Skocz do zawartości

[pulsometr] wymiana bateri sigma coach

livestrong

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam pytanie odnosnie wymiany baterii w w/w pulsometrze. Bateria CR 2032 zostala zakupiona, zegarek otwarty, ale w srodku na starej baterii jest taka blaszka zamocowana bokami na jakies misterne zamocowanie. Na bokach wyglada jakby byly zaczepiona na jakichs malutkich zawisaach albo mocowaniach. Pierwszy raz cos takiego widze, nie chce szarpac bo dosc latwo mozna to popsuc. Mozna ktos z Was spotkal sie z czym takim juz i wie jak dostac sie do baterii? W instrukcji jest napisane ze to jest "adapter do baterii" i ze najlepiej wymieniac w autoryzowanym serwisie. Maja Niemiaszki poczucie humoru <_<

W necie za bardzo nie mozna tez znalezc inforamcji na ten temat, wiec zwracam sie z porsba o pomoc do Was.

dzieki i pozdro

michal

Daj jakies foto to moze pomozemy, ale ja ze swojej strony moge napisac tyle: Idz z tym do pierwszego lepszego zegarmistrza :)

Ja ze swoja pc-9 tez tak zrobilem, zaplacilem 10zł z bateria (za 3,50). I jesteś spokojny, a jak cos popsujesz to potem sie dopiero bedzie głowił co z tym zrobic.

Pozdrowereczek :)

Sluze zdjeciem, niestety jest tylko z telefonu bo nie mam obecnie dostepu do cyfrowki. Strzalka zaznaczylem miesjca polaczenia widocznej na baterii blaszki z korpusem zegarka. Wyglada jak jakies zatrzaski czy cos w tym stylu. Podejrzewam ze to standardowe rozwiazanie stosowane w miliardach tego typu zegarkow wiec na pewno ktos z Forumowiczow bedzie wiedzial jak do tego podejsc.

Ponizej fotka pulsometru

sigma

pozrdo i dzieki za wszelkie sugestie.

p.s. pierwszy lepszy zegarmistrz bierze za wymiane (z bateria) kolo 10 euronow, przy cenie zakupu pulsometru 30 euro robi mi sie sprzet niemal jednorazowego uzytku, a bateria padla mi cos po pol roku...Wiec chcialbym mozliwie tego uniknac

michal

EDIT:

Jak to mowia do odwaznych swiat nalezy :) Nalezalo jedynie podwazyc delikatnie cos w rodzaju sprzaczki na boki i blaszka pieknie daje sie wyciagnac. Dziekuje zatem wszystkim za udzial i prosze o zamkniecie tematu.

pozdrawiam

michal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...