MarcinN Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Bardzo fajny rowerek jak na dość budżetowe części, podoba mi się tym bardziej, że identyczny kolor(albo bardzo podobny) ma moja rama w rowerze xc. Jakbyś jeszcze kiedyś przeplótł koło na piaste torową i wrzucił rzeczony inny zacisk/oś to by był pełen wypas. Postro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witamy nowego Ostrego na Gdańskich dziurawych drogach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Mnie się jak cholera podoba, tylko... jakoś nie przypominam sobie swojego udziału w narodzinach... Nie ocenię mocniej, bo nie potrafię być obiektywny - uwielbiam Huragany, Jaguary, nawet Wicherki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Cieszę się, że się podoba To znaczy, że udało mi się nie spieprzyć tej iście klasycznej machiny. Początkowo miał być kolor czarny (cenię sobie minimalizm a czarny mi się z tym właśnie kojarzy), później biały (podobnie - czysto i bez wodotrysków) a ostatecznie i spontanicznie, bo w ostatniej chwili, decyzja padła na niebieski. I jest ok. nawet bardzo OK Jest jeszcze kilka niuansów, z którymi muszę sobie poradzić: - luzowanie się głównej nakrętki w sterach i konieczność jej dokręcania po każdej jeździe (ale tu chyba z pomocą przyjdzie mi ponownie Bison do gwintów - co myślicie?) - tylna oś a raczej jej brak (chociaż zastanawiam się nad pozostaniem przy zaciskach - strasznie podoba mi sie ich wygląd - i wykorzystaniem patentu z napinaczami) - ocieranie butem o przednie koło podczas skręcania ... tu jednak niewiele chyba będę w stanie zdziałać (nowy, bardziej wygięty widelec? krótsze korby? bo wstawienie koła 26' odpada ze względów estetycznych ... a może wystarczy tylko dopracować technikę skręcania. chociaż tak na chopski rozum to na niewiele się to zda kiedy będę chciał manewrować między blachosmrodami w korku - będę mogł skręcać 'technicznie' tylko na tyle, na ile mi korba pozwoli a nie wtedy kiedy będę chciał wcisnąć się w wolną lukę ...) A tak poza tym ... Jakaś 3miejska ustawka ostrokołowa byłaby wskazana, w celu wymiany uścisków dłoni, doświadczeń, tudzież przechyleniem kilku chmielowych napojów. Co Wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Co do haczenia o przednie koło to na korbie możesz dużo zyskać, kupując 165mm, miałbyś dodatkowe 7,5mm. Możesz też zmienić noski na mniejszy rozmiar(będą krótsze), bo to w końcu one determinują maxymalne wysuniącie stopy. Jeśli chodzi o ośkę to już chyba zależy tylko od tego jak się sprawuje zacisk przy Twoim stylu jazdy, tzn. dopóki nic Ci się nie otwiera/nie przesuwa samoistnie, dopóty będzie to dobry patent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Co do haczenia o przednie koło to na korbie możesz dużo zyskać, kupując 165mm, miałbyś dodatkowe 7,5mm. Możesz też zmienić noski na mniejszy rozmiar(będą krótsze), bo to w końcu one determinują maxymalne wysuniącie stopy.Jeśli chodzi o ośkę to już chyba zależy tylko od tego jak się sprawuje zacisk przy Twoim stylu jazdy, tzn. dopóki nic Ci się nie otwiera/nie przesuwa samoistnie, dopóty będzie to dobry patent. Zastanowie się nad korbą. Co do nosków to nie wiem czy sa krótsze od tych. Obecne sa i tak krótsze od standardowych plastikowych czarnych ogólnodostępnych. Chyba że ograniczę się tylko do dwóch opasek na pedał (lub jednej szerszej) i zaciśnięciu jej na bucie w miejscu gdzie stopa opiera się na pedale w pozycji nie ocierającej o koło, a z tego co zdążyłem wybarać podczas jazdy jest taki punkt. Ośka - póki co nie zauważyłem jakiegokolwiek poluzowania koła, a w skidach i mocniejszym depnięciu na pedały się nie ograniczam - w końcu muszę wyczuć nowy pojazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Z tymi noskami to tak strzeliłem, bo na zdjęciu nie jestem w stanie rozpoznać jaki masz rozmiar Nie za bardzo rozumiem o co chodzi Ci z tymi opaskami, tzn. nie potrafię sobie tego wyobrazić, czy to jest tak jakby zdjęcie nosków? Jest jeszcze taka opcja, żebyś zmienił styl pedałowania, tzn. palce/przód stopy kierował bardziej do dołu, ale jest to sprawa dośc indywidualna i może się okazać, że Ci to nie przypasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathe Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Brawo dla tego Pana i jego roweru. Miło mi mieć swój maleńki weń wkład. Na żywo wygląda niebo lepiej. Odnośnie sterów to trzymaj się z od nich z bisonem z daleka. Jak już nie chcą działać to je zmień na inne, szkoda byłoby taki niezwykły cud techniki jakimś amerykańskim żubrem zepsuć. Zahaczanie nogą... U mnie też niby sięga do koła ale jakoś nie zaczepiam. (pewnie kwestia wyrobienia odruchu) A co do ustawki to czekamy na Iwana:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Stery możesz potraktować Loctite 222 on jest bardzo słaby ale zapobiega samoistnemu odkręcaniu się śrubek więc może zadziała na stery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 super rower, nie będę się rozdrabniał, bo o gustach się nie rozmawia, ale co do tych sterów to ja mam coś podobnego i nie zauważyłem jakichś konsekwencji z tego idących, ja tego nie ruszam, odkręca się i już, trzeba przykręcić i jechać dalej, nie zamierzam tego niczym kleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 No to będziesz przez całe życie dokręcał super perspektywa Robi nam się OT jak jest potrzeba nowy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Krótko: - 3miejska ustawka już zaplanowana, będziesz niedługo poinformowany; - żadnego kleju do sterów!!! Pomęcz się jeszcze niecałe 2 tygi, jak się spotkamy, przytargam klucze do sterów i porządnie Ci je zakontrujemy. Musi pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 dobry rower składany na zamówienie dla niewiasty wkrótce może pojawi się oryginalny wideł z jaguara .. tyle że biały ,bo taka jest wola sztyca z giepiemme cieniowana i moze jakieś stylowe czerwone siodło cóż więcej ? h oi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Fajne są te ciapki krwi , raniłeś się w czasie składania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Cudna przednia piasta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Jakoś dziwnie wygląda rura podsiodłowa.Jakby poobijana albo źle pomalowana albo takie światło po prostu. I te kółka kolorystycznie nie pasują do siebie nawzajem i do reszty roweru. @Grabarz-piasta z wysokim kołnierzem i dziurkami: http://velobase.com/ViewSingleComponent.as...0&AbsPos=90 Ale to musi gwizdać na wietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
12p Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 dobryrower składany na zamówienie dla niewiasty wkrótce może pojawi się oryginalny wideł z jaguara .. tyle że biały ,bo taka jest wola sztyca z giepiemme cieniowana i moze jakieś stylowe czerwone siodło cóż więcej ? h oi śliczny jest. Śmigasz po kato na fixie/? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Takie ostre z części walających się po piwnicy ;]. Koła 26'' w ramie na 28'' wyglądają trochę śmiesznie, piasta klejona, kiera mogłaby być niżej. Miał się turlać to sie turla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 ma swój styl, no i ważne że się turla mi sie tam podoba, życzę dalszego rozwoju w stronę ostrości P.S Jak jest ze sterownością takiej ramy na kołach 26"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Przez 26'' koła rower siedzi 2,54cm niżej i przy zakrętach czasami szoruję noskami, bo jestem przyzwyczajony do jazdy z palcami ściągniętymi mocno do dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ja bym się bał cyrkla na Twoim miejscu. Na góralu dwa razy w życiu wyhaczyłem o asfalt a tam suport jest wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 30 Października 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Kozacko wyglada... Koniecznie zainwestuj w przynajmniej tylne kolo 28" bo to jednak strrrasznie blisko do Matuli-Gleby z pedalami masz... To sie nazywa miec POTRZEBE OSTREGO OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobrzykos Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 he he witam WSZYSTKICH co lubią OSTRĄ jazdę kurde mój sprzęt OSTRO się rożni od waszych ale....zasada jest jedna i ta sama....trzeba non stop OSTRO kręcić foty roweru na którym trenuje na szosie... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b0a9431f3a7537e.html a to jest bardzo dobre rozwiazanie treningowe...2 koronki-1 piasta...dura ace; http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6661e936c3f2f429.html ramę robił p. ORŁOWSKI ... sztywna mocna...taka jaka potrzebna do treningu!!! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb9d1073f755cb30.html a to foty moje "ściganta" http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9795182b649332e4.html w trakcie kiedy mamy mała przerwę w wizytach na torze zastosowałem stara szosową ośkę żeby mi łańcuch ramy nie kaleczył- http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1721e402a81e78ba.html to jest napęd jaki wszyscy lubimy najbardziej:D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5aed06622f3d4754.html p.s. mam nadzieję że będą działać te linki... jak się wkleja fotki tak jak Toosh?? żeby było od razu widać?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastiv Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 p.s. mam nadzieję że będą działać te linki... jak się wkleja fotki tak jak Toosh?? żeby było od razu widać?? pozdrawiam jak dajesz zdjęcie na fotosika to tam dostajesz różne adresy do swojego zdjęcia i tam pisze np: miniaturka na forum Za rowery i za to co robisz szacun, masz jakieś osiągnięcia?? podziwiam was i mowie na was "człowiek wielkie udo" kręć dalej p.s jest gdzieś zamieszczona na necie specyfikacja twoich rowerów?? jak nie to podaj, przede wszystkim chodzi mi o koła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobrzykos Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 dzięki za radę z tym fotosikiem p.s jest gdzieś zamieszczona na necie specyfikacja twoich rowerów?? jak nie to podaj, przede wszystkim chodzi mi o koła... kurczę o co chodzi?? co to znaczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.