Skocz do zawartości

[kolce spd] dostępność

badi_90

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie co do śrub, które znajdują się na podeszwie buta i są wkręcane (takim śmiesznym kluczem/ przynajmniej w moim przypadku). Mam buty Diadora, ale myślę ze takowe są we wszystkich butach. A pytanie brzmi:

Czy można takie śruby dokupić ?

Pozdrawiam

Nie chodzi mi o śruby z bloczków!

Bloki są dobrze przykręcone i je zostawmy w spokoju.

05_01_06_spd_m180g3.jpg

Chodzi mi o te dwie śruby na przodzie jednej podeszwy, akurat w tych butach są one srebrne.

Ja je mam srebrne w czerwonych plastikach, które mogę wykręcić i wkręcić w to miejsce każdą inną śrubkę.

Wydaje mi się że jest to stworzone po tożeby na podejściach (gdy nie da się już wjechać), nie było problemu ze ślizganiem się.

Pozrdo

tja skoro sa to buty shimano to powinien je miec dystrybutor shimano pawlak. wez w sklepie cennik shimano i poszukaj sobie - ma taki cennik kazdy sprzedawca shimano. poza tym rzuc okiem do duzego katalogu shimano ktory tez powinien miec kazdy sensowny sprzedawca shimano. na koncu katalogu sa buty a pozniej chyba w tym rozdziale tez czesci do butow/pedalow. jesli nie tam to dalej - powinny byc.

• 7 miesięcy temu...

Witam! Jak dużo muszą wystawać te kolce poza powierzchnię podeszwy? Z jakiego są one materiału? Ogólnie jakie mają one wymiary: średnica, długość gwintu i dł całkowita. (przypadek kolców Shimano w butach Shimano, bądź przypadek kolców SIDI w butach SIDI). A może jakieś praktyczne uwagi (:

Wiecie, kolega zobowiązał się że wytoczy takowe w Boże Ciało, a chciałby zrobić w poprawnym rozmiarze (:

PS sorka za odgrzewanie tematu (:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...