Skocz do zawartości

[Piasta tył XT 2008] Tuleja smarowa.

Maki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem dziś (znaczy zamówiłem) Piastę XT 2008 na tył. Tylko zastanawia mnie jedna sprawa, co to jest ta tuleja smarowa na czym to polega.

Cytat z strony pawlaka:

Tuleje smarowe pozwalające na utrzymanie właściwego poziomu nasmarowania
Napisano

Furthermore it has been developed with an internal grease sleeve that helps to maintain proper lubrication levels to increase service life.

http://cycle.shimano-eu.com/media/techdocs...69830621048.pdf

jedno z lozysk jest obudowane czyms w rodzaju koszyczka (pozycja 5 na schemacie). dzieki temu patentowi kulki lozyska pozostaja caly czas we wlasciwym polozeniu i smar jest rozprowadzany rownomiernie po wszystkich powierzchniach tocznych.

Napisano

............i przypomina mi to standartowe lozyska "na wianuszku",jak w skladaku.Krok do przodu czy wstecz?

Napisano
Do przodu :( Może w końcu na maszyny się przerzucą <_<

Tylko po co?

Na piastach XT (model 2006) zrobiłem od września zeszłego roku 10 000km i jeszcze nie wiem, jak wyglądają od środka, bo nie było potrzeby do nich zaglądać. Kręcą się tak samo, jak w zeszłym roku.

Jeśli shimano poprawiło w 2008 choćby jakiś drobiazg to przyszły użytkownik może się tylko cieszyć.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Wow, ta piasta ma potomne od zeszłorocznej xt: aż Szybkozłączkę :mellow:

Jak widać cała nowa konstrukcja, ja też ją przetestuję.

Waga realna piast 770 i 775 różni się o ok max 5 gr a piasta 775 u arnika waży 411g {opis} w centrum podają że 420g {wagi z zaciskiem} toteż odejmijcie sobię wagę zacisku {identyczny jak rok temu} i macie nowe xt ważące w okolicach 350-360g

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...