Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Marzocchi MX Pro LO 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na specjalne życzenie PsychoticArchitect :D

Bomber XC 600 oraz MX Pro

Służba Celna poinformował mnie że cło na to wynosi 4,7% oraz 22% podatku VAT. Tak więc maksymalna cena za XC 600 to niespełna 1000 zł. Jak mówiłem - można liczyć na łut szczęścia i polscy celnicy nie otworzą paczki. Wtedy płacisz tylko cenę zakupową i opłatę za wysyłkę. Istnieje jeszcze drugi sposób, mianowicie: dogadujesz sie ze sklepem żeby FV wysłali Ci normalna pocztą a nie w pudełku z amorem. Jeżeli celnicy otworza paczkę i nie znajdą FV to nie naliczą cła, ponieważ będzie to uznane jako "prezent". Dla pewności można prosić sklep aby na paczce napisali "GIFT" (tłum. "prezent"). Na wszystko co przylatuje/przypływa ze Stanów i ma wartość deklarowaną mniejsza niż 22 Euro celnicy nie naliczają cła - następuje zwolnienie z cła. Można ewentualnie liczyć na to że, nastapi zwolnienie z cła z powodu tego że dana rzecz nie idzie do dalszej odsprzedaży. Ale to raczej niezbyt pewne.

Ale nawet jeżeli wszystko pójdzie źle i dowalą cło to i tak BOXowego Marcoka XC 600 za 1000 w Polsce raczej nie kupimy nigdzie :D

Napisano
Mógłbyś podrzucić jakieś przykłady ?

Maksymalne cisnienie w tym bomberze to okolice 50 - 60 psi (dla 100 kg byczkow). Kazda zmiana o 5 psi jest juz wyczuwalna, a na takiej pompce jak w linku nie bedziesz mogl tak dokladnie pompowac, bo manometr jest wyskalowany np. co 15 psi. Na pompce Kellysa (do 200 psi) cisnienie 35 psi (pod 70 kg) bylo na samym poczatku skali. Dlatego szukaj pompki o jak najmniejszym cisnieniu maksymalnym, wtedy niskie cisnienia beda w polowie skali, a nie gdzies na samym poczatku zupelnie nieczytelne.

Napisano

Aaaaa tym sie nie interesowalem. Raz pozyczylem pompke Kellysa, napompowalem i od maja nie dotykalem. Musisz cos sam znalezc, bo majac dwa amory sprezynowo - olejowo i jednego powietrzniaka nie oplaca sie kupowac pompki.

Napisano

Witajcie

Mój ostetczny wybór padł jednak na MX-a. Kupiłem w bike-center za 750 wersję z LO (pokrętło na goleni). Już mam go w domu ale niestety jeszcze

nie widziałem, dopiero w sobote zobacze jak to cudo wygląda i zamontuje do roweru. Tymczasem wymieniłem sprężyne w RS Judy na najbardziej miękką

i oddałem dziewczynie - niech ma! Mam tylko nadzieję, że będzie dla niej dobry bo poprzedni -RST Gila - nie pracował. Chciałbym jeszcze zamontować blokadę w tej Judy ale koszt jest spory - 110 zł. Wiecie może gdzie dostać taniej albo jakieś uzywane?

Pozdro!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...