Skocz do zawartości

[cojones] panowie jak chronicie je przed zimnem

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

pogoda jeszcze jest taka że nie trzeba się supr ciepło ubierać ale wiaterek lubi już zimny powiać.

Wczoraj wybrałem się na szosę (110km) i wszystko było w porządku poza jednym. Moje cojones zmarzły niemiłosiernie. Ubrany byłem w termoaktywną cienką bluzkę z długim rękawem, spodenki z lycry ochraniacze na buty i jedyne co mi strasznie zmarło to własnie przedmiot tego tematu.

Tak się zastanawiam czy spotkaliście się z jakimiś specjalnymi ochraniaczami na tą część ciała? Generalnie nawet w zimowych lycrach jest mi tam zimno.

Macie jakieś patenty?

Napisano

Berkener w swojej ofercie..ma getry...nierowerowe...ale wlasnie z wiatroszczelnymi wstawkami na kolana...i cojones <_<

Rozwiazanie posrednie...ale chyba ok. Mam z tej serii koszulke, z przodu dali (nawet przod rekawow) ten material...i bardzo ladnie pracuje. Pewnie tej zimy kupie sobie takie getry.. bo znam Twoj problem :(

Napisano

na cebulke to jak będzie zimno. Teraz jeszcze jest za ciepło na cebulkę.

Chyba zacznę kombinować z wszyciem jakiejś mambrany w newralgiczne miejsce.

Bo tak naprawdę to trzeba zabezpieczyć tylko przed wiatrem żeby nie przewiewało

Napisano

Albo zaszkodzi -cojones będzie miał b.ciasno. Moja propozycja jest taka:ciepłe gacie , ocieplane leginsy z wkładką i windstoperem w tym miejscu.Kluczową sprawą będzie właśnie umiejscowienie windstopera-ma byc na wierzchu.Albo kawałek jakiejś miękkiej skórki i krawcowa.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Odi, ale wiesz że to nie jest zły pomysł. Może warto się zastanowić.

Ale wtedy żona mi padnie ze śmiechu jak zobaczy co zakładam na siebie. I tak się śmieje jak zakladam lycy a na 100% padnie jak zobaczy że coś takiego na freda zakładam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...