Skocz do zawartości

[wybory] Na co będziesz głosować?

Biera

wybory 2007  

153 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zamierzasz g?osowa??

• tak
      123
    • nie
      11
    • zobaczymy
      18
  2. 2. Na co postawisz swój g?os?

• Platforma Obywatelska (PO)
      91
    • Prawo i Sprawiedliwo?? (PiS)
      15
    • Lewica i Demokraci (SLD + SDPL + PD + UP)
      16
    • Samoobrona
      1
    • Liga Prawicy Rzeczypospolitej (LPR + UPR + PR)
      8
    • Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL)
      0
    • Polska Partia Pracy (PPP)
      0
    • inne
      8
    • skre?le wszystkich (oddam niewa?ny g?os)
      13

Rekomendowane odpowiedzi

To ja sie wypowiem,

Glosowac nie bede poniewaz w tym czasie bede wygrzewal tylek na wakacjach.

jesli bym jednak glosowoal to zdecydowanie na PIS oto kilka powodow:

---patrzac obiektywnie na to co wydarzylo 2 lata temu po wyborach parlamentarnych :

PIS wygrywa ( wtedy nie bylem jeszcze ich zwolennikiem), PO jest drugie. PO zada aby premier byl z PO "dla zachowania rownowagi" ( no bo PIS wygral wybory- wtedy po raz pierwszy zaczalem sie zastanawiac nad logika PO). PIS mowi na to " nie ma mowy, my wygralismy wybory i my bedziemy mieli premiera". PO na to sie obraza . Zarzuca PISowi ze chce zagarnac wszytko ( na Boga, przecierz wygrali wybory) i odmawia wejscia z nimi w koalicje na warunkach PISu. ( jak dla mnie naturalne jest, ze pokonany akceptuje warunki zwyciezcy). PIS nie majac ZADNEGO wyboru zawiazuje koalicje z LPR I SAMOOBRONA ( wybor byl albo ponowne wybory od razu albo taka wlasnie koalicja). LPR I SAMOOBROAN sa niestety takimi baranami, ze nie potrafia wykorzystac swojej szansy aby przestac byc partiami niszowymi, i dalej klepia swoje. czyli samoobrona udaje ze rozumie co sie dzieje a LPR wali swoje dyrdymaly. po 2 latach PIS mowi koalcjantom "wynocha, jestescie banda burakow" i rozwiazuje koalicje ( jak na moj gust nie chceli rzadzic z fanatykami i zlodziejami) i tak zaczal sie ten caly mlyn.

---

drugi argument zostal przytoczony juz wczesniej tylko ze w druga strone. Ja zaglosowalbym na PIS bo tylko oni sa w stanie zablokowac populistyczna i wspierana przez media PO.

JA wcale nie uwazam ze PIS jest swietna partia Nie zgadam sie z wieloma ich zagrywkami, homofobia, sieganiem do tzw ultrakatolicyzmu i jeszcze wiele innych spraw. Niemniej jednak znajduje ta partie jak znacznie odwazniejsza i mniej populistyczna niz PO. ( na przyklad ostania wypowiedz Tuska ze w polsce moze byc za dwa lata jak w anglii)

kolejny argument to to, ze ja jak najbardziej wierze w wysmiewany "uklad". Sam wielokrotnie bylem swiadkeim zlodziejstwa na wielka skale w czasach SLD ( pracowalem w TPS,a jako inzynier/manadzer, naogladalem sie takich przekretow za przyzwoleniem najwyzszych prezesow, ze szkoda gadac).

Denerwuje mnie obluda PO i wciskanie "Kitu". W mojej najblizszej rodzinie srednia wykrztalcenie jest powyzej wyzszego ( moj brat jest doktorem na uniwerku) i wszyscy co do jednego popieraja PIS, nikt nie czuje sie przez niego atakowany. w rodzinie mojej zony sa dwie osoby z wyzszym wykrztalceniem ( glosuja na PIS) i tylko moja tesciowa glosuje na PO (wykrztlacenie srednie). CZasem mam wrazenie ze niektorzy zwolennicy PO sobie tym podbudowuja swoja samoocene.

Bardzo podoba mi sie polityka zagraniczna PISu wobec niemiec i rosji ( moze usa troche za bardzo w tylek wchodza , ale jak juz pisalem nie ze wszystkim sie zgadzam). Ktos kto przyrownuje Polske do ratlerka ktory szczeka niech sie douczy historii i nabierze szacunku dla tych ktorzy umiraali za to aby teraz on mogl takie glupoty gadac. Polska to kraj gdzie zyje 40 milionow ludzi, zdradzony w Jalcie przez wszystkich sprzymierzencow ( glownie anglie i francje). Niby dlaczego mamy tolerowac rosyjskie zapedy do uzaleznienia nas od surowcow( patrz cudowna polityka SLD), albo tolerowac niemiecke brednie o oddawaniu ziem zachodnich czy odszodowaniach w sprawie wypedzen. jak na moj gust ruskom nalezy na kazdym kroku dawac do zrozumienia ze to swolocz bo oni innego jezyka nie rozumieja. Niemcy rozumieja kazdy jezyk i glownie dbaja o wlasne interesy. dlatego z nimi mozna delikatniej ale jak najbardziej stanowczo ( kwaha za ostania wypowiedz dla niemieckej gazety powinno sie przedz trybunalem stanu postawic)

Jeszce nigdy w zyciu nie widzialem tak zgodnej nagonki medialnej na PIS jak w chwili obecnej. Dlaczego? moze na przyklad dlatego ze prezes TVN ( Walter) i Polsatu ( Solorz) to udokumentowani wspolpracownicy SB, i istnieja prawdopodobnie na nich takie haki, ze po prostu chronia wlasne 4 litery

Naprawde nie wesze wszedzie ukladu ale moi drodzy zastanowcie sie chwile. i sprubujcie czasem spojrzec na wydarzenia bardziej obiektywnie a nie tylko oczami nagonki medialnej. Przefiltrujcie fakty od dopowiedzen.

mam nadzieje, ze chociarz jedna osoba po moim poscie zastanowi sie i jezeli sama wybierze swiadomie PO to dobrze, ale bardzo prosze nie idzcie glosowac na PO tylko dlatego ze taka jest moda wsrod mlodych ludzi.

pozdrawiam

Dzieja

Czytajac twoje wypociny jeszcze bardziej jestem za LiD'em. Zrozum, ze nie ma zycia bez ukladow. Masz uklad kolezenski, malzenski, towarzyski, biznesowy i wiele innych ukladow. Takze trudno w nie nie wierzyc. Zrozum, ze Twoja partia zwana Prawem i Sprawiedliwoscia tez chce stworzyc uklad. Tylko uklad rzadzony przez jednego czlowieka, mocno scentralizowany, z morzem szpicli i lizydupkow. Kiedys dociekano kto jest w tzw. Grupie Trzymajacej Wladze. Teraz widac, ze wlasnie powstala prawdziwa Grupa Trzymajaca Wladze, ktora stanowia byli prominenci bylego PC, teraz skupieni przy Ojcu R. i zerujacy na jego popularnosci. Nie oszukujmy sie. Jedno slowo Dyrektora moze zniszczyc kariere Jara lub Lecha. No bo jak mozna wytlumaczyc to, ze pozwolili obrazac siebie i zone jednego z nich?

Chociaz z tego co wiem Ojciec R. przeprosil bodajze Lecha Kaczynskiego. A wygladalo to tak:

"Ojciec dyrektor przeprosił prezydenta!

Oto ujawniony przez media stenogram z rozmowy telefonicznej:

- Jarosław?

- Nie, Lech.

- A, to przepraszam."

Ostatnie dwa lata to normalna paranoja. Nie bylo tygodnia bez klotni, jakis kwitow, hakow, podsluchow. I jak ma tak byc przez nastepne lata to ja dziekuje. Wytlumacz mi drogi kolego dlaczego PiS nie otworzyl archiwow w calosci, tak jak zrobiono to u naszych poludniowych i zachodnich sasiadow? Jednym cieciem ujawniono wszystko! Kazdy jak chce moze zapoznac sie z teczkami kogokolwiek. U nas zrobiono sobie gre. Jak ktos sie wladzy nie podoba to zaraz wladza znajdzie dla niego teczke. I wszystkie teczki sa okey, tylko nie teczka Jara lub kogos innego z formacji rzadzacej - te sa oczywiscie falszywkami.

PiS uzdrawia Sluzbe Zdrowia - a wyglada to tak, ze biedny Religa jezdzi od szpitala do szpitala i obiecuje lekarzom podwyzki, za ktore oczywiscie zaplace ja, Ty i wszyscy Polacy.

PiS buduje drogi - przez dwa lata nic sie w tej dziedzinie nie dzialo. Nagle kiedy sa wybory to PiS szuka goraczkowo rozwiazania. I co nasmieszniejsze uderza do Kulczyka! Czlowieka, ktory jest OLIGARCHA MAKSYMALNYM! Trzeba wspomniec, ze Kulczyk oferowal swoje uslugi PiSowi dwa lata temu. Jednak nie podpisano z nim zadnego kontraktu. Teraz zrobiono to w tempie ekspresowym. Oczywiscie juz na innych warunkach i za duzo wieksza kwote. Kto za to zaplaci? MY - PODATNICY!

Dalej - SILY ZBROJNE! Rozumiem, ze PiS w swoim zamierzeniu chce dbac o tradycje i duch patriotyczny w Narodzie. Chwala mu za to! Ale dlaczego nie dopilnuje tego, ze tacy Amerykanie przysylaja nam zamiast samolotow szmelc, ktory wiecej stoi w hangarach niz lata?

Nie wspomne juz o naszej DYMPLOMACJI, ktora jest zalosna, czego dobitnym przykladem jest nawet taka prozaiczna rzecz jak pomylka w wystawieniu flag panstwowych Rosji i Czech. To tylko drobniutki przykladzik, ktory da nam pojecie kto nami tak naprawde rzadzi.

Mozna tak wymieniac i wymieniac te wszystkie durnoctwa, brak profesjonalizmu, a co najwazniejsza jedna wielka arogancje.

Na koniec chce wspomniec cos jeszcze. Pamietajmy o tym, ze jak wybuchla II Wojna Swiatowa, to zadne panstwo alianckie nie ruszylo nam z pomoca. Polska mimo swojego rozwoju gospodarczego jest bardzo silnie uzalezniona od swoich sasiadow. I musimy dbac o bardzo dobre relacje z nimi. Pohukiwanie i machanie szabelka nic nam na dluzsza mete nie pomoze. Potrzebujemy przede wszystkim spokoju i musimy sie skupic na sprawach, ktore sa naprawde wazne dla naszego Kraju. Z korupcja mozna walczyc. Jest na to wiele programow, ktorych skutecznosc jest o wiele wieksza niz marne przecieki do prasy i telewizji z akcji CBA, ktore wyciekaja za aprobata Mr. Ziobro i Jara.

Z drugiej strony moze to dobrze, ze wygra PiS. Chcialbym aby ta partia rzadzila samodzielnie. Wtedy te nastepne 4 lata beda dla PiS'u wielkim sprawdzianem, ktorego ukoronowaniem bedzie EURO 2012. Tylko, ze jak cos nie wyjdzie to nie chcialbym byc wtedy w skorze Jara i jego kompani.

no z tym, że PO jest wspiarana przez media to sie raczej nie zgodze. zauważyłeś, że jak ziobro coś tam powiedział od rzeczy, to wszędzie o tym mówili jako o jednej z najważniejszych informacji dnia, a w ,,wiadomościch" nie było o tym słowa. poza tym w naszym kraju przestało działać domniemanie niewinności. jak arosztowali tego całego ,,ordynatora G", to ziobro za chwile powiedział: ,,ten człowiek już nikogo nie zabije". przed procesem, ledwie po aresztowaniu, teoretycznie bezstronny minister sprawiedliowści wydał wyrok na gościa, którego potem wypuścili za kaucją.

co do polityki zagranicznej, to gorzej już chyba być nie może. pewnie, że nie należy sie do wszystkich łasić, ale nasza polityka zagraniczna polega na wrzeszczeniu o wszystkim i robieniu sobie wrogów. wychodzimy też na największych pyskaczy w Unii. dziwnym trafem na dniem przeciwko karze śmirci ręce podniośli przedstawiciele 46 państw. wszyscy oprócz Polski.

dzieja: jeśli oglądałeś przekręty, to trzeba było donieść o tym na prokurature, a nie gadać.

PS. jeśli PiS wygra wybory, to na pewno przez oligarchów z układu :)

...

Z korupcja mozna walczyc. Jest na to wiele programow, ktorych skutecznosc jest o wiele wieksza niz marne przecieki do prasy i telewizji z akcji CBA, ktore wyciekaja za aprobata Mr. Ziobro i Jara.

...

Dodam, że z korupcją powinno walczyć się upraszczając prawo do maksimum a znaczenie powinno być zawsze jedno.

Tworząc milion komisji, organizacji bądź też policji zajmujących się korupcją nic nie daje, ponieważ zazwyczaj te organizacje same są podatne na to z czym walczą.

Nie mówiąc już o tym, że każdy interpretuje sobie prawo jak chce...

za to co napisał Dzieja należy mu się respect i szacun -jak to się przyjęło teraz mówić...

media i "informacja" to straszna władza... dlatego polecam dziennie obejrzeć wszystkie główne wieczorne wydania dzienników, rzucić okiem na np wybiórczą i nie łapać wszystkich informacji podanych jak na tacy bez uprzedniej analizy... za każdą stacją/gazetą stoi określona grupa społeczeństwa... czytając "między wersami" możemy się jedynie dowiedzieć co oni sądzą o danej sytuacji a nie przyjmować to "na wiarę"

Nie chcę wmawiać innym na co powinni głosować ale powiem tylko jedno: "zanim postawicie krzyżyk -pomyślcie, zagłosujcie na PO, LiD, PiS, Samoobronę, czy na LPR ale zróbcie to świadomie i asertywnie"

Posluchaj Eskobar.

na poczatku tego watku ktos poprosil o merytoryczna wypowiedz zwolennika PISu, co tez uczynilem. Ty natomiast od razu nazwales moja wypowiedz wypocinami i robiles "osobiste wycieczki" w swojej opini.

Mialem nadzieje, ze na tym forum uda nam sie zachowac pewien poziom, ale widze ze ty preferujesz forum w stylu wyborczej. zauwaz ze ja nie nazwalem wypowiedzi zwolennikow PO "wypocinami" ani glupotami ani w zaden inny obrazliwy sposob.

w twojej wypowiedzi ustosunkuje sie tylko do jednego. skad wiesz jak przebiegala reszta dyskusji miedzy rydzykeim i kaczynskim? media opublikowaly stenogram. i co z tego? malo razy mozna cos wyciac z kontekstu? ( jestem absolutnym wrogiem rydzyka, ale staram sie mu przypisywac tylko rzeczywiste grzechy a nie jakies bzdety z medialnego stenogramu).

Akurat ta rozmowa z Rydzykiem to byl czysty zart, ktory znalazlem gdzies w sieci. Z tymi wypocinami to troszeczke przesadzilem za co przepraszam. Reszta jest moimi osobistymi odczuciami. Zastanawia mnie dlaczego wszyscy zwolennicy PiS wytykaja swoim przeciwnikom cos o Gazecie Wyborczej. Ja na przyklad nie czytam tej gazety, wiecej siedze na stronie www.dziennik.pl, ktora wydaje sie raczej gazeta bardziej skierowana na PiS. Moja rekcja wiec byla taka ostra bo ludzie, ktorzy pisza tam w komentarzach tez nie przebieraja w slowach i sa to wlasnie zwolennicy PiS'u.

Podsumowujac moja wczesniejsza wypowiedz dodam kilka zdan.

Nalezy skupic sie nad dzialaniami dlugoterminowymi parti a nie nad kolejnymi "krzykami" z telewizji codziennie.

a generalnie to prawda jest taka ze

--PO odmowila dolaczenia do rzadu PIS dwa lata temu bo pomino przegrania wyborow chciala urzad premiera. w tym momencie , skoro nie wygrali, postanowli przejsc do opozycji , bo zawsze latwiej krytykowac niz rzadzic. (jak dla mnie PO zachowala sie jak male dziecko ktore przegralo bieg na 100 metrow ale i tak chce zloty medal- a jak nie dostalo to w ryk wpadlo)

--PO doskonale sobie zdawala sprawe ze PIS ma tylko dwa ruchy: zarzadzic ponowne wybory albo poszukac koalicji z kim innym. Nikt inny nie chcial wiec PIS podjal ryzykowna gre rzadzenia z oszolomami- jak to sie skonczylo wszycy wiemy

i wlasnie to jest glownym grzechem PO. cale te krzyki w TV oburzanie sie na lamanie praw konstytucyjnych i cala rzeszta to jak na moj gust odwracanie uwagi od sedna sprawy. Od tego ze 2 lata temu Polska miala szanse na stabilna koalicje a platforma sie na ta szanse wypiela tylko dlatego ze to ona chciala grac pierwsze skrzypce.

przemyslcie to co napislaem wyzej. przestance patrzec na codzienne draki ( nie wazne czy prawdziwe czy nie), tylko spojrzcie na to do czego doprowadzila wtedy, dwa lata temu, odmowa Platformy do rzadzenia razem z PISem. Do ciaglych klotni, marnowania czasu, i nagonek politycznych z obu stron ( jedni sa lepsi od drugich)

Nie rozumiem.

Nie zgadzam się z tobą, z twoimi warunkami, nie lubię ciebie ale chyba możemy się zaprzyjaźnić? Coś chyba na tej zasadzie :)

Koalicje mają powstawać za wszelką cenę? Bo PiS tak chciał to PO akceptując wszystkie warunki (bo przegrali) ma służyć jako dodatkowe głosy, marionetki? Już wystarczy start UPR i LPR pod jednym szyldem co samo w sobie jest śmieszne.

PS: Jak widać to że PiS wygrał wybory nie oznacza że może dyktować warunki a wszyscy bez dyskusji mają się podporządkować. Prosty dowód - koalicja nie powstała.

PIS wygrywa ( wtedy nie bylem jeszcze ich zwolennikiem), PO jest drugie. PO zada aby premier byl z PO "dla zachowania rownowagi" ( no bo PIS wygral wybory- wtedy po raz pierwszy zaczalem sie zastanawiac nad logika PO). PIS mowi na to " nie ma mowy, my wygralismy wybory i my bedziemy mieli premiera". PO na to sie obraza . Zarzuca PISowi ze chce zagarnac wszytko ( na Boga, przecierz wygrali wybory) i odmawia wejscia z nimi w koalicje na warunkach PISu. ( jak dla mnie naturalne jest, ze pokonany akceptuje warunki zwyciezcy). PIS nie majac ZADNEGO wyboru zawiazuje koalicje z LPR I SAMOOBRONA ( wybor byl albo ponowne wybory od razu albo taka wlasnie koalicja).

Po pierwsze.

Mylisz się. Delikatnie mówiąc, mijasz się z prawdą, a dosadnie to co napisałeś to zwykłe kłamstwo. Nie wiem czy celowe czy też po prostu uległeś propagandzie pisiorczyków. PO godziła się na premiera z PiS. Miała tylko warunek żeby PiS przedstawił nazwisko kandydata. Był to wybieg bo normalne jest, że premierem zostaje lider partii. Chodziło o zbliżające się wybory prezydenckie. PiS najpierw kluczyło a potem wyciągneli z kapelusza Marcinkiewicza. W związku z tym PO chciała na stanowisko marszałka swojego człowieka i tu PiS sie upierał, że ma nim zostać Tusk, z kolei PO nie chciała się na to zgodzić bo wiadomo, że wybory prezydenckie blisko a to mogłoby być źle odebrane przez elektorat. Następnie głosami PiS, LPR i Samoobrony przegłosowano kandydaturę Jurka i to był formalny początek hańbiącej (moim zdaniem) koalicji. Przegrany wcale nie musi się zgadzać na wszystkie warunki zwyciężcy. Jeżeli Pisowi brakuję większości do rządzenia to również musi iść na ustępstwa.

kolejny argument to to, ze ja jak najbardziej wierze w wysmiewany "uklad". Sam wielokrotnie bylem swiadkeim zlodziejstwa na wielka skale w czasach SLD ( pracowalem w TPS,a jako inzynier/manadzer, naogladalem sie takich przekretow za przyzwoleniem najwyzszych prezesow, ze szkoda gadac).

Po drugie.

Jak na razie to jedyny układ, który udało im się zwalczyć to ten, który sami stworzyli (Kaczmarek i spółka) :)

Bardzo podoba mi sie polityka zagraniczna PISu wobec niemiec i rosji ( moze usa troche za bardzo w tylek wchodza , ale jak juz pisalem nie ze wszystkim sie zgadzam). Ktos kto przyrownuje Polske do ratlerka ktory szczeka niech sie douczy historii i nabierze szacunku dla tych ktorzy umiraali za to aby teraz on mogl takie glupoty gadac. Polska to kraj gdzie zyje 40 milionow ludzi, zdradzony w Jalcie przez wszystkich sprzymierzencow ( glownie anglie i francje). Niby dlaczego mamy tolerowac rosyjskie zapedy do uzaleznienia nas od surowcow( patrz cudowna polityka SLD), albo tolerowac niemiecke brednie o oddawaniu ziem zachodnich czy odszodowaniach w sprawie wypedzen. jak na moj gust ruskom nalezy na kazdym kroku dawac do zrozumienia ze to swolocz bo oni innego jezyka nie rozumieja. Niemcy rozumieja kazdy jezyk i glownie dbaja o wlasne interesy. dlatego z nimi mozna delikatniej ale jak najbardziej stanowczo ( kwaha za ostania wypowiedz dla niemieckej gazety powinno sie przedz trybunalem stanu postawic)

Rosja faktycznie ma zapedy imperialistyczne, ale pierwsze słyszę, że Niemcy chcą oderwania ziem zachodnich. Przecież to bzdura totalna. Tak samo jak odszkodowania w sprawie wypędzeń. Tutaj słychać jedynie panią Erikę Stainbach i na pewnonie jest to stanowisko niemieckiego rządu.

Wiesz, akurat te przepychanki po prawej stronie naszej sceny politycznej to nic nowego w naszej historii. Prawica zawsze miala klopot nad jednoscia. To nic nowego. Ale jezeli juz piszemy juz o dzieleniu stanowisk to przeanalizujmy prosze jakie to wakaty ministerialne zaproponowal PiS PO? Bo z tego co pamietam to PO mialo sie zajac czarna robota - typu gospodarka, finanse, sluzba zdrowia. A PiS mial objac ministerwstwa silowe. I jak tutaj zachowac mniejsza lub wieksza rownowage sil? I wyobraz sobie, ze wszystkie niepowodzenia i potkniecia takiego rzadu oczywiscie PiS by zwalal na swojego koalicjanta, specjalnie go oslabiajac. Przeciez pokazal nam to, kiedy byl w koalicji rzadowej z Samoobrona i LPR. W pewnym momencie prawie zniszczyl te partie. Andiemu cudem udalo sie wymknac. Giertych tez jakos sie otrzasnal. Ale niesmak pozostal. I pewnie to samo spotkaloby PO. Nawet teraz Jaroslaw i jego swita wypowiada sie w tym duchu, ze nadal by widzieli koalicje z PO, ale bez Tuska.

Tuska, ktory jest jakby nie patrzec liderem tej partii. A pamietajmy o tym, ze cialo bez glowy nie bedzie dlugo zyc. I takie PO bez swojego przywodcy zostanie normalnie wchloniete przez Prawo i Sprawiedliwosc. Kaczynski ma pomysl na wladze i ma bardzo dobrych strategow. Jego zagrywki blache z pozoru na dluzsza mete maja jakis wiekszy sens. To fakt. Jest jeden problem tylko. Nie wiem czy cala Polska chce z nim dzielic jego wizje. Wiekszosc Polakow chcialaby koalicji PO i LiD. I w cale sie temu nie dziwie. Pozdrawiam!

ten kalkulator wyborczy to totalna manipulacja... można to porównać do sławnego powojennego "3 x TAK"...

Ale dlaczego większość bierze na poważnie wszystko co dotyczy wyborów?

Przecież na podstawie kalkulatora chyba nikt nie zaglosuje tak jak mu pokazano?

To tak jakby zrobic sobie test w bravo girl a jego wynik wziac na powaznie.

Na niektore rzeczy trzeba patrzeć z przymrużeniem oka... :(

Z tego testu wychodzi mi 63% na PO, ale na przykład Samoobrona jest na 2 miejscu (57%) a na tych to nigdy bym nie zagłosował choćby nie wiem jaki program mieli :D LiD i PPP (:D) też mają tyle. Na końcu PiS, 43%.

PS: Obstawiam że i tak wygra PiS :P

Ciekawe ale u mnie wyszło 'dosyć' podobnie

PO - 73%, Samoobrona - 68%, PPP - 63%, LiD - 63%, LPR - 57%, PSL - 57%, PiS - 28%

Przy czym zaznaczę, że na niektóre pytania nie wiedziałam co odpowiedzieć (w ramach 'tak', 'nie', 'nie mam zdania' moja odpowiedź się nie mieściła) więc strzelałam :o:D

U mnie wyszlo tak:

Lewica i Demokraci - 75% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:

* Polskie Stronnictwo Ludowe - 70%

* Platforma Obywatelska - 65%

* Polska Partia Pracy - 65%

* Samoobrona RP - 55%

* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 45%

* Prawo i Sprawiedliwość - 25%

Jestem czerwony do szpiku kosci. :rolleyes:

Kalkulator trochę dziwny ale coś jednak o poglądach mówi

Moje wyniki :

Prawo i Sprawiedliwość - 85% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:

* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 70%

* Platforma Obywatelska - 45%

* Samoobrona RP - 35%

* Polskie Stronnictwo Ludowe - 20%

* Polska Partia Pracy - 15%

* Lewica i Demokraci - 5%

Generalnie zgadam się z tym co mi wyliczyło

Ciekaw jestem czemu aż 5 % na Lewusów i Dewiantów :rolleyes:

drugi argument zostal przytoczony juz wczesniej tylko ze w druga strone. Ja zaglosowalbym na PIS bo tylko oni sa w stanie zablokowac populistyczna i wspierana przez media PO.

Trafienie 100%

"Robię w Mediach" jako pracownik techniczny i wiem coś O TYM.

Widzę - manipulacje, Polowania na drobne faux-pas prezydenta premiera czy kogokolwiek z rządu.

Czym , że są dziwne buty premiera w porównaniu z tym co ta moczymorda Kwaśniewski wyprawiał w Charkowie na grobach.

Wtedy był Kwiatkowski i o wybrykach lewicy nielzia było mówić :rolleyes:

amoniak: obecnie Kwaśniewski tłumaczy się w ten sposób:

B. prezydent Aleksander Kwaśniewski powiedział, że cierpi na wirusową chorobę tropikalną, na którą zachorował na Filipinach i zażywa bardzo mocne leki
Przed Charkowem był pewnie w Zimbabwe :blink:

dzieja:

Populizm - współcześnie tym terminem najczęściej określa się zachowanie polityczne polegające na głoszeniu tych poglądów, które są aktualnie najbardziej popularne w danej grupie społecznej, w celu łatwego zdobycia popularności, bez analizowania sensu tych poglądów oraz zastanawiania się nad realnymi możliwościami i rzeczywistymi skutkami wprowadzenia głoszonych poglądów w czyn

Pokażcie mi jakąkolwiek partię polityczną w Polsce, która ma szanse przekroczyć próg wyborczy bez głoszenia haseł określanych mianem populistycznych :rolleyes:

Tak , a Kaczynscy i spólka to nie sa populistami ? Trzymajcie mnie bo padne ze smiechu :)

Jest tylko jedna opcja . Pis musi sie dogadac z PO i stworzyc mocna koalicje! inaczej nic sie nie zmieni! Cale szczescie , ze Samoobrona i Liga nie maja duzych szans na przekroczenie progów wyborczych,a jesli juz to znikome . Bandytom juz dziekujemy ! Trzeba tylko dopilnowac zeby kredyty pospłacali

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...