszą piękną, jedyną i jedyną nie nadającą się do jazdy ścieżką :|
japierdykam Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 japierdykamTutaj wszystkich to ciekawi Najważniejsze żeby uniknęli jazdy asfaltami, bo to zepsuje zabawę... No i niepokoją mnie te wstawki z Lublinem... Jeszcze niech puszczą tłum naszą piękną, jedyną i jedyną nie nadającą się do jazdy ścieżką :| Fakt, peleton na śmieszce rowerowej to pomyłka, dodatkowo trasa podobno ma "przeciąć" czuby, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić stado rowerzystów pędzące po osiedlowych uliczkach no ale nie bede krytykował - fajnie że ktoś chce zorganizować taką impreze w Lublinie! Chociaż wydaje mi sie że rowerzystom spoza Lublina warto pokazać inne tereny, a nie kurde wąwóz i ścieżke przy torach.
frondziak Napisano 11 Października 2007 Napisano 11 Października 2007 pomysl prowadzenia trasy maratonu po Lublinie może sie nie podobac, ale jest pare ograniczen, ktorych sie nie przeskoczy. Np. maraton ma byc elementem promocji miasta w ramach Dni Lublina, wiec musi przebiegać w granicach miasta. Pozatym jest brak zgody na przekroczenie przez peleton drogi do Bychawy (miedzy zalewem a lasem Dąbrowa) Wiec zamiast jęczeć nalezy sie cieszyc ze bedzie u nas taka poważna impreza rowerowa i oby stala sie ona corocznym wydarzeniem Pozdro
buczo Napisano 25 Października 2007 Napisano 25 Października 2007 Kurde... dawno na forum nie zglądałem i mnie taki news ominął... a na pewno bym się stawił pod ratuszem... No cuż, w takim razie mamy obowiązkową pozycję do startu w przyszłym roku ;] A jak by jeszcze się znów odbył Lang w Nałęczowie, to już wogóle byłbym wniebowzięty... bo na maraton w Bieszczadach nie liczę...
japierdykam Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 pomysl prowadzenia trasy maratonu po Lublinie może sie nie podobac, ale jest pare ograniczen, ktorych sie nie przeskoczy. jak wg. Ciebie zabezpieczyć przejazd ponad 500 rowerzystow przez osiedle? nawet przejazd wąwozem między Czubami a LSM jest wg. mnie ryzykownym przedsiewzieciem. A Promocja Lublina może odbyć się nad zalewem - jakiś festyn czycuś... Wiec zamiast jęczeć nalezy sie cieszyc ze bedzie u nas taka poważna impreza rowerowa i oby stala sie ona corocznym wydarzeniemPozdro ok, cieszmy sie
Lukas_Mako Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 wąwozu nie będzie to w sumie jest prawie pewne, a trasa sie zmieni jeszcze ze 3razy
kuczy Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 No tak wąwóz całe szczęście odpadnie Jeszcze tak żeby trochę zmienili końcówkę, bo wybitnie źle mi się tam jechało, to by było (dla mnie) idealnie :banana: . Te łąki a potem boski przejazd brzegiem zalewu to to co mi akurat nie podpasowało - ale trudno taka okolica, nie da się jej przeskoczyć Ale dobrze, że wreszcie nasze okolice zostały zauważone, że i u nas ludzie żyją i jeżdżą na rowerach
kamilos96 Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 ja bylem w tym roku na mazovi ale moglem jechac tylko 17 km
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.