Skocz do zawartości

[korba] Truvativ Firex Team - skrzywiony blat...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na ostatniej przejażdżce udało mi się uszkodzić dużą tarczę w korbie - uderzyłem w jakieś kamienie, skrzywiłem mocno 3 zęby i - wydaje mi się - cała tarcza ma pewne bicie. Czy można ją w jakiś sposób reanimować czy czeka mnie kupno nowej (czy może ciężko powiedzieć)? I jaki wiąże się z tym ewentualnie koszt?

Pozdrawiam

edit: przepraszam za ewentualne złe umieszczenie tematu i proszę o przeniesie

Napisano

mysle ze zebatki shimanowskie beda kompatybilne. nawet jesli zlamiesz te dwa trzy zeby na duzej tarczy to nie bedzie problemu. najwazniejsze zebys ją wyprostowal. zdemontuj poloz na czyms rownym np na stole i zobacz. zebatka w duze imadlo najlepiej przez jakąs izolacje zeby szczeki imadla jej nie powgniataly i prostuj. zabieg ten nie nadwyrezy jej.

Napisano

no to cos sie zmienilo bo mialem korbe five d i zakladalem do niej bez problemu zebatke srodkowa shimano alivio i race face ride xc. moze obecnie jest inaczej.

Napisano

OK, dzięki, będę musiał w weekend się pobawić. Jak się nie uda to trzeba będzie nową sobie sprawić. A jaki może być kłopot z Shimano? Co może nie pasować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...