Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

sorry za foty, mom znajomy robi dosc fajne więc poproszę go niedługo o sesyjkę za browara.

kwestia taka tylko że nie chcę robić fajnych zdjęć póki nie skończony, więc na tę kierownicę chyba walnę jakieś tanie velox bawełniane owijątko. tyle że wtedy mostek będę musiał ogarnąć drugi do b123aa.. - i tak to trwa w nieskończoność;)

speclista:

koła: hed3 z włókna węglowego/hplus son felga @ goldtec hub + dt swiss comp szprychy [kwiat lotosu, czyli snowflake [jak się ten sposób nazywa po polsku?] na lewej stronie i 3x na prawej]

korba: dura ace 7600 167.5 njs + ta specialites 48 zębatka

pedały: mks gr9 platform + mks njs toeclips + mks alpha njs double toestraps

łańcuch: izumi super toughness 1/8 złoty

cog: condor 19t

lockring: dura ace njs

sztyca podsiodłowa: nitto jaguar s72 30mm

siodło: kashimax njs fg-8p czarna skórka

headset: hatta swan deluxe njs

mostek: nitto jaguar njs 100

kierownica: nitto b260aa risersy docięte do 420mm/ wypolerowane b123aa njs 380mm

rama: bridgestone NJS

do zrobienia:

koła na hubach dura ace 32 albo 28 dziur, będą na tytanowych szprychach i prawdopodobnie sun ringle assault bo są niemalże najlżejsze z clincherowych opon [clincher po polsku? :/]

gripy na kierownice [obie, pewnie gripy będą te same - albo champs albo soyo albo jakieśtam]

chyba siodło wymienię bo dziś po 80 km po mieście czułem ulgę wstawając z siodła - nie powinno tak być; możliwe że slr na tytanowych szynach będzie

muszę mostek wydłużyć też o 10mm bo czuję w łapach

parę słów nie znałem, więc jak możecie pomóżcie w tłumaczeniu - wszystkiego o rowerach nauczyłem się wśród angoli więc terminologia też angielska..

clincher to poprostu pod dętki.

co do twojego zaplotu (ktory z resztą ni ###### mi tu nie pasuje) ja slyszalem: na kwiatek, na śnieżynke itp

nie mniej rower mega, duzo NJSa, duzo pewnie kasy, pracy i cierpliwosci - ale robi wrazenie.

koła ktore chcesz zlozyc chcesz jako kolejny komplet, czy zamiast?

z kołami to jest tak:

mam [ten na zdjęciu] jeden set na miasto, który jest sztywny i nieśmiertelny [goldtec + sl45 mówi samo za siebie], który po prostu leżał w domu. zarysuje się, czy coś - nic się nie stanie. zamierzam mieć drugi, dużo lżejszy, a podobnie wytrzymały, tyle że wyglądający bardziej klasycznie. 28mm obręcze, raczej srebrne choć nie wykluczam czarnych.

te mniejsze obręcze [czy niższe?] będą razem z b123, risery są typowo na miasto. wygoda, ergonomia, stójki łatwiejsze:) i to będą wła∂nie sun ringle assault - waga jednej to 405g, to jest niesamowicie dobra waga w porównaniu do pieniądza.

poza tym jest coś bezkompromisowego i bezczelnie młodzieńczego w kombosie hed + risers + mostek z takim spadem moim zdaniem.

mam w domu jeszcze komplet hub suntour superbe pro wysoki kolnierz i pójdą zaplecione pod mavic ma2 oba, ale nie chcę ich dla siebie - są za ciężkie a łożyska nie są zamknięte i na codzienną jazdę si zbytnio nie nadają. poza tym są za ładne! myślę, że opylę je za jakiś 1000-1500zł.

dzięki za miłe słowa, w końcu spełniłem swoje marzenie!:)

jak składać fixie to tylko w Varsovie fixie! :D

Niedługo troche NJS szpeju będzie u mnie na handel.

Dwie sprawy:

Za mała rama

zaplot tylnego koła.

Piasty na kullkach nie nadają sie do uzytku miejskiego? wuuuut?

campag record pista moze i tak - sa tak uszczelnione ,ze wrzucisz na luzie ziarenko piasku w łozysko.

Jeździłem sezon na niskiej dura ace njs i nie było najmniejszego kłopotu . OFC zainwestowac w dobry smar , klucz do konusów i dbać o to.

Cieżkie suntoury? no może ale masz je nowe? to za 1000zł powinieneś je sprzedać.

Ja na ten sezon szykuje koła:

dura ace 7600 (wysokie) na nisi / jakis mavic niski (obie po 350 gram). będą hulać.

płonę ogniem piekielnym w stronę Twojej ramy!

Adaasko to była aluzja.

1000archaniolow gul mi skoczył z zazdrości.

Jedynie dwie te same kwestie co kamsowi, rzucają mi się w oczy.

Za mała rama, brzydko wygląda tak mocno wysunięta sztyca, no ale ramy nie powiększysz, nóg nie przytniesz, a pewnie szkoda wymieniać bo bridgestone mega klasa.

I ten straszny zaplot. Co Cię podkusiło?!

Poza tym mega zazdrocha. Nie pogardziłbym tymi częściami.

jest coś bezkompromisowego i bezczelnie młodzieńczego w kombosie hed + risers + mostek z takim spadem

dobry tekst.

wg mnie połączenie risera i mostka z ujemnym kątem jest pozbawione sensu (i brzydko wygląda). ale to moje zdanie tylko.

rama rzeczywiście wygląda na za małą.

poza tym pięknie. szacun za keirinowy klimat.

keirinowy klimat z karbonowym kołem.

zdziwiłbyś się:)

drodzy panowie

rozmiar: - rama 56cm byłaby za duża na mnie - teraz jest bardziej aero, mogę obrać więcej pozycji, rury są sztywniejsze a trójkąt ciała przesunięty jest do przodu, co daje mi większą kontrolę nad rowerem.

ogólnie w obecnej chwili rowerzyści "downsizują" ramy, nadrabiając mostkami i sztycami - bardziej aero, rama bardziej zrywna i szybciej reagująca na manewry. trochę podobny przykład z low-pro - można to zobaczyc chociażby u yoshihiro ishimaru czy takedy toyoki.

njs a nie njs: nie zamierzam rezygnować z komfortu na rzecz głupiej możliwosci podpisania projektu "100% NJS", bo to bzdura - gr9 są nie do zajechania i absolutnie ich nie zmienię na żadne njsy, na bezdętkach też jeździć nie zamierzam - skidy długo by nie potrwały, kashimax niedługo idzie na sprzedaż bo jest jak kamień i moja słodka pupka go nie lubi po wczoraj [60km] i prawdopodobnie selle slr jak chyba już wspomniałem.

reszta rzecz gustu, jak zrobię ładniejsze zdjęcia na pewno się pochwalę:)

param param!

To malutki krok na allegro A WIELKI DLA MOJEGO LAJCIAKA

dsc00565a.jpg

ciut inne naklejeczki, wiekszy "mavic" a mniejsze "open pro" i nad tym maxtal 6000 a obok wielkie stylowe SUP:)

chyba to jakis starszy rocznik, nie mniej kolorami pasuje, klimat trzyma, strasznie mi sie podoba, zlancowane bedzie to SAPIMAMI RACE, w przyszlym tygodniu planuje wyjazd, łiii :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...