Mathieo Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam mam oto taki problem jak jestem w miejscu(w garażu) wyreguluje klocki i nic nie trze a jak wsiąde na rower to też jest ok tylko podczas przechylania roweru, przyspieszania na stojące trą klocki. Równo z przechyleniem : pochylam rower w lewą strone i klocek lewy tylko trze tak samo jest z prawą strona , zaznacze że z w tylnim kole nie ma takiego przypadku nawet jak bardzo bliską są siebie ustawione. Więc mam pytanie czy to luzy w amortyzatorze( suntour m2000 ) hamulce ( promax z szufladkami skn podajrze) . więc doradźcie w czym tkwi problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Problem tkwi w amortyzatorze. Za mało sztywny. Nic z tym raczej nie zrobisz. Może jak dasz jakiegoś dobrego boostera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mico102 Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Obstawiam słabo zaplecione koło bądź małą sztywność boczną amortyzatora ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2007 o koło to raczje nie bo jest praktycznie nowe ( 500 km) i po centrowaniu a amor ma luzy typu przód /tył ale boczne to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celofan Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Sprawdzałeś piastę? Mimo że koło nowe, piasta może mieć luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 mam to samo u mnie problemem jest prawdopodobnie słabo zaplecione koło (nie mam czasu się za nie zabrać) amor to suntour axon d-rl koło to deore + jakieś szprychy (nie mam pojecia) + obręcz kibixa hamulec avid arch rival 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2007 nie nie ma poruszałem kołem na boki i nic jutro podjade do mechanika żeby sprawdził te szprychy .. mi sie wydaje że to amor.Ale dopiero po 28.09... po wielkim dzeszczu na zajutrz miałem taki problem wczesniej było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 jezeli ruszales kolem na boki i nic sie nie ruszalo to piasta pewnie nie ma luzow. Wina najprawdopodobnie lezy po stronie amora, ja posiadam xcp nie mam luzow ale jest on malo sztywny bocznie i takze tra mi klocki jak zakrecam lub staje na pedaly, ale moze pancerzyk do przedniego hamulca jest za krotki i podczas sklecania ciagnie za hamulec i dociska jedna szczeke ?? Jezeli kupisz boostera i poczujesz roznice to daj znac bo ja tez mam zamiar kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2007 no jutro pójde do rowerowego po szkole i kupie zobaczymy czy się polepszy ale mam nadzieje że w tym tkwi problem pancerzyk raczej odpada bo jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mico102 Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 mam to samou mnie problemem jest prawdopodobnie słabo zaplecione koło (nie mam czasu się za nie zabrać) amor to suntour axon d-rl koło to deore + jakieś szprychy (nie mam pojecia) + obręcz kibixa hamulec avid arch rival 40 Biera mam identyczny zestaw ( hamulce Avid sd 5) i też obręcz mi obcierała, ale naciągnąłem porządnie szprychy i jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 30 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2007 byłem przy rowerze próbowałem obrećż wyginać udawało mi to dobiero jak z całej siły kciukiem udawało sę na ok 2/3 mm a szprychy to mógłbym sam naciągnąc (znaczy trzeba tak samo na każdy nypel) czy raczej za to się nie brac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Pójdź do serwisu, tam Ci dobrze dociągną szprychy, a nie będziesz sam domowym sposobem dociągał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.