Skocz do zawartości

[korba i suport]

Morf99

Rekomendowane odpowiedzi

wklady na isis sa bardzo kiepskiej jakosci. wynika to z typu zastosowanych lozysk ktore zle znosza obciazenia. gruba oś wymaga lozysk ktore maja kulki (wałki) o bardzo malej srednicy. jesli juz koniecznie ma byc korba/wklad na isis to jesli mozesz to kup wklad przynajmniej z 3 lozyskami a jesli mozesz to z 4 lozyskami. tani wklad na isis kosztuje ok 80 zl (accent, vp).

wklad jesli nawet nie dostanie luzow to prawdopodobnie zycynie trzeszczec. oszczednosc w przzpadku isis mija sie z celem.

• 2 tygodnie później...

Ten suport robi swoje - podobnie jak korba. Warto żebyś dołożył. W sumie można kupić Duracza, ale za niego głowy nie dam, bo nie jeździłem na nim dotychczas. Na Hussfelcie kolegi już trochę sobie użyłem w różny sposób - od spokojnego xc przez szybkie śmiganie po ścieżkach leśnych do latania z półtorametrowych dropów (ślady mam na łokciu) i korba wytrzymała wszystko świetnie, podobnie jak suport. Wazę jakieś 88 kilo, więc to też jest ważne. Więc jeżeli mam jakąs korbę polecić - to właśnie podaną przez kolegę cdana w powyższym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...