Skocz do zawartości

[GPS] Garmin Edge 305 - problem...

Kamixc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od niedzieli byłbym szczęśliwym posiadaczem GPS'a Garmin gdyby nie fakt ze mam problem z przesyłaniem informacji z komputera do garmina i na odwrót. W momencie kiedy chce przesłac sobie sciągniete z internetu mapy wyskakuje mi komunikat: "There was problem while communicating with your device.

Please make sure it is connected to the computer, then try it again" Następnie odłączam garmina, podłączam z powrotem i problem pojawia się znowu, zamykam program(korzystam z trening center), odłączam garmina, włączam wszystko jeszcze raz, nie działa...

Zmieniam gniazdo UBS, problem pojawia się znowu. Wczoraj przez chwile udało mi się podłączyć i działało bez problemów. Kolejnym jednak razem problem znowu się pojawił. Chciałbym móc korzystać z niego kiedy tego potrzebuje a nie kiedy mój komputer czy tez garmin ma taki kaprys...

Co może być nie tak ? Może coś z moim komputerem ? Sterowniki są zainstalowane, ale czasami kiedy zmienię mu gniazdo USB, gdy probuje go podłączyć, komputer wykrywa na nowo sprzęt i na nowo instaluje sterownik.

Proszę o dobrą radę.

Pozdrawiam !

Racja, chodziło mi np o te, jak to nazwales ślady źle sformułowałem wypowiedź.

Udalo mi się rozwiązać problem przez ściągnięcie najnowszego oprogramowania, dodane w zestawie na płycie było z roku 2004 wiec mogło byc nie kompatybilne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...