MarcinGoluch Napisano 27 Września 2007 Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam! Ponieważ ostatnia zima była w miare lagodna i mozna bylo nieco pojezdzic temat wrocil bieżacej jesieni. A mianowicie forma u mnie pojawia sie w cyklach pokrywających sie z rundami piłki nożnej (jestem sędzia). Mysle wiec nad awaryjnym planem zachowania formy gdyby zima w tym roku splatala psikusa i zamierzam zakupic ............. no wlasnie ni cholery nie wiem na co sie zdecydowac? Rowerek - nawet magnetyczny powinien byc nieco tanszy niz orbitrek i na pewno tanszy niz trenazer. Najbardziej statytczna (jezeli tak mozna powiedziec)forma treningu, w sensie ze siedzimy i krecimy. Trenażer - dosc drogi, nie wiem czego moge sie po nim spodziewac(nigdy nie jezdzilem) i przy ewentualnymz akupie bede używał jako jedyny domownik. Orbitrek - cena pośrednia, angazuje chyba najwieksza ilosc parti miesniowych z wymienionej trojki. Faworyt mojej Małżonki . Ciezko sie oglada filmy skaczac na orbitreku . Jestem ciekawy jak Wy to widzicie, jakiego sprzetu uzywacie osobiscie? Czy trenazer bedzie mial dużą przewage nad rowerkiem stacjonarnym, czy koszt bedzie adekwatny to korzysci ktore mozna osiagnac uzytkujac dany sprzet? Z gory wielkie dzieki za pomoc! Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
End Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Ja proponuje trenazer rolkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Z moich doświadczeń wynika że, rowerek stacjonarny nie jest najlepszym rozwiązaniem, dziwny opór sprawia ten mechanizm i nie wygodnie się pedałuję a i sylwetka mi nie odpowiadała. Trenażer mam i według mnie same zalety, Geo zostaje z roweru na sezon więc z tym nie ma problemu, z 10 biegów na pewno dobierzesz odpowiedni tobie, przy sprintach nie buja więc to byłby mój faworyt. Albo trenażer rolkowy jak polecił kolega nade mną co do orbitreka nie wypowiem się bo nie używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Optymalne zestawienie to przyzwoity trenazer badz rolki(ideal to rolki z oporem), para odpowiednich butow do biegania, karnet na silownie + ew. basen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Miałam w zeszłym roku rowerek treningowy, taki tani, za 150 zł to na najcięższym przełożeniu kręciło się z kadencją ponad 100, a jak by ktoś byłby zdolny to by i 300 ukręcił masakra, tak jak powiedział Baksik, rowerek stacjonarny ma dziwny opór, ale kto wie, może te droższe magnetyczne lepiej się sprawują. A trenażer to już inna sprawa. Kilka razy ujeżdżałam, w połączeniu z Zyankali wyciska wszystkie tokstyny z organizmu hehe nieco hałasuje, ale da się przeżyć ten hałasik po założeniu słuchawek z muzą na uszy no i nie zajmuje wiele miejsca, a nawet służy jako podstawka do bika Też się zastanawiałam nad orbitrekiem, ale jednak jak trenować, to w siodle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.