jacekkoz Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Witam, pogoda jeszcze jest taka że nie trzeba się supr ciepło ubierać ale wiaterek lubi już zimny powiać. Wczoraj wybrałem się na szosę (110km) i wszystko było w porządku poza jednym. Moje cojones zmarzły niemiłosiernie. Ubrany byłem w termoaktywną cienką bluzkę z długim rękawem, spodenki z lycry ochraniacze na buty i jedyne co mi strasznie zmarło to własnie przedmiot tego tematu. Tak się zastanawiam czy spotkaliście się z jakimiś specjalnymi ochraniaczami na tą część ciała? Generalnie nawet w zimowych lycrach jest mi tam zimno. Macie jakieś patenty?
rymo Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Berkener w swojej ofercie..ma getry...nierowerowe...ale wlasnie z wiatroszczelnymi wstawkami na kolana...i cojones Rozwiazanie posrednie...ale chyba ok. Mam z tej serii koszulke, z przodu dali (nawet przod rekawow) ten material...i bardzo ladnie pracuje. Pewnie tej zimy kupie sobie takie getry.. bo znam Twoj problem
pyootr Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Próbowałeś na "cebulkę"? Majtasy termoaktywne, na to spodenki krótkie i na to długie. Może to pomoże.
jacekkoz Napisano 22 Września 2007 Autor Napisano 22 Września 2007 na cebulke to jak będzie zimno. Teraz jeszcze jest za ciepło na cebulkę. Chyba zacznę kombinować z wszyciem jakiejś mambrany w newralgiczne miejsce. Bo tak naprawdę to trzeba zabezpieczyć tylko przed wiatrem żeby nie przewiewało
grzegorz1974paszek Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Albo zaszkodzi -cojones będzie miał b.ciasno. Moja propozycja jest taka:ciepłe gacie , ocieplane leginsy z wkładką i windstoperem w tym miejscu.Kluczową sprawą będzie właśnie umiejscowienie windstopera-ma byc na wierzchu.Albo kawałek jakiejś miękkiej skórki i krawcowa.
jacekkoz Napisano 3 Października 2007 Autor Napisano 3 Października 2007 ma ktoś jeszcze jakieś inne propozycje?
Mod Team Odi Napisano 6 Października 2007 Mod Team Napisano 6 Października 2007 Wprawdzie nie jest to typowo rowerowe wdzianko, ale... http://allegro.pl/item251619287_zadbaj_o_m...ocieplacz_.html
QWEY564 Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 jakby mieli jeszcze z windstoperu... xD
jacekkoz Napisano 6 Października 2007 Autor Napisano 6 Października 2007 Odi, ale wiesz że to nie jest zły pomysł. Może warto się zastanowić. Ale wtedy żona mi padnie ze śmiechu jak zobaczy co zakładam na siebie. I tak się śmieje jak zakladam lycy a na 100% padnie jak zobaczy że coś takiego na freda zakładam
Mod Team Odi Napisano 7 Października 2007 Mod Team Napisano 7 Października 2007 No widzis Jacku, same plusy. Tobie nie zmarznie a i żona będzie miała uciechę
TomekW Napisano 9 Października 2007 Napisano 9 Października 2007 Jak ktos sprawdzi ten motyw z allegro to prosilbym o opinie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.