Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

To oryginał czy "ze szwagrem na frezarce"? Pytam bo się z takim czymś nie spotkałem.

takijeden podkładkę zrób z takiej zwijanej taśmy stalowej, ja z 26 i nie wiem jaka końcówka w mostku mam kierę 25 mm i nic się nie przesuwa, a zaliczam krawężniki, bruk i inne takie przyjemności.

Edit:

Patrzę na nick i widzę, że chyba ze szwagrem :D

ładne. ten fiolet [bakłażan ?!?!?!] dodaje życia i jaja rowerowi.

niezłe felgi:)

a i teraz tak patrze, bardzo agresywna geo na tej ramie, kocur.. duży overlap?

i kiera wygląda lekko ze skosa, jest aby ona prosta? mam nadzieję że to perspektywa!

jak zrobiłeś chainline?

miche [42mm]+ sugino messengers [45mm]=???

Co do owijki - cholera wie... Stoi na niej napisane że to specjalny ultra trwały materiał. Pod spodem jest dość mocno klejąca powłoka. Nie do końca podobna do tych w innych owijkach. Czy taka taśma ze sklepu z guzikami dała by radę tak jak to, ciężko jest powiedzieć. Trzeba by sprawdzić empirycznie. Są szanse.

Co do koloru, to żartuję z tym bakłażanem, rzecz jasna, ale na taśmie jak byk stoi Eggplant, to cytowałem za nią.... < bo to nie jakiś tam fioletowy, to bakłażan proszę państwa>

Co do overlapa - duży

Co do kiery - prosta :)

Taśma jak taśma, ale jakieś grubsze bawełniane paski pewnie dadzą radę, jak się je podklei jakoś. A trochę łatwiej znaleźć odpowiedni kolor, ja swoją owijkę "w kolorze brązowej skóry" szukałem trochę czasu (nie chcąc wydawać stówki z hakiem na te, które były w sieci).

jak zrobiłeś chainline?

miche [42mm]+ sugino messengers [45mm]=???

...danego dla messengera to są jeśli suport ma oś długości 103mm (jeśli dobrze pamiętam). Tutaj kolega nic o tym nie pisze jaki ma suport (chyba, że coś przeoczyłem ;-) ale w tym przypadku co podajesz, to przekładka blatu do środka powoduje że linia łańcucha robi się perfect! :)

...danego dla messengera to są jeśli suport ma oś długości 103mm (jeśli dobrze pamiętam). Tutaj kolega nic o tym nie pisze jaki ma suport (chyba, że coś przeoczyłem ;-) ale w tym przypadku co podajesz, to przekładka blatu do środka powoduje że linia łańcucha robi się perfect! :)

tak, suport mam 103

Skos jest niemal niezauważalny. Ogniwa łańcucha nachdząc na blat, nie ocierają o zewnętrzną stronę zębów (jak to się dzieje, jeśli przekos jest duży). Wszystko pracuję idealnie, bez żadnych zgrzytów. Dlatego nie przekładałem blatu, bo jednak brzydko by wyglądał.

tak, suport mam 103

Skos jest niemal niezauważalny. Ogniwa łańcucha nachdząc na blat, nie ocierają o zewnętrzną stronę zębów (jak to się dzieje, jeśli przekos jest duży). Wszystko pracuję idealnie, bez żadnych zgrzytów. Dlatego nie przekładałem blatu, bo jednak brzydko by wyglądał.

...no często tak jest, albo idealna linia albo ładny wygląd ;-)

Skąd macie takie niskie widelce? mam taki sam zzr'a ale jest w siusiak wyższy. Wychodziły takie niskie oryginalnie do jakiś rowerów z tamtych czasów zzr'a czy tam rometa, czy je jakoś przerabiacie? muszę dostac jakiś taki niski do swojego ostrego koniecznie, ale nie mam skąd, na allegro też licho. Jeśli ktoś ma taki widelec to niech da mi znac na PW!

ZZR do Wichra i co lepszych szosówek był niższy, do zwykłego Jaguara i Huragana wyższy i z większym wyprzedzeniem. W zasadzie to lepiej jak rama jest z widelcem do jakiego ją kiedyś tam uszyto. Jaguar zawsze będzie rozlazły tyłem i wrzuta niskiego i "prostego" widelca psuje jego klasyczna linię dobrą do jazdy po bruku. Ogólnie te widelce ZZR to może być samo zło jeśli nie znamy ich historii, i kiedyś dostały strzała, albo męczył je przez 10 lat fanatyczny kolarz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...