Skocz do zawartości

[narciarstwo biegowe/śladowe] Doradcy/instruktorzy/towarzysze wypadów poszukiwani :)

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

No i spadł śnieg. Byłem w niedziele, ale wtedy było go za mało, i był mokry. Kleił się tak do nart, że ważyły z 2 kilo więcej.

I zbierałem cały śnieg aż było ściółkę widać. Ale jak je nasmarowałem, to była jazda bez hamulców. Chyba trochę przesadziłem

bo wogóle tarcia nie było. Teraz może już nie będzie konieczności smarowania. :)

• 2 miesiące temu...

Pytanie bardzo stare i zapewne dawno nieaktualne a i po sezonie zimowym, ale może dobrze wiedzieć na przyszły sezon. Jest sklep z nartami biegowymi w Warszawie na Targówku ul. Rusiecka 8A. Pełne profi bo prowadzi go pasjonat nart biegowych, ceny też OK. Mają stronę internetową www.nartybiegowe.biz.pl

Zbliża się zima :) - i mamy z Rycerzem taki plan, aby tę zimę - poza rowerowaniem - spędzić w dużym stopniu na nartach :) . Chcemy zakupić śladówki (jako bardziej terenową wersję biegówek - na moje marzenie, narty tourowe, niestety jeszcze nas nie stać) i śmigać przede wszystkim po podwarszawskich lasach - choć i w górki niewątpliwie się nieraz wymkniemy :P .

Niestety, w materii narciarstwa biegowego/śladowego oboje nie mamy najmniejszego doświadczenia... ja swego czasu trochę jeździłam jedynie na zjazdówkach. Toteż pytanie (i zarazem prośba) do szanownych forumowiczów z Warszawy i najbliższych okolic: czy ktoś na takich nartach (biegowych lub śladowych) jeździ i ma na ich temat wiedzę?

Jeśli tak - czy możemy liczyć na:

1. porady w kwestii zakupu odpowiednich zestawów, optymalnych pod względem jakości, ceny i naszego stopnia zaawansowania,

2. porady - najlepiej poparte wizualizacją :D - w kwestii techniki jazdy (wiadomo, że lepiej od razu uczyć się jeździć prawidłowo, niż później wykorzeniać niewłaściwe nawyki),

3. towarzystwo podczas wycieczek :D ?

Opcjonalnie: może ktoś mógłby polecić jakiś kurs nauki jazdy na śladówkach - prowadzony przez dobrych, sprawdzonych instruktorów? Jakie są w ogóle ceny takich kursów?

Pozdrówko zawczasu :) ...

:thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...