Skocz do zawartości

[kola] Mavic Crossmax

wookie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do wyboru powiedzmy mialbym dwie opcje - nowe kolka Crossmax Disc z 2000 roku badz uzywki z 2005 XL Disc.

Czy lepiej brac nowe ale starsze koleczka ? Chodzi mi glownie o jakos , czasem starsze lepsze ale nie zawsze stad pytanie , no i fakt ze sa nowe tez plus.

Napisano

Już wiem o które crossmax disc 2000 Ci chodzi B) Zdecydowanie NIE, koła są już stare i nadają się jedynie do pokazowego roweru. MAteriały po kilku latach tracą swoje właściwości, w kołach precyzja i jakość jest szczególnie ważna.

Napisano

Myslisz ze od samego lezakowania , w sumie nie wiadomo w jakich warunkach , kola az tyle moga stracic ze swojej powiedzmy wytrzymalosci iz nie warto ich brac ? oba komplety sa na allegro jak cos

Napisano

Wookie

No to chyba cię ubiegłem miałem te koła na oku tak samo jak wersje ceramiczna pod v-ki oraz te nowki z 2000r.

Kupiłem tez Xl disc -używki. Jeszcze tylko kupie tarczowki i może troche pojezdze:)

Chociaz ogolnie jestem ciekawy jaki jest faktyczny stan tych mavicow.

jesli chodzi o nowki z 2000r to miałem mieszane uczycia i dlatego ich nie kupiłem.

Napisano

xl disc mialem , w sumie srednio zadowolony bylem , problemy z montazem opon roznych ,to przez ust glupie :/ no nic ja sobie oba odpuszczam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...