kresowiak Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 krzywy wideł, zmień zanim stracisz zęby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menxtr Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 krzywy wideł, zmień zanim stracisz zęby. Widełki nie są krzywe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 są, spójrz na kąt główki i kąt, pod jakim idą ramiona widelca. To nie jest linia prosta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 mówiliśmy Ci to jak tylko pokazałeś ten rower przed przemianą ale nie ty dalej swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Da się go jakoś wyprostować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 nie, a nawet jeśli, to tylko przyspieszy to jego pęknięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atrxevu Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Da się go jakoś wyprostować? w photoshopie. Kup nowy wideł bo strach patrzeć a co dopiero jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 proponuję ładny chromowany lub czarny wideł accenta, tani i dobrze będzie wyglądać. http://www.bikekatalog.pl/2010/komponenty/2062/Accent.Widelec.szosowy.1./ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 proponuję ładny chromowany lub czarny wideł accenta, tani i dobrze będzie wyglądać. Accent Widelec szosowy 1 : Komponenty : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl straszne paskudztwo .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 gusta i guściki jak dla mnie by tu pasował, bo raczej trudno znaleźć coś ładnego i czego nie byłoby szkoda włożyć w rometa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Wymiary tego accenta beda sie zgadzać? Wolałbym poszukać fabrycznego widelca z rometa sporta, bo ten accent jest szpetny wielce. A tak swoją drogą to nie da się go pospawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ale żeś się uparł na ten widelec -.- Co chcesz spawać jak on nie jest złamany tylko krzywy ? Jak go naprostujesz to dopiero może pęknąć, a jak pęknie to na pewno przy koronie a tam nie pospawasz bo musi tam wchodzić bieżnia czyli nie zrobisz tak idealnego spawu. Masz meteora nie sporta. Proponuję już szukać czegoś takiego http://allegro.pl/widelec-szosowy-raleight-1-622-ostre-i2380756168.html przemalujesz sobie i masz widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Hablababla15 link coś nie wchodzi. Ja jako posiadacz accenta mogę powiedzieć, że może i do klasyka na mufach nie podejdzie ale do takiego "lata '90" spokojnie podpasuje. Tu na pewno nie będzie pasował bo trochę mocno siądzie przód. A w niektórych serwisach jest opcja "prostowanie widelców" ale nie wiem na czym to polega i co oni tam lepią. Edit: A z tym linkiem to ze mnie leszcz, nie popatrzyłem, że trzeba usunąć tylko przecinek.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 prostowanie widelców to raczej dotyczy haków, jeśli się rozstaw trochę zmieni, bądź ramie jedno jest lekko zgięte. Ale jak tu widać że jest to okolica połączenia korony ze sterówką, to lepiej się w tym nie babrać. na allegro stoi trochę używanych widłów, któryś na pewno podpasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ten przecinek się jakoś magicznie pojawia ten raleigh by w sumie pasował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 no, jest spoko w sumie, pewnie by pasował do tej geo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Tu akurat jest to przedni widelec, tylnego się nie gwintuje a jest też taka opcja w zestawie, ale mówię, nie wiem co oni tam robią a to że nie jest to bezpieczne to chyba nie zmienia założeń kapitalizmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Miałem taki "meteorowy" widelec w Pasacie, takie zagięcie było sygnałem pękania pod tym sreberkiem, rura sterowa zaczyna wyginać się ze swojego obsadzenia w koronie która ciut pękała, rower coraz lepiej amortyzował. W końcu zajrzałem i się zdziwiłem, jedyna różnica że u mnie się rozjeżdżał, pewnie od skoków, a tu widać był strzał przodem w " coś". Ogólnie meteor pasat wagant są trwałe w takim "emeryckim" używaniu. Jak dostaną w kość to trzeba często patrzeć stal, bo to jest słaba stal z lat 80, wtedy to już nie było to co Jaguar, to był czas że szła masówka masłówka, nie licząc może rometa super, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 w raleight długosc rury sterwoerj jest 21 cm a u mnie w tym starym 15 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 no to nagwintujesz sobie tyle ile będziesz potrzebował i przytniesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Jak cos to ja mam na sprzedaz widelec tez od raleigha. Chromowany od dolu do polowy i z ladniejsza korona, z taka sama jak w romecie wichrze plus otwor na hamulec. Wyjety z ramy o glowce 15cm. Dlugosc sterowki 186mm, gwint konczy sie na 157mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 od wczoraj jeżdżę na takim ostrzaku, chciałem składać coś na bazie dostępnych setów csepel, ale trafiła się okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yvk Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Do kolegi od tego rozjeżdżającego się Meteora: zalega mi wideł z ramy Concorde rozm 54, cro-mo,1 ",haki campagnolo, długość rury sterowej od korony 16 cm (w tym 3,5 cm gwintu),prosty. Jesli kolega z huty to cena w wysokości nieprzemrożonego żywca w butelce i odbiór na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 od wczoraj jeżdżę na takim ostrzaku, chciałem składać coś na bazie dostępnych setów csepel, ale trafiła się okazja ..piękny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.