Maciek764 Napisano 22 Września 2007 Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Zajechałem po 2500km łańcuch Srama w moim Kalahari, chupie, trzeszczy nawet po kąpieli w benzynie i jest wyciągnięty, więc chciałem kupić nowy żeby mi się reszta tak bardzo nie zużywała. Przeznaczenie: raczej szosa, ścieżki rowerowe, miasto, czasem las. Nie mam kasy ostatnio a chcę coś szybko kupić bo nie mam ochoty jeździć na takim chrupiącym napędzie. Po drugie to nie mam zamiaru kupować łańcucha SRAM za 40zł, który wytrzymał mniej niż KMC w moim starym makrokeszu. http://www.allegro.pl/item246338289_lancuc...ey_cn_ug51.html http://www.allegro.pl/item247416547_lancuc...imano_ug51.html Wyglądają identycznie jak mój SRAM, są do 7 rzędowych. Mogę takie kupić, nie rozpadną się ? Czy bezwzględnie trzeba kupić coś lepszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 22 Września 2007 Udostępnij Napisano 22 Września 2007 To co pokazujesz to stary standard UG. Ty najprawdopodobniej HG potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Tyle że na starym, fabrycznym SRAMie widnieje napis UG51... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 23 Września 2007 Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Aha, w takim razie sorry. No to chyba za bardzo nie masz wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek764 Napisano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Jest jeszcze bodajże SRAM PC-38 no ale opłaca mi się płacić 2 razy drożej za to? Bo chyba nie będzie dwa razy mocniejszy skoro ten z konserwacją przejechał 2000.... --- 25.09.07.: No i kupiłem Shimano UG-51... za 14zł... LOL! Założyłem sobie, spinka KMC do tego i... napęd chodzi jak nowy Mówił mechanik że wolnobieg jest zużyty i może przeskakiwać. Wsiadam, jadę powoli, przerzucam na 6... chwila napięcia... można deptać i nic nie przeskakuje aż sam sie dziwie, bo zębatki naprawdę wyglądały na zużyte... aha i zniknęło chrobotanie którego nikt nie umiał wytłumaczyć a to łańcuch niedokładnie się układał na koronkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No to pogratulować tylko udanego zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.