erzurum Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 to prowokacja? żadna prowokacja, po prostu zastanawiam się czemu te rowery nazywacie ostrymi kołami.
grzegosz Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 ponieważ OSTRE KOŁO TO RODZAJ NAPĘDU i choćbyś się zesrał to nie będzie inaczej. ok?
erzurum Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 ponieważ OSTRE KOŁO TO RODZAJ NAPĘDU i choćbyś się zesrał to nie będzie inaczej. ok? no tak, rodzaj napędu, czyli brak wolnobiegu, ostre koło również nie ma hamulców i choćbyś mocno Ty się wysilał, to większość kól prezentowanych tutaj nie ma wiele wspólnego z ostrym
gremson Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Moje ostre było efektem pracy kolegi i w maju br. kiedy je kupowałem wyglądało następująco: miało kilka dla mnie znaczących wad: *przednie koło musiało być pionizowane na zacisku bo widelec był krzywy, *korby na klin, *siodło, *brak przedniego hamulca. Po moich modyfikacjach wygląda tak: i wersja robocza: Rama:................................favorit Widelec:............................Accent 1" Baranek:...........................favorit Mostek:.............................favorit hamulec:...........................Accent Roadrunner Klamka hamulcowa.............favorit Siodło:.............................San Marco Cuda Korby:............................Campagnolo Mirage 170mm 42 zęby Tylna zębatka:.................18 zębów Pedały:...........................Dartmoor Cookie Piasta przód:...................Shimano DEORE Piasta tył:........................Shimano DEORE przednia na 6-śrub Obręcze:.........................Alexrims r450 Opony:...........................Michelin dynamic Najbardziej obawiałem się przeinwestowania, abym nie doszedł do wniosku, że boje się zostawić je przypięte do słupa. Na szczęście do tego nie doszło.
erzurum Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 zastanawia mnie fenomen nazywania rowerów "ostre koło", skoro sam sobie zaprzeczam, to proszę, wyjaśnijcie mi to, pisanie coś o sraniu jest dziecinne panie grzegoszu, hehe
cienkun Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Czy ja dobrze widzę? Masz kawałek prawej klamki na kierownicy? Fajny. Chociaż z tamtym siodłem był bardziej old school. skoro sam sobie zaprzeczam, to proszę, wyjaśnijcie mi to, Grzegorz CI wytłumaczył wszystko już. Jaśniej się chyba nie da.
elberet Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 brak wolnobiegu to nie jest to samo co brak hamulca. tak jak napisał grzegosz, ostre to tylko napęd.równie dobrze może być rama od mtb i tarcza z przodu albo tandem z magurami hydraulicznymi.bo dlaczego by nie?
gremson Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Czy ja dobrze widzę? Masz kawałek prawej klamki na kierownicy? tak z dwóch powodów: - przez kilka miesięcy jeździłem z kompletem hamulców przód, tył i teraz kiedy zostałem tylko przy przednim nie chciałem odwijać owijki bo to skończyłoby się jej wymianą; - dwa: fragment klamki jest dobrym podparciem dla prawej dłoni - dobrze mi się rusza ze skrzyżowania:) dlatego tylko odkręciłem samą klamkę a mocowanie zostało:P
hedggehogg Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Witam, mój pierwszy post i pierwsze ostre.
TSB1923 Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Co to za obręcze ? Rower super, ale właścicielka jeszcze lepsza Pozdro
grzegosz Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 erzurum, jakiś czas temu w którymś temacie przewinęła się keirinówka Z HAMULCEM. rozumiem, że to reż nie było ostre Twoim zdaniem? a co w takim razie mają powiedzieć ostrokołowcy-przełajowcy...chyba są bardzo zasmuceni Twoją teorią... kaemes, jak zwykle doje**łeś do pieca...to ten sam kokpit z tą samą owijką co w Twoim Cycles Gitane sprzed lat?
hedggehogg Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Co to za obręcze ? Rower super, ale właścicielka jeszcze lepsza Pozdro Obręcze to Stars Circle, chyba najtańsze co mi się udało znaleźć ze stożkiem, cholernie ciężkie. Dzięki dzięki
grzegosz Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 bonton, przed Giosem było złote Gitane, pamiętam jeszcze z innego forum (bikeaction, zanim się popsuło)...
Varg Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Niee założyłem kokpit z supera . b123aa 400mm, nitto njpro100mm gios miał też owijkę benotto cello ale perłową i kokpit b123 crmo 360mm i njpro 90mm Gitane w wersji z owijką benotto było juz jeżdzone przez moja byłą . u mnie tak jeździł długo i siermiężnie http://imgur.com/CuPaq
grzegosz Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 ach, zbiera się na sentymenty...to przez ten rower zainteresowałem się i złożyłem pierwsze ostre.
grzegosz Napisano 2 Października 2012 Napisano 2 Października 2012 a kq czym jeździł? bo nie mogę skojarzyć, pamiętam tylko jego Ibisa...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.