Skocz do zawartości

[opony]

xhakeem34x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szimano,

po 2 latach ujeżdżania CONTI Gravity 2,35 zmieniam opony...pojawiają się dylematy...

Kilka moich typów poniżej:

1) CONTI speed king 2,1, 425g

2) SCHWALBE nobby nic 2,1, 493g

3) SCHWALBE racing ralph 2,1, 470g

4) KENDA small block 2,1, 510g - cena 61zł/1szt! (zwijana)

5) CONTI moutain king 2,2 460g

Liczę na wasze opinie. Znacie? Używacie? :P

Pozdrawiam

Z góry dzięki!

ps. A może znacie inną, idealnie łączącą małe opory toczenia i pewność w klimatach enduro :P

(Nie koniecznie 2,1)

Napisano

klimat enduro? 2,4 conti mountain king. dostaniesz opone o wadze 550 gram i szerokosci gumy zjazdowej. jest bardzo cicha na asfalcie, jak na ten rozmiar bardzo lekka. uzywam takiej od chyba miesiaca jako przedniej. w porownaniu do gravity ma lepsza trakcje bo moje gravity mialy tendencje do odplywania na szutrze.

zmieniajac opone na wezsza odbierzesz sobie komfort i ochrone przed dobiciem. ucierpi tez trakcja. w dobie bardzo licznych szerokich gum kevlarowych mysle ze nie ma potrzeby zmniejszania ich rozmiaru by utrzymac wage na sensownym poziomie.

Napisano

Dzięki za odzew. Rzeczywiście ten Michelin wydaje się przyzwoity, jednak cena nie do zaakceptowania przeze mnie.

Eh, dylematy...tak to jest jeśli chce się zjeść ciastko i ciągle je mieć :)

Napisano

Racing Ralf do enduro?

wg mnie to to się w XC nie sprawdza :D

opona szybka jak szatan

i równie niebezpieczna ;]

w błocie - mogiła

kamienie - mogiła

jakbyś widział jak moje nogi wyglądają przez brak przyczepności na płaskim żwirku to byś w życiu ich nie kupił ;)

pzdr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...