voyteck Napisano 4 Października 2007 Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witam, zastanawiam nad zmianą tylnej lampki - obecnie mam taką za 5 zł z tego kompletu: http://www.allegro.pl/item246258891_mactro..._gwarancja.html ciężko było ją solidnie zamocować, lampka potrafiła "zjeżdżać" - tak, że patrzyła w dół, i nie dało jej się dużo mocniej dokręcić - pomógł dopiero SuperGlue ale to nie powinno być rozwiązaniem. Myślę nad czymś zgrabniejszym do 30-40zł: CatEye, może coś innego potrzebowałbym czegoś z solidnym mocowaniem, tak, żeby nic nie latało, nie musi się jakoś specjalnie łatwo odczepiać (i tak jej nie będę zdejmował), pewnie na baterie 2xAAA, wiadomo - wodoszczelną no i jak najlepiej widoczną może mi ktoś doradzić ps. posiada ktoś może taką lampkę: CATEYE TL-LD130-R http://www.allegro.pl/item248888563.html na aukcji są zdjęcia mocowania - czy ktoś miał okazję sprawdzić jego solidność? ps2. jako punkt odniesienia - na przód mam Addera RHL 06 i tu mocowanie jest super raz założona nie przejawia żadnych chęci do zmiany położenia choć już parę razy zdarzyło się ją wytrząść coś podobnego na tył byłoby ideałem. pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 14 Października 2007 Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Nie spotkałem jeszcze się, żeby cokolwiek cateya sobie zjeźdzało lub zsuwało - mocowania to mają chyba najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 14 Października 2007 Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Od około roku mam CATEYE TL-LD170-R http://www.allegro.pl/item252967528_nowa_l...najlepsza_.html Przez ten czas zero problemów. Raz założony uchwyt i nie ma mowy o jakimkolwiek lataniu, czy zjeżdżaniu. Do tego dosyć przyjemny system mocowania Co do pytania o CATEYE TL-LD130-R, to wuja ma i bezproblemowo użytkuje;) Różni się sposobem mocowania (porównaj sobie zdjęcia), oraz może być montowana pionowo lub poziomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyteck Napisano 14 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2007 hyh dzięki za odpowiedzi z tego co widzę powinno być ok. w międzyczasie zdążyła do mnie przyjść LD130 i wygląda ok, mam nadzieję że będzie się trzymać (w tym mactroniku połamałem zatrzask zaraz po wyjęciu z pudełka a ten "zawias" na którym się lampka obraca musiałem poprawić superglue żeby się trzymało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Października 2007 Udostępnij Napisano 14 Października 2007 mam cat-eye na podobnym mocowaniu (poprzedni model) i udało mi się go... wykopnąć z roweru. podczas OTB zahaczyłem lampkę i później ją zbierałem po okolicy. na samej lampie to nie zrobiło wrażenia, ale mocowanie poszło w mak. no ale chyba tamtego kopniaka to rzadko które mocowanie mogło znieść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 15 Października 2007 Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ja bym zaproponował Sigmę Cuberider 2. Mocowanie naprawdę nie do połamania, no ale lampka się trochę czasami na wertepach przekrzywia na boki. Za to świecenie ma idealne {bardzo szeroki kąt padania światła, co jest nawet wazniejsze od intensywności} Jedyny minus- brak trybu pulsacyjnego. Lampka jest naprawdę "pancerna" {do granic rozsądku}. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.