Skocz do zawartości

[wypadek] Pijany policjant na służbie potrącił rowerzystę

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Właśnie w radiu w wiadomościach mówili że pijany policjant na służbie potrącił śmiertelnie rowerzystę miał ponad 3 promile. wiecie coś więcej ?

znalazłem cosik :

http://www.rmf.fm/fakty/?from=rss&id=124128

http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=22047

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,92362...d&_ticrsn=5

"będzie mu groziła kara za spowodowanie śmiertelnego wypadku - do 12 lat więzienia."

Za spowodowanie... nie za zabójstwo. Spokojnie[pieszy, który wtargnął na jezdnie i przestraszyła się przez to jakaś kobieta w samochodzie i dostała zawału i zmarła też może być za takie coś pewnie sądzony...]. Fakt faktem, to bylo calkiem idiotyczne zachowanie. I tak pewnie nie dostanie tych 12 lat, a jeszcze po połowie wyroku wyjdzie za dobre sprawowanie, albo dostanie wyrok w zawieszeniu[akurat w to wątpię, za duża afera by była]...

[*]

amoniak... a w jakiej grupie tak nie jest? Wśród rowerzystów też sie trafi gość co łamie perfidnie wszystkie przepisy i wariuje stwarzając zagrożenie. To samo przy kierowcach i innych grupach ludzi ;).

Mnie rozwaliło w tamtym roku jak jakiś komendant wyjeżdżał z komendy[ofc nawalony] 3ma samochodami... dwa rozbił zanim wyjechał za ogrodzenie... Głupota...

Fakt faktem pewnie takie sytuacje zdarzają się stosunkowo często, tylko jako że nie uczestniczą w nich policjanci to nie są nagłaśniane.

Policjant zapewne dostanie te 12 lat i nie wyjdzie za dobre sprawanie jak to ktoś tu napisał. Poza tym straci dożywotnio prawo jazdy i juz nigdy nie będzie mógł pracować w policji, wojsku, straży pożarnej czy innego typu takich instuticji. Oprócz tego dostanie grzywne która może dojść nawet do 100 krotności najniżeszego wynagrodzenia w Polsce, której i tak nie będzie mógł zapłacić więc odsiedzi sobie w więzieniu jeszcze za to ze nie jest w stanie zapłacić grzywny. No i w ogóle ze znalezieniem pracy później będzie bardzo ciężko....i tak to jest..przez włąsną głupote ma już przerąbane właściwie do końca życia...

sorry co jak co ale pijanemu siadać za koło to dla mnie jest szczyt .... i nie ważne czy był policjantem czy kimś tam innym

myślisz że więzienie zmienia ludzi ?

jakim człowiekiem trzeba być żeby po alkoholu prowadzić ?? ten policjant ma też rodzinę może dzieci, wiecie jak oni to przeżywają, rowerzysta tez ma rodzinę jak oni to odebrali..

i w tym momencie kiedy on wsiada za kóło ma za przeproszeniem w d wszytkich wyżej wymienionych i samego siebie też

jak już nie szanuje siebie, to niech przynajmniej uszanuje innych

tyle ode mnie

do pieca od razu

puknąłem sie sorry trochę mnie poniosło, miało być w przenośni

• 2 tygodnie później...
Policjant zapewne dostanie te 12 lat i nie wyjdzie za dobre sprawanie jak to ktoś tu napisał. Poza tym straci dożywotnio prawo jazdy i juz nigdy nie będzie mógł pracować w policji, wojsku, straży pożarnej czy innego typu takich instuticji. Oprócz tego dostanie grzywne która może dojść nawet do 100 krotności najniżeszego wynagrodzenia w Polsce, której i tak nie będzie mógł zapłacić więc odsiedzi sobie w więzieniu jeszcze za to ze nie jest w stanie zapłacić grzywny. No i w ogóle ze znalezieniem pracy później będzie bardzo ciężko....i tak to jest..przez włąsną głupote ma już przerąbane właściwie do końca życia...

A jak to jest z emeryturą w przypadku policji?

Nie można mówić że wszyscy policjanci tacy są, zawsze trafi się czarna owca. Mam nadzieje że wyrok będzie maksymalny czyli 12 lat, bo życia i tak to człowiekowi nie zwróci, ale sprawiedliwość jakaś musi być, do tego powinno zostać zasądzone na rzecz rodziny duże odszkodowanie pieniężne.

Znam jednego szkiela. Skonczyl pic 0,5 l wodki ok 24 czy 1 a o 5 czy 6 sie obudzil i jechal autem gdzies.

12 lat to malo? Za gwalt jest 12 lat maksymalnie, za trwale okaleczenie typu pozbawienie oka czy zdolnosci rozrodczych 10 lat. Moim zdaniem 12 lat to sporo, choc uwazam ze w przypadku alkoholu moznaby wrpowadzic zasade ze wyrok mnozy sie przez 2. I tak jezeli normlanie by ktos dostal 5 lat to jezeli masz powyzej 0,5 promila to masz lat 10. Jezeli bys dostal 12 lat to masz 24 lata. Chodzi o to by wyraznie zaakcentowac skutki wypadku pod wplywem alkoholu. Oczywiscie jezeli to bylo z winy kierujacego pojazdem.

Ps: A tak swoja droga... chcielibyscie siedziec w celi z goscmi ktorzy wiedza ze biliscie policjantem? Taki ktos ma chyba bardziej przerabane niz pedofil.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...