bartekgib Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 na razie mam samą mieszaninę w napędzie/hamulcach/manetkach/klamkach Zestaw wygląda tak : Manetki : Shimano SL-RS41 ( grupa chyba Acery ) Klamki - Vuelta Miranda Hamulce - Promax V'brake Suport - VP Łańcuch - KMC CN-UG50 Korba - Suntour XCT Przerzutka przód - Abeya za 8 zł ( O Boże ..... ) Przerzutka tył - Alivio rocznik 2006 Kaseta - Suntour PowerFlo W pełni zadowolony to ja z tego nie jestem, bo działa to jako-tako, chociaż że przy regulacji siedziałem kilka godzinek razem z kolegą z miejscowego rowerowego. Więc pytanie : Opłaca się w nast. roku brać: To : http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=90&l=pl lub To : http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...did=90&l=pl ? ? ? ? ? Po prostu doszedłem do wniosku, że na przód może iść też Remerx tak jak jest na tyle, oponki można zawsze wymienić ale cała grupa osprzętu przydałaby się żeby działało to zgodnie i perfekcyjnie. Co myślicie o tym pomyśle ? Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Z CentrumRowerowym lepiej uważać: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=29895. Tak więc - na własną odpowiedzialność . Ja bym profilaktycznie poszukała podobnej oferty w innym sklepie. Pozdrówko z przestrogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No to znacie gdzieś takie "dobre oferty" ? ? ? No ale niektórzy zą zadowoleni z zakupów w tym sklepie. Jakby co - podawajcie linki do PEŁNYCH GRUP OSPRZĘTU ( grupa Alivio, Deore i Deore LX mnie interesi ). Pozdrawiam ! P.S. Wróćmy do tematu Bo to mnie interesi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Może u www.arnik.com.pl Zakładka Grupa Shimano tylko tam części są oddzielnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Wyszło 623 zł u Arnika Troszkę mnie to podbudowało, bo gdybym składał sprzęt na Alivio wyszłoby jeszcze taniej. Pozdrawiam ! P.S. Na Alivio wyszło 561 zł. Lepiej dopłacić do Deorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coiler Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Z CentrumRowerowym lepiej uważać: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=29895.Tak więc - na własną odpowiedzialność . Ja bym profilaktycznie poszukała podobnej oferty w innym sklepie. Pozdrówko z przestrogą Ten przypadek dotyczy reklamacji. Ja w tym roku robiłem u nich zakupy na dośc dużą kwotę i jedynym mankamentem było przysłanie o 5mm dłuższego suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 jedynym mankamentem było przysłanie o 5mm dłuższego suportu ...i dla mnie taki mankament w zupełności wystarcza, aby zrezygnowac z zakupów w CentrumRowerowym . Zwłaszcza, ze nie jesteś jedynym w tak "omyłkowy" sposób potraktowanym przez nich klientem - polecam lekturę podlinkowanego wyżej wątku w całości. No, ale tyle tytułem OT. Ja mówię za siebie - niech każdy sam decyduje, gdzie wydawać pieniądze. Pozdrówko nieufne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Bartku co do sklepu się nie wypowiem natomiast z grup osprzętu nie polecam ci deore jest to strasznie jakaś niewypalona grupa to co ja przeżywałem z tylną przerzutką nie życzę najgorszemu wrogowi, manetki są ok, przednia przerzutka i hamulce ale nie klamki. Jeśli nie masz kasy na lx'a weź sobie alivke mieszaną z deorem ale tylko z deora manetki przednia przerzutka hamulce i tyle. Jeśli jednak masz na lx'a to wiadomo co wziąć Edit: Z deora jeszcze łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ale to standard, że przy zakupach przez neta, zwłaszcza dużych, coś idzie nie tak, dlatego jeśli wszystko zdarza się bez jakiejkolwiek wpadki, to uznaję to jako bonusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coiler Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ...i dla mnie taki mankament w zupełności wystarcza, aby zrezygnowac z zakupów w CentrumRowerowym . Zwłaszcza, ze nie jesteś jedynym w tak "omyłkowy" sposób potraktowanym przez nich klientem - polecam lekturę podlinkowanego wyżej wątku w całości.No, ale tyle tytułem OT. Ja mówię za siebie - niech każdy sam decyduje, gdzie wydawać pieniądze. Pozdrówko nieufne Dla mnie to nie jest to jakies straszne, nie wymieniłem go tylko dlatego że zauważyłem to dopiero po jakimś czasie . Ale u osób u których sie tak zdarzyło wymieniali bez problemu i pewnie u mnie też by się tak stało gdybym tego dopilnował . Ale każdy ma swoje zdanie i niech robi jak chce, ja ogólnie polecam ale tylko jak jest taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 dopacac sie oplaca ale do lx, sam mam komplet 2007 korba, 2 przerzutki i dc i chodzi ladnie, co do cen, to da sie znalezc taniej, kazdy sklep sprzedaje osobno komponenty, ale jestem pewien ze wiekszosc ma kazda z tych czesci wiec nie kieruj sie szukajac slowem GRUPA jak nie stac cie na lx, to zmontuj alivio, deore raczej sobie daruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 jak nie stac cie na lx, to zmontuj alivio, deore raczej sobie daruj Co jest nie tak z Deore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 tj moje osobiste zdanie wynikajace z macania deore i przebiegach kolegow, ktorzy ciagle placza, ze albo trzeba ciagle regulowac, albo ze szybko sie rozlatuje, oczywiscie moze moje doswiadczenia z deore sa fragmentaryczne, ale jestem zdecydowanie na nie, szczegolnie przerzutkom - 2 znajomych zamontowalo w roznych serwisach te cacka i po dojezdzie do domu okazalo sie ze czegos brakuje poza tym dlaczego wycofano stx i wprowadzono deore? kolejna sprawa ze komponenty od altusa do deore korzystaja ze starszych technologii, a dopiero od lx sa te nowsze, lepsiejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celofan Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 W moim rowerze przerzutka Deore służyła przez niecałe 4000km. To wystarczy chyba na tą grupę. Jestem zadowolony z niej (byłem raczej) bo spełniła moje oczekiwania. Wyeksploatowana, dostała takich luzów, że nie dało się jeździć. Można ją polecić, jeśli nie oczekuje się cudów od przerzutki. Jeśli się oczekuje cudów, powinno się kupić XTR na przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 o tym tez mowie - 4 tys to zdecydowanie za malo nawet jesli byla ostro eksploatowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Ten przypadek dotyczy reklamacji. Ja w tym roku robiłem u nich zakupy na dośc dużą kwotę i jedynym mankamentem było przysłanie o 5mm dłuższego suportu. Zostalem wezwany do tablicy wiec sie odezwe. Jak sie nieco wczytasz to juz na samym poczatku zobaczysz ze nie tylko reklamacja ale tez przyslanie zlego modelu widelca, przy zamowieniu dwoch opon wyslanie jednej i propozycja doslania drugiej w innym terminie(to mnie rozwalilo), oczekiwanie na pytanie mailowe do 2tygodni(ciekawe ze zamowienia potwierdzaja blyskawicznie). No i w koncu klamanie w zywe oczy nawet samego szefa sklepu! Bede odciagal kazdego kto bedzie mial chec zrobeinia zakupow w CR tym bardziej ze po rozmowie z kilkoma sklepami Formicki, BikeStacja i kilka innych sklepow na allegro jest w stanie zaoferowac Ci ceny takie same lub nizsze w 99% produktow. Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.