Kamixc Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam, od niedzieli byłbym szczęśliwym posiadaczem GPS'a Garmin gdyby nie fakt ze mam problem z przesyłaniem informacji z komputera do garmina i na odwrót. W momencie kiedy chce przesłac sobie sciągniete z internetu mapy wyskakuje mi komunikat: "There was problem while communicating with your device. Please make sure it is connected to the computer, then try it again" Następnie odłączam garmina, podłączam z powrotem i problem pojawia się znowu, zamykam program(korzystam z trening center), odłączam garmina, włączam wszystko jeszcze raz, nie działa... Zmieniam gniazdo UBS, problem pojawia się znowu. Wczoraj przez chwile udało mi się podłączyć i działało bez problemów. Kolejnym jednak razem problem znowu się pojawił. Chciałbym móc korzystać z niego kiedy tego potrzebuje a nie kiedy mój komputer czy tez garmin ma taki kaprys... Co może być nie tak ? Może coś z moim komputerem ? Sterowniki są zainstalowane, ale czasami kiedy zmienię mu gniazdo USB, gdy probuje go podłączyć, komputer wykrywa na nowo sprzęt i na nowo instaluje sterownik. Proszę o dobrą radę. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 27 Września 2007 Udostępnij Napisano 27 Września 2007 W momencie kiedy chce przesłac sobie sciągniete z internetu mapy wyskakuje mi komunikat: "There was problem while communicating with your device. Z tego co się orientuję to Garmin Edge 305 nie ma opcji map, więc nie idzie tam nic takiego wgrać. Do Edge 305 możesz wgrać tylko waypointy albo ślad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamixc Napisano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Racja, chodziło mi np o te, jak to nazwales ślady źle sformułowałem wypowiedź. Udalo mi się rozwiązać problem przez ściągnięcie najnowszego oprogramowania, dodane w zestawie na płycie było z roku 2004 wiec mogło byc nie kompatybilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Miałem podobny problem i tak samo udało mi się go rozwiązać przez instalację najnowszego oprogramowania i najnowszego softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 28 Września 2007 Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A juz myslalem, ze wepchneli Ci na Gryfie bubla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.