badi_90 Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 Mam pytanie co do śrub, które znajdują się na podeszwie buta i są wkręcane (takim śmiesznym kluczem/ przynajmniej w moim przypadku). Mam buty Diadora, ale myślę ze takowe są we wszystkich butach. A pytanie brzmi: Czy można takie śruby dokupić ? Pozdrawiam
Ombre Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 Chodzi Ci o bloki i sruby ktorymi sie je przykreca? u mnie to zwykla sruba na imbus ;o chyba u kazdego tak jest, jak chcesz koniecznie zobaczyc moge Ci kiedys pokazac ;p a takie sruby to pewnie zaden problem "dorobic"
Gość Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 W kazdym sklepie ze srubami i gwozdziami kupisz stozkowa na imbusa,a jesli dlugosc nie siada /a raczej nie siadzie/ to przytniesz..
badi_90 Napisano 1 Października 2007 Autor Napisano 1 Października 2007 Nie chodzi mi o śruby z bloczków! Bloki są dobrze przykręcone i je zostawmy w spokoju. Chodzi mi o te dwie śruby na przodzie jednej podeszwy, akurat w tych butach są one srebrne. Ja je mam srebrne w czerwonych plastikach, które mogę wykręcić i wkręcić w to miejsce każdą inną śrubkę. Wydaje mi się że jest to stworzone po tożeby na podejściach (gdy nie da się już wjechać), nie było problemu ze ślizganiem się. Pozrdo
badi_90 Napisano 2 Października 2007 Autor Napisano 2 Października 2007 Świetnie dzięki Można je gdzieś dokupić ?
tobo Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 tja skoro sa to buty shimano to powinien je miec dystrybutor shimano pawlak. wez w sklepie cennik shimano i poszukaj sobie - ma taki cennik kazdy sprzedawca shimano. poza tym rzuc okiem do duzego katalogu shimano ktory tez powinien miec kazdy sensowny sprzedawca shimano. na koncu katalogu sa buty a pozniej chyba w tym rozdziale tez czesci do butow/pedalow. jesli nie tam to dalej - powinny byc.
grzegorz1974paszek Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Mc.Gawer wziąłby śrube ,kilka albo jedną nakrętke do skontrowania , podkładke , i wyczarowałby z tego takie kolce że mucha nie siada.
karolyfer Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Najłatwiej dostać chyba kolce do Sidi, pasują też do NW i do Shimano też powinny, poszukaj w sklepach, które są sprzedawcami rzeczy od Velo, ale w innych tez powinny być( u mnie są nie tylko w "dobrychsklepachrowerowych" ). Cena w zeszłym roku to 14 zł było
badi_90 Napisano 4 Października 2007 Autor Napisano 4 Października 2007 Rzeczywiście, są do kupienia kolce SIDI 14 zł za kpl (4 kolce). Dzięki za pomoc, szerokiej drogi i dobrej przyczepności :P
pakad Napisano 13 Maja 2008 Napisano 13 Maja 2008 Witam! Jak dużo muszą wystawać te kolce poza powierzchnię podeszwy? Z jakiego są one materiału? Ogólnie jakie mają one wymiary: średnica, długość gwintu i dł całkowita. (przypadek kolców Shimano w butach Shimano, bądź przypadek kolców SIDI w butach SIDI). A może jakieś praktyczne uwagi (: Wiecie, kolega zobowiązał się że wytoczy takowe w Boże Ciało, a chciałby zrobić w poprawnym rozmiarze (: PS sorka za odgrzewanie tematu (:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.