Skocz do zawartości

[wybory] Na co będziesz głosować?

Biera

wybory 2007  

153 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zamierzasz g?osowa??

• tak
      123
    • nie
      11
    • zobaczymy
      18
  2. 2. Na co postawisz swój g?os?

• Platforma Obywatelska (PO)
      91
    • Prawo i Sprawiedliwo?? (PiS)
      15
    • Lewica i Demokraci (SLD + SDPL + PD + UP)
      16
    • Samoobrona
      1
    • Liga Prawicy Rzeczypospolitej (LPR + UPR + PR)
      8
    • Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL)
      0
    • Polska Partia Pracy (PPP)
      0
    • inne
      8
    • skre?le wszystkich (oddam niewa?ny g?os)
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Pis musi sie dogadac z PO i stworzyc mocna koalicje!

Jestem za! Chociaz bardzo nie lubię Tuska i Pani Hani Gronkiewicz - Waltz.

Amoniak tak apropos Kwaśniewskiego.

Sytuacja miała miejsce ponad rok temu. Siedze ja sobie wraz z kolega moim, fanem wręcz SLD i Kwaśniewskiego. Wizyta Papieża Benedykta w Polsce. Oglądamy transmisje uroczystego powitania głowy kościoła katolickiego. Kaczyński zaczął się wyraźnie stresować podczas przemowy i troche sie mylił (ja jakos nieszczególnie zwróciłem na to uwagę). Wtem słyszę komentarz kolegi:

- Co za człowiek... Patrz jak sie zestresował, hańbę przynosi Polakom.

W tym momencie ręce mi opadły. Zapytałem sie go czy pamieta jak Kwasniewski wraz z Siwcem kpili sobie w Jana Pawła II nasladujac jego gesty, całując ziemię świętą. A później zadowolony i usmiechniety składał mu wizytę... co za fałsz i zakłamanie.

Wiele z was zastanowi sie pewnie, dlaczego opisuje ta sytuację? Muszę przyznać, że bardzo uraziło mnie ( jako katolika ) to zachowanie i chyba zawsze pozostanie żal za cos takiego...

Znowu zaczynamy mamic spoleczenstwo, ze po wyborach zrobimy koalicje PiS z PO? W sumie w polityce wszystko moze sie zdarzyc, co zreszta pokazal dobitnie Jaroslaw Kaczynski mowiac co innego, a robiac co innego. Jednak wydaje mi sie, ze miedzy tymi dwoma partiami nigdy nie bedzie koalicji. PO wiele sie nauczyla na bledach innych, zeby wchodzic w to samo bagno. PiS to partia, ktora latwo przypisuje sobie zaslugi innych, a wlasnych bledow nie widzi. Jej medialny wizerunek, o ktory dba min. o zgrozo Niemiec, jest zapiety na ostatni guzik. Widac, ze tutaj zatrudnieni przez nich specjalisci nie wzieli pieniedzy za nic. Potwierdza to regule, ze mozna sprzedac najwiekszy ........ (<--- tu wpisz dowolne slowo), byle zapakowac to w ladny papierek.

No już tradycyjnie jak na każdych wyborach, idę głosować, oddaję głos na siebie no a każdemu dopiszę czemu na niego nie głosuję :D przynajmniej ludzie przy sprawdzaniu będą mieli beke czytając moje głupie komentarze :)

nareszcie rzeczywisty głos od ludu

ja wierzę LiDowi kiedy wyjaśniają chorobą zachowanie lidera

on jest chory na alkoholizm , a to jest choroba wyleczalna

ostro mieszamy i coraz ostrzej bedzie, wygra więc sekciarsie zdyscyplinowanie PIS

nie zapomnijcie pójść na wybory

ja wierzę LiDowi kiedy wyjaśniają chorobą zachowanie lidera

on jest chory na alkoholizm , a to jest choroba wyleczalna

Jestem w stanie zrozumiec jezeli znowu pokazali by nawalonego Janowskiego Gabrysia czy innych jego pokroju ale w kolejny pijacki wyskok Kwaśniewskiego już nie uwierze. Ten czlowiek zdaje sobie sprawe ze swojej pozycji oraz z tego jaka pelni role. Powiedzcie kto byl by na tyle glupi zeby pokazujac sie setka ludzi na wiecu i milionom telwidzow bedzie na tyle glupi zeby dwa razy w przeciagu niespelna tygodnia pokazac sie napruty?

Swoja droga 3-4tyg temu byl fajny programik o manipulacij nagraniami. Pokazywano na przykladzie Busha czytajacego dziecia ksiazke jak latwo zrobic z niego wypitego lub zataczajacego sie.

Co do kalkulatora na interii to pokazuje on jak malo znamy programy partii na ktore chcemy glosowac. Ktos napisal "nigdy bym nie zaglosowal na Samoobrone a pokazalo 65%". Tu znowu widac jak glosujemy na osobe a nie na to co prezentuje w programie. Mi osobiscie wyszlo 90% zgodnosci z PO, 75% LiD a na końcu 30% PiS.

na pewno bede glosowal na PO ale przyznam ze nie dlatego zebym jakos specjalnie wielbil(choc ich hasla sa mi najblizsze) ta partie a dlatego ze PiS obludnie przypisuje sobie zaslugi poprawy gospodarki, wzrostu PKB i spadku bezrobocia w ciagu 2lat swojego panowania. PiS jest tak zapatrzony w siebie ze w momencie kiedy LPR i Samoobrona robila ich w buca i plula na nich oni twierdzili ze to deszcz i po raz kolejny odnawiali z nimi koalicje.

Jest takie powiedzenie, ze "sprzatanie powinno zaczac sie od swojego gniazda" tymczasem PiS walil po wszystkich tylko nie po swoich koalicjantach. Nazistowskie gesty LPRu przemianowano jako znak zamowienia piwa, milionowe dlugi rolnikow z samoobrony tlumaczono kryzysem w rolnictwie.

A dlaczego PO.

Bo z pustego nie nalejesz i nie obiecuja podwyzek tylko zmiany umozliwiajace ewentualne podniesienie plac w dluzszym okresie czasu. Bo nie sa owladnieci checia zemsty i zniszczenia w mysl zasady "jesli ne jestes z nami, jestes przeciwko nam". I na koniec - bo jako jedyni sa w stanie zawiazac rozsadna koalicje z LiDem lub PSL ktora da szanse na odbycie calej kadencji.

I pamietajcie o jednym:

"JESLI NIE GLOSUJESZ, NIE MASZ MORLANEGO PRAWA NARZEKAC NA ZASTANA SYTUACJE" ! ! !

Jestem w stanie zrozumiec jezeli znowu pokazali by nawalonego Janowskiego Gabrysia czy innych jego pokroju ale w kolejny pijacki wyskok Kwaśniewskiego już nie uwierze. Ten czlowiek zdaje sobie sprawe ze swojej pozycji oraz z tego jaka pelni role. Powiedzcie kto byl by na tyle glupi zeby pokazujac sie setka ludzi na wiecu i milionom telwidzow bedzie na tyle glupi zeby dwa razy w przeciagu niespelna tygodnia pokazac sie napruty?

Alkoholik, zwłaszcza w ciągu, nie panuje nad sobą - tu nie chodzi o głupotę, tylko o "siłę wyższą". Oni z reguły nawet zdają sobie sprawę z tego, że się ośmieszają - ale na pewnym etapie rozwoju uzależnienia nie są w stanie zapanować nad pociągiem i odłożyć chęci (a ściślej: konieczności) wypicia na później. Niestety, to i owo o działaniu tych mechanizmów wiem z autopsji :) - i coś mi się zdaje, że "niedysponowanego" Kwaśniewskiego możemy jeszcze nieraz zobaczyć... chyba, że jego spece od wizerunku solidnie go przypilnują i nie wypuszczą więcej na wizję w wiadomym stanie.

Bo jakoś w wersję o lekach i tajemniczym wirusie z Filipin nie bardzo chce mi się wierzyć... zbyt wiele ewidentnych sprzeczności w tych tłumaczeniach.

Pozdrówko sceptyczne :D

będę głosował przeciw PIS , przed chwilą stałem sie obiektem agresji ze strony moherowej bojówki, a było to tak :

przedwczoraj prezes Kaczyński w ramach kampanii przybył do Kołobrzegu , wczoraj ukazała sie krótka informacja w telewizji lokalnej

akcja zaistniała w sklepie meblowym :

ekspedientka do współpracownika :

- oglądałeś ?

- no

- a ten ...peeep... gromek nawet sie z nim nie przywitał ( Janusz Gromek -PO- aktualny Prezydent miasta )

i tu sie wtrąciłem ( na swoja porutę )

- bo pan kaczyński przyjechał jako prezes partii wiec pan Gromek jako członek PO nie miał prawa być na partyjnym spędzie

i tu nastąpiła wiązanka w moja stronę na temat PO i ich zwolenników której nie powstydziłaby sie żadna szanująca sie przekupka

starsza kobieta a jej agresja przycisnęła mnie do muru , nie chcę by rządzili w kraju tak nie tolerancyjni ludzie

więc Kwaśniewski potrzebuje odwyku od alkoholu, tak jak Polska potrzebuje odwyku od LiD-u :) ;]

na stronie http://www.politicalcompass.org/test można sprawdzić jakie macie rzeczywiste poglądy na politykę. a tu jest ocena polskiego rządu na tle innych http://www.politicalcompass.org/euchart . wniosek jest prosty: jak chcemy mieć UK to trzeba wybrać rząd bardziej prawicowy gospodarczo i bardziej liberalny. zgadnijcie jaka jest jedyna konserwatywno liberalna partia w Polsce?

raczej nie Platforma.

Mylisz sie escobar. Jedno wcale nie wyklucza drugiego.

Poczytaj na ten temat chociazby tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Konserwatywny_liberalizm

Okej, jeżeli mówimy "konserwatywny liberalizm" ale mowa była o "konserwatywno liberalna". Inna końcówka i inne znaczenie :)

Okej, jeżeli mówimy "konserwatywny liberalizm" ale mowa była o "konserwatywno liberalna". Inna końcówka i inne znaczenie :)

Mowiac, ze ktos ma poglady "konserwatywno liberalne" albo, ze jakas partia jest "konserwatywno liberalna" ma sie zazwyczaj na mysli konserwatywny liberalizm, wiec nie rozumiem jak tu mozna sie doszukiwac innego znaczenia :)

Znalezione na http://fun.nosh*t.pl/:

Pan Olek był chory

i leżał w łóżeczku.

I przyszedł pan doktor:

co ci jest Oleczku?

popiłem jak zwykle, czepiają się dranie,

zmyśl mi pan chorobę, wtedy drań przestanie.

znam ja Oleczku te twoje wybryki,

zmyślę ci chorobę: cierpisz na tropiki.

a jak się nawalisz, to mów że przyczyna

jest nie w tobie przecież, lecz na Filipinach!!!!

Podczas nadzwyczajnego posiedzenia Sejmu IV RP zdarzył się tragiczny

wypadek: zawalił się budynek Sejmu, grzebiąc wszystkich parlamentarzystów.

Przestał istnieć Rząd, zginęli najwybitniejsi mężowie stanu - Lech i Jarosław

Kaczyński, Andrzej Lepper, Roman Giertych. W uznaniu zasług wszyscy trafili

do nieba. Na wieść o tym smutnym, a zarazem wesołym wydarzeniu, Pan Bóg

pospieszył wyjść na spotkanie nowo przybyłym. Skacząc z jednej chmurki

na drugą spotkał Adama i Ewę z walizkami w rękach. - Cześć Adam, cześć Ewa,

a wy gdzie się wybieracie? - zapytał Pan Bóg. - Do Irlandii!

na stronie http://www.politicalcompass.org/test można sprawdzić jakie macie rzeczywiste poglądy na politykę.

No więc ja jestem tutaj. Partia głosząca ideały solidarnego państwa raczej ode mnie głosu nie otrzyma.

http://img413.imageshack.us/my.php?image=p...phpngphpzz9.png

Właśnie obejrzałem debatę Kaczyński - Tusk. Jak dla mnie - całkowita kompromitacja Kaczora. Nie byłem pewien na co zagłosuję, ale teraz się przekonałem: krzyżyk dla PO B)

Btw Ten Tusk zupełnie się zmienił (w porównaniu do ostatnich wyborów) i to na lepszę... Oby tak dalej!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...