Skocz do zawartości

[wybory] Na co będziesz głosować?

Biera

wybory 2007  

153 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zamierzasz g?osowa??

• tak
      123
    • nie
      11
    • zobaczymy
      18
  2. 2. Na co postawisz swój g?os?

• Platforma Obywatelska (PO)
      91
    • Prawo i Sprawiedliwo?? (PiS)
      15
    • Lewica i Demokraci (SLD + SDPL + PD + UP)
      16
    • Samoobrona
      1
    • Liga Prawicy Rzeczypospolitej (LPR + UPR + PR)
      8
    • Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL)
      0
    • Polska Partia Pracy (PPP)
      0
    • inne
      8
    • skre?le wszystkich (oddam niewa?ny g?os)
      13

Rekomendowane odpowiedzi

ktos napisał : że mówimy o PO a wygra i tak PIS , dlaczego ?

legiony Ojca Rydzyka nie mają internetu , one mają trąby jerychońskie i jak przystało na członków sekty toruńskiej swą masą zaleją lokale wyborcze

i dlatego ten kto nie pójdzie na wybory odda głos na PIS

legiony Ojca Rydzyka nie mają internetu , one mają trąby jerychońskie i jak przystało na członków sekty toruńskiej swą masą zaleją lokale wyborcze

Ile tych legionów musiało by być żeby wywierać taki wpływ na politykę? Nie popadajmy w paranoje i nie powtarzajmy lewackich sloganów.

BTW badania nie są przeprowadzane tylko w internecie. Internet to mały procent całych sondaży.

dodałem punkt 9. czyli nieważny głos ponieważ żadna opcja mi nie odpowiada, a jako osoba uwielbiająca Polskę zawsze chodzę na wybory.

oddanie nieważnego głosu pokazuje, że dla glosującego nie było żadnej kandydatury, na którą powierzył by swój głos, ewentualnie powiedzenia, że wszystkie opcje są do d**y.

A ja zaglosuje na UPR, ktora wbrew temu co tutaj czytam nie wiaze sie w koalicje z partiami Giertycha i Jurka, lecz tworzy jedynie wspolny blok wyborczy. W inny sposob ludzie z UPR-u nie mieliby najmniejszych szans sie dostac do parlamentu. A w Polsce jesli partia jest poza Sejmem to nie ma zadnej sily przebicia.

Głosuję, bo czemu by nie skorzystać z tego prawa (ba! nawet przywileju!)? Głos oddam na PO. Dlaczego? Uzasadnienie mojego wyboru znajdziecie w numerach Przekroju, Polityki, Newsweeka i Gazety Wyborczej z ostatnich czterech miesięcy..

Na 'obiektywnych' opiniach z ww. gazet wyrobiłem sobie subiektywne zdanie o wszystkich liczących się ugrupowaniach i ich korelacjach względem siebie. Tyle.

Krotko, zwiezle i na temat - glosuje na LiD! Jestem z przekonania lewicowcem i sie tego zupelnie nie wstydze. Nie chce sie wdawac w polemiki, bo nie o to tutaj chodzi. Glosuje wzgledem moich przekonan i tyle. Liczy sie dla mnie rowniez to, ze Olejniczak ma zapedy rowerowe! Widzialem go jak smigal calkiem fajna szosa w komplecie obcislych ciuszkow. Pzdr zwolennicy i przeciwnicy!

Na moj głos na pewno nie mogą liczyc PiS lub LPR. Te partie robią wiele zlego ( pis moze w mniejszym stopniu).Szczególnie osoby panów Orzechowskiego i Giertycha nie przypadły mi do gustu. Ludzie o takich poglądach nie maja prawa wspólrządzic tym krajem.Z kolei Kaczynscy wiele razzy zapewniali , ze nie będą razem na najwyzszych stanowiskach.Widzimy jak jest.Mysle , ze bez pana Tuska i braci Kaczynskich powstałaby koalicja i wtedy moznaby cos zrobic . A tak to znowu trzeba sie bedzie związac z ludzmi mającymi wyroki i tymi o iście faszystowskich zapędach.

Pomijam lideerów partii , trzeba wybrac mądrych ludzi ze swojego regionu co takze nie jest latwe.Zal , ze w Polsce poslowie nie odpowiadaja przed wyborcami,bo paru baranów moznaby bylo rozliczyc za to co "zrobili".

Nie licze pana Gosiewskiego,ktoremu stawia sie pomniki no ale ja nie jestem mieszkancem Wloszczowy.

Nie ma na kogo glosowac :D

Ja mam problem- nie mam na kogo głosować. Wiem tylko przeciw komu będę :D, a będę przeciw PIS. Powodów nie będę podawał powiedzmy, że popieram w większości stanowiska i artykuły największej w sieci strony pro PO-czyt. Onetu i największej stacji - TVN :D. Możliwe, że zagłosuję na PO tylko dlatego, że mają największe szanse wygrać z PIS.

Denerwuje mnie strasznie polityka PIS-u. Idiotyczne ustawy, najeżdżanie na inteligencje, robienie teraz kampanii typu "Nasza konkurencja mówi to co usłyszała na salonach"... normalnie szkoda słów, marketing zniechęcający ludzi całkowicie do polityki i robiący wodę z mózgu[sondaże ponoć wskazują, że teraz będzie najmniejsza frekwencja na wyborach... PiS doszedł do tego co chce, bo jego fani[nie chce użyć mocniejszego słowa, bo moim zdaniem trzeba naprawdę przymykać oczy na większość spraw, aby dalej trzymać sie z nimi] i tak na niego pójdą głosować].

Ja powiem tylko tyle że nie zagłosuję na LiD(hmn...), PO(z wieeeelu powodów), LiS(i tu padło by zdanie za które dostał bym ostrzeżenie)... kurcze.. wyszło na to że muszę głosować na PiS albo na PSL(ci sie ostatnio całkiem wybili i IMHO to oni powinni przejąć cały elektorat samoobrony... czyt "Polską wieś"; ta partia bardzo przyzwoicie rokuje) chyba zagłosuję zatem na PiS... przynajmniej będę miał słuszne powody do ewentualnego narzekania;)

Ja zagłosuje na PiS ,alternatywą byłoby PO ,może jeszcze zmienię zdanie ,ale wątpię .Partie na którą nigdy nie oddam głosu jest na pewno LiD .Olejniczak i ten spot z tekstem mądre rządy zamiast głupich wojen rozbraja mnie. Może ja jestem przewrażliwiony ale brzmi zwyczajnie głupio ,tak samo jak ww polityk.Ta mieszanka ludzi w LiD jest tym samym co mieszanka w Samoobronie .No dla mnie najgłupsze 2 partie .A Ci wszyscy politycy prawicy i lewicy co sobie smigają od skrajności do skrajności to nie oszukujmy się zwyczajnie idą bo chcą kasy .Tak samo jak żona Rokity .W Kaczyniakach podoba mi się że mają swój własny rozum ,nie podporządkowują się i nie dają się zastraszyć ,nie uznają też zasady poprawności politycznej .W żadnej innej partii nie ma takich polityków .Może to skrajność ,nie wiem ,nie zastanawiałem się nad tym ,ale Margaret Tacher jak robiła reformy w Angli była podobnie znienawidzona przez naród ,nazywano ją żelazną damą .Potem całowano ją w tyłek .

PiS łamie prawo i konstytucje , wiec nie powinno miec poparcia . Niestety ciemnota ludzka nie zna granic...

I niech ktos mi powie , ze prokuratura nie jest upolityczniona,sledztwa prowadzone są na pokaaz.W jakim innym kraju trzeba udowadniac , ze ma sie cos legalnie ?! W zadnym ! To odpowiedni organ musi nam udowodnic , ze złamalismy prawo .Paranoja ?

Na poprzednich wyborach miałem dwóch faworytów: PiS i PO. Zdecydowałem się na Prawo i Sprawiedliwość i już po krótkim czasie bardzo żałowałem swojej decyzji. Chciałem mieć normalny Rząd, a wyszły moherowe zastępy Rydzyka. Wysokie stanowiska Leppera i Giertycha uzupełniają moje obecne nastawienie do tej partii. Zagłosowałem na nich raz i więcej tego nie zrobię. Teraz na głos ode mnie i od większości moich znajomych może liczyć PO.

Prawdopodobnie PO, jako że właściwie ta partia ma szansę wygrać z PiS a ich już mam dosyć. Tak skłócić wszystkich ze wszystkimi, to tylko oni potrafią, a dyplomacja nie polega tylko na mówieniu "NIE".

Co do Margaret Thatcher. Tak, przydałaby się tutaj. Ale raczej "miłościwie nam panujących" bym do Niej nie porównała. Otóż, jest istotna róźnica - ona przeprowadziła kraj przez reformy GOSPODARCZE, natomiast PiS... PiS się woli paplać w błocie i udawać, że coś takiego jak gospodarka nie istnieje (chyba, że są jakieś pozytywne aspekty gospodarki, to przypisać je sobie). Zresztą, biednymi łatwiej kierować.

Niestety ciemnota ludzka nie zna granic...

A jednak PiS wygrał wybory ,głosowała na niego ogromna część społeczeństwa .Myślisz że te miliony to ciemnota ?Partii nie musisz szanować ,ale innych mógłbyś .

Nie podniecaj się bo każdej parti rządzącej do tej pory , obecnie oraz w przyszłości można zarzucić to co podałeś .Ja się kieruje sympatiami ,nie obietnicami i sciemnionymi 20 x informacjami z mediów .Nie mówię że są nieprawdziwe ,ale wszyscy robią to samo , a Kaczyniaków lubię jak już pisałem za twardy charakter .Nie ma rzeczy tylko białych i tylko czarnych .

"...ogromna częśc społeczeństwa nie poszła na wybory i dzięki temu do władzy doszli frustraci i polityczni dewianci..."

"...zamiast rządu jest nierząd i dyplomatołki ..."

nic, ale to nic pozytywnego nie jestem w stanie w kierunku PISu wysłać

i nie są to moje słowa lecz Pana Profesora Władysława Bartoszewskiego

skoro pani Margaret Thatcher jest dla ciebie autorytetem to poprzyj partie, które są przeciwko UE ;] zgodnie z tym co powiedziała: "UE jest skazana na niepowodzenie, gdyż jest czymś szalonym, utopijnym projektem, pomnikiem pychy lewicowych intelektualistów". a jeśli nie to nie ma znaczenia czy zagłosujesz na PO, PiS czy LiD - wyjdzie na to samo co jest od 17 lat. ta sama pro-euro-socjalna polityka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...