Skocz do zawartości

[wybory] Na co będziesz głosować?

Biera

wybory 2007  

153 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zamierzasz g?osowa??

• tak
      123
    • nie
      11
    • zobaczymy
      18
  2. 2. Na co postawisz swój g?os?

• Platforma Obywatelska (PO)
      91
    • Prawo i Sprawiedliwo?? (PiS)
      15
    • Lewica i Demokraci (SLD + SDPL + PD + UP)
      16
    • Samoobrona
      1
    • Liga Prawicy Rzeczypospolitej (LPR + UPR + PR)
      8
    • Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL)
      0
    • Polska Partia Pracy (PPP)
      0
    • inne
      8
    • skre?le wszystkich (oddam niewa?ny g?os)
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Głosuję na PO? Bo ich kocham? Nie. Bo obok PiS ma największe szanse na zwycięstwo i chciałbym im w tym pomóc. Uważam, że Polska swoje już wycierpiała. Mógłbym głosować ideologicznie. Ale na kogo? Nie ma takich, a gdyby nawet byli to mój głos by się zmarnował, bo zapewne partia ta nie przekroczyłaby progu wyborczego. Nie oczekuje niczego od nowego rządu, poza tym żeby przestał się kompromitować na arenie międzynarodowej i żeby nie wchodził w drogę (a szczytem marzeń byłoby gdyby pomagał) całkiem nieźle rozpędzonej gospodarce.

Biera nie uwzględniłes jeszcze Partii Czubków Polski(ch), o której wspominał mój nauczyciel od WOS-u :(.

Ja pomimo ciągłego ujadania ze strony kochanej opozycji poprę bez wahania PiS. Nie będę się rozpisywał dlaczego, bo chce uniknąc wszelkich jak to Ecia napisała:" kłótni politycznych (...) nachalnej agitacji."

PS: Eciu bardzo mi sie podobają Twoje słynne pozdrówka ;)

@ Schwefel: I oby było tak jak piszesz ;). Z sondażami jest ten problem, że badają reprezentatywna (taaaaa) grupę Polaków, a do urn idzie bardziej zdyscyplinowany prawicowy elektorat i ten starszy mający większe poczucie obowiązku, co zresztą widać po tym, kto te wybory wygrywa :/

Prawa głosu nie mam ale głosowałbym na PO. Nie zdążyli się jeszcze ośmieszyć ;) UPR dla mnie już nie istnieje, bo jeżeli partia z dość jasnymi poglądami wiąże się z LPR to to jest właśnie ośmieszanie się dla mnie :( Poza tym szkoda by mi było oddać głos na kogoś, kto i tak się nie liczy. Nie to żebym wyśmiewał się z LPR, nie czaję tych gości i naszego wielkiego choć byłego już Edukatora ale cenię go za to że ma swoje zdanie :)

PS: Obstawiam że wygra PiS i będzie dalej beka w państwie. We Wrocku tych pisowskich zapędów nie odczuwam ani trochę (nawet nie mogę się pośmiać z gimnazjalistów bo coś mundurki olano, a i Marduk koncertuje a nawet Anima Damnata, Kat też :P) więc mogę z jakimś dystansem patrzeć na ten kabaret, aczkolwiek są pewne sprawy, przez które doprowadzają mnie do szału. (lista zespołów zakazanych, Jezus królem Polski, Rydzyk i sięganie po elektorat mający gdzieś przyszłość bo niestety z jaką babcią/ dziadkiem bym nie porozmawiał, to zawsze guzik ich obchodzi co będzie, chcą tylko wsadzać do paki i rozliczać, beka :D To takie przykłady na szybko)

Szanuje zdanie kazdego wyborcy ;) Tylko ciekawi mnie coz dobrego zrobila partia rządząca dla naszego kraju,zeby warta była poparcia w wyborach.

We Wrocku to macie komfortowa sytaucje . Prezydenta poparło ponad 80 % mieszkancow , ma rowniez poparcie w radzie miasta i wojewodztwie wiec moze dzialac :( w innych miejscach kraju ciągłe kłotnie i spory. Widac jak Wroclaw sie rozwija :)Tylko pozazdroscic

Ja zagłosuję na PO. Może w końcu wprowadzą trochę normalności (płatne studia dla wszystkich, likwidacje ulg w przejazdach różnymi środkami komunikacji, powyrzucają wszystkich nierobów pobierających zasiłki z opieki społecznej a zostawią tylko tych, którzy tego naprawdę potrzebują, obniżą podatki, he he pobożne życzenia ;) ) Chociaż ludzie, których cenię związali się z LiD-em (Geremek, Frasyniuk).

Nie będę głosował na PiS ale jak już chcesz to podam jeden a dosadny - premier i prezydent nie liżą d**y krajom zachodnim tak jak to było za "lewych" poprzedników. Dla mnie liczy się interes kraju i Polaków którzy w nim mieszkają, podkreślam w nim. To czy Niemcowi ubędzie trochę kasy z kieszeni czy nie odzyska ziem które notabene zostawił, mnie nie interesuje.

Jako, że staram się być obiektywny podam też argument przeciw - minister Jakubiak, przecież ta kobieta nie ma zielonego pojęcia o sporcie czy budowaniu infrastruktury.

A ja chciałem głosować na UPR, ale ostatnio mam spore wątpliwości, od kiedy związali się z LPR i PR. Giertych i jego partia to nie żadna prawica, tylko socjaliści jak wszyscy inny. Natomiast Marek Jurek to człowiek, którego życiową maksymą są słowa wypowiedziane już kiedyś przez H. Goryszewskiego (ZChN): "nieważne czy Polska biedna czy bogata, byle była katolicka". Nie rzuca to najlepszego światła na tę egzotyczną koalicję wyborczą.

LiD, PiS i PO to typowy socjal. Żadna z tych Partii tak naprawdę ani myśli obniżać znacząco podatków czy też dążyć do podniesienia płac. Oni tylko patrzą jak urwać dla siebie jak największy kawałek z pieniędzy, które z horrendalnie wysokich podatków, wpływają do budżetu. Tam gdzie pieniądze dzielone są centralnie (ZUS, NFZ), tam pojawiają się możliwości do obsadzenia swoich ludzi, którzy w końcu wiedzą lepiej od ciemnego ludu, na co je przeznaczyć.

Ani PO, ani LiD, ani też PiS na mój głos raczej liczyć nie mogą.

UPR nie związało się z LPR ani PR - tylko w wyborach startują wspólnie, żeby w ogóle się dostać do sejmu i z braku funduszy upr-u na własną kampanię (bo nie biorą funduszy z budżetu państwa, w przeciwieństwie do PO która np. w 2006 wzięła bagatela 16.924.535,01 zł).

jako niepełnoletni nie będę głosował, ale gdybym: głos na UPR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...