focusR Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 Na ostatniej przejażdżce udało mi się uszkodzić dużą tarczę w korbie - uderzyłem w jakieś kamienie, skrzywiłem mocno 3 zęby i - wydaje mi się - cała tarcza ma pewne bicie. Czy można ją w jakiś sposób reanimować czy czeka mnie kupno nowej (czy może ciężko powiedzieć)? I jaki wiąże się z tym ewentualnie koszt? Pozdrawiam edit: przepraszam za ewentualne złe umieszczenie tematu i proszę o przeniesie
grzegorz1974paszek Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 Nie jestem Modem ale temat rzeczywiście mógł byc troche inny. Np [korba] jak prostowac zębatke? .Jeśli masz kombinerki , młotek to spróbuj ją naprostowac , ale z czuciem.Nawet jak stracisz ząbek to tragedii nie będzie ,ale jak 2lub3 to http://www.xtrabike.webd.pl/catalog/produc...products_id=260 a można znależc taniej np. Truvativa.
marcin_ostrów Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 No w sumie do korb Truvativ to może lepiej Truvativa http://www.allegro.pl/item250059302_zebatk...44z_super_.html Powinien pasować , ale zawsze możesz się upewnić wysyłając maila. Nie wiem natomiast jak z kompatybilnoscią Shimano/Truvativ. Ale najpierw kombinerki. M
grzegorz1974paszek Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 No lepiej Truvativa , ale jeśli FocusR ma pilnik i 10min. to Schimano też dopasuje.
tobo Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 mysle ze zebatki shimanowskie beda kompatybilne. nawet jesli zlamiesz te dwa trzy zeby na duzej tarczy to nie bedzie problemu. najwazniejsze zebys ją wyprostowal. zdemontuj poloz na czyms rownym np na stole i zobacz. zebatka w duze imadlo najlepiej przez jakąs izolacje zeby szczeki imadla jej nie powgniataly i prostuj. zabieg ten nie nadwyrezy jej.
grzegorz1974paszek Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Ale zębatki lx średniej nie zamontujesz do Firexa bez pilnika.
tobo Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 no to cos sie zmienilo bo mialem korbe five d i zakladalem do niej bez problemu zebatke srodkowa shimano alivio i race face ride xc. moze obecnie jest inaczej.
focusR Napisano 2 Października 2007 Autor Napisano 2 Października 2007 OK, dzięki, będę musiał w weekend się pobawić. Jak się nie uda to trzeba będzie nową sobie sprawić. A jaki może być kłopot z Shimano? Co może nie pasować?
grzegorz1974paszek Napisano 2 Października 2007 Napisano 2 Października 2007 Ja mam Firexa z 2006 roku i średnia zębatka z korby lx 2007 do tego Firexa nie pasowała . Rozstaw śrub jest ten sam ale średnica osadzenia na korbie[wiesz o czym mowa ?] jest troche inna. Mała akcja pilnikiem i jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.