badi_90 Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Mam pytanie co do śrub, które znajdują się na podeszwie buta i są wkręcane (takim śmiesznym kluczem/ przynajmniej w moim przypadku). Mam buty Diadora, ale myślę ze takowe są we wszystkich butach. A pytanie brzmi: Czy można takie śruby dokupić ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Chodzi Ci o bloki i sruby ktorymi sie je przykreca? u mnie to zwykla sruba na imbus ;o chyba u kazdego tak jest, jak chcesz koniecznie zobaczyc moge Ci kiedys pokazac ;p a takie sruby to pewnie zaden problem "dorobic" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 W kazdym sklepie ze srubami i gwozdziami kupisz stozkowa na imbusa,a jesli dlugosc nie siada /a raczej nie siadzie/ to przytniesz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badi_90 Napisano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Nie chodzi mi o śruby z bloczków! Bloki są dobrze przykręcone i je zostawmy w spokoju. Chodzi mi o te dwie śruby na przodzie jednej podeszwy, akurat w tych butach są one srebrne. Ja je mam srebrne w czerwonych plastikach, które mogę wykręcić i wkręcić w to miejsce każdą inną śrubkę. Wydaje mi się że jest to stworzone po tożeby na podejściach (gdy nie da się już wjechać), nie było problemu ze ślizganiem się. Pozrdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 to są kolce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badi_90 Napisano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Świetnie dzięki Można je gdzieś dokupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Października 2007 Udostępnij Napisano 2 Października 2007 tja skoro sa to buty shimano to powinien je miec dystrybutor shimano pawlak. wez w sklepie cennik shimano i poszukaj sobie - ma taki cennik kazdy sprzedawca shimano. poza tym rzuc okiem do duzego katalogu shimano ktory tez powinien miec kazdy sensowny sprzedawca shimano. na koncu katalogu sa buty a pozniej chyba w tym rozdziale tez czesci do butow/pedalow. jesli nie tam to dalej - powinny byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Października 2007 Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mc.Gawer wziąłby śrube ,kilka albo jedną nakrętke do skontrowania , podkładke , i wyczarowałby z tego takie kolce że mucha nie siada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 2 Października 2007 Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Najłatwiej dostać chyba kolce do Sidi, pasują też do NW i do Shimano też powinny, poszukaj w sklepach, które są sprzedawcami rzeczy od Velo, ale w innych tez powinny być( u mnie są nie tylko w "dobrychsklepachrowerowych" ). Cena w zeszłym roku to 14 zł było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badi_90 Napisano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Rzeczywiście, są do kupienia kolce SIDI 14 zł za kpl (4 kolce). Dzięki za pomoc, szerokiej drogi i dobrej przyczepności :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakad Napisano 13 Maja 2008 Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam! Jak dużo muszą wystawać te kolce poza powierzchnię podeszwy? Z jakiego są one materiału? Ogólnie jakie mają one wymiary: średnica, długość gwintu i dł całkowita. (przypadek kolców Shimano w butach Shimano, bądź przypadek kolców SIDI w butach SIDI). A może jakieś praktyczne uwagi (: Wiecie, kolega zobowiązał się że wytoczy takowe w Boże Ciało, a chciałby zrobić w poprawnym rozmiarze (: PS sorka za odgrzewanie tematu (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.