Skocz do zawartości

[nyple] DT alu pro lock

verul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jak w temacie. Czy warto doplacac do nypli pro lock? Czy jest jakas roznica miedzy zwyklymi alu a pro lockami? Tam niby jakis klej jest, czy kola faktycznie sa mocniejsze? Czy moze to z czasem sie wytrze/zmyje i bedzie jak zwykly nypel?

Pozdrawiam

Napisano

Wg mnie efekt bedzie jednorazowy. Jezeli taki patent jest koniecznie potrzebny to chyba lepiej kupic zwykle nyple i dac do kazdego troche loctite. Tak ogolnie to jestem zdania ze takie wynalazki sa nie potrzebne:)

Napisano

A ja miałem z takimi nyplami same kłopoty. Jak koło skręciłem to potem nie mołem go centrować bo tak trzymały, że się gieły przy naciąganiu. Niby to ma być w celu zapobieżenia samoczynnemu odkręcaniu się tych zwykłych, ale to wg mnie bzdura. Ja zwykłe aluminiowe używając nawet smaruję szprychy smarem by łatwiej było naciągnąć bez zniszczenia nypla i nic mi się nigdy nie odkręciło. Wg mnie sama szprycha jak jest naciągnięta działa jak podkładka sprężynująca więc nie ma co kombinować. To mit, że nyple się same odkręcają ale widać firma podchwyciła go i zaproponowała zaspokojenie mitycznych potrzeb za odp. cenę ;) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...