Hablababla15 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Co dokładnie masz na myśli mówiąc "retro-szosowych" , mówisz o czymś takim jak tu http://peoplesbike.com/pplsen/wp-content/uploads/2011/03/concorde001.jpg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dokładnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 No musiałbym się nad tym zastanowić ale kto wie może kiedyś Jak nie w tym to w kolejnym projekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Wiadomo, że Concor to Concor, Turbo to Turbo, ale ceny powoli zaczynają zabijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dokładnie. Z resztą mi się takie kobyłki aż tak nie podobają ew. mógłbym to kupić do roweru który bym wiedział że robię po to żeby sprzedać. Może kiedyś takie kupię jak będę chciał sprzedać tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 ee tam cena to jedno styl i wygoda najważniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 To selle, które mam nie jest jakieś mega mega stylowe ale na wygodę nie narzekam. Jakaś mega decha to to nie jest ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzor00 Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 http://peoplesbike.c...concorde001.jpg Super jest ten concorde...ale nasuwa mi się taka myśl czy da się nim w ogóle skręcać? Z tego zdjęcia można wywnioskować że przy skręcie koło będzie wchodzić w konflikt z butem, nawet nie chce myśleć co może się stać z częścią zwaną kolarzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Da sie skrecac bez problemu, 5 na godzine sie tym nie jezdzi, a przy duzej predkosci rozstaw pedałow robi wystarczająco miejsca co do malowania polecam starą sztyce na tasme, w niej dziurke i na takim czyms sobie podwiesic rame - bardzo wygodnie sie maluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 18 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 http://peoplesbike.c...concorde001.jpg Kozacko to wyglada ale fakt faktem przy stalowych noskach mozna sobie to poobdzierac. Do takiego ukladu pasowaly by raczej strapsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszo Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 moj zimowy szczur, jak bedzie ciepło to pozmieniam pare części rama: 10-4 S z jakims tam losowym alu widelcem mostek złoom kierownica ritchey riser pro przycieta sztyca jakiś los zupełny siodło san marco concor supercorsa koła przod campa zonda, tył remerx rapid na miche pista, opony przod vittoria zaffiro 700 23c, tyl 700 25c stery jakieś tam i jezdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Bardzo fajny ! Nie chcesz może do niego kokpitu na baranku z niebieską owijką Całkiem fajnie by wyglądało. Jak coś to pw już poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 http://peoplesbike.c...concorde001.jpg Kozacko to wyglada ale fakt faktem przy stalowych noskach mozna sobie to poobdzierac. Do takiego ukladu pasowaly by raczej strapsy. Tu się nie zgodzę. Sam mam ramę z wielkim toe overlapem. Zanim się przyzwyczaiłem (tak naprawdę to kwestia 2 miesięcy, potem nie stanowi to już żadnego problemu), stwierdziłem, że zniweluję problem przez platformy i strapsy. Otuż nic nie wyszło ! Drobne pedały torowe z noskami, mniej wystają do przodu niż długie z natury platformy. Pozatym jak dodamy do tego jeszcze trochę wystającego buta okazuję się, że to gorsza opcja niż zwykłe noski. U mnie, jak wmontowałem platformy ( mam w zimowym rowerze, więc nie było problemu z testem empirycznym ) okazało się że przy odpowiednim ustawieniu korby sam pedał już blokuję koło nie wspominająć o butach... O, to jeszcze, przy okazji, wrzucę moją zimówkę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Moje trzecie ostre, ostatni Merckx "zginal" w wypadku i teraz wisi na scianie Przelozenie: ~3,46, Rama: Peugeot Korby: Shimano 600 Mostek: 3T Widelec: jak widac Accent, Kola: obrecze Accent i piasty novatec, joytech Kiera: jakas poobdzierana francuska, poprzedni wlasciciel widac czesto wital sie z gleba bo jest na dolnym chwycie przy koncu wezsza o pare cm na szczescie rostaw dzieki temu ma idealny Owijka: Velo Ster: jakis smieszny z plastikowymi miskami i lozyskami igielkowymi (wie ktos moze cos co to za firma albo cokolwiek na ten temat?) Siodło: Arius Sztyca: stronglight Hamulce: jakies tektro, klamki: Shimano 600(od TomTonyHalik o ile mnie pamiec nie myli) Nie ma tu "filozofii ostrego kola" itp ale dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Składanie rychtarskiego na nowy rok tak mnie pochłonęło że już mnie wiosna zastała a ja dalej jeżdżę na szosowym peugeocie z kołem na klejonej zębatce. Więc postanowiłem złożyć rower na częściach które nie będą w kozie i przy okazji w końcu przetestować "włoskiego" Rometa Supera. Zabrałem się za to wczoraj rano, kończyłem przed południem, skończyłem po dwudziestej Napęd napsuł mi nerwów, wyszło tak że prześwit miedzy oponą a rurką jest na szerokość monety a linia łańcucha idealna Oto pomarańczowy szczur ROWER JEST MISTRZ!!! Złożony na częściach które były pod ręką, a już teraz zachwyca. Ta szosa na której przejeździłem zimę a super to jak porównać malucha bez przeglądu z wyścigowym bolidem. Romet jest mega sztywny, zwrotny, rewelacyjnie reaguje na polecenia! Wiedziałem że to dobra rama, kaemes też bardzo mi polecał ale radość z jazdy przerosła moje oczekiwania. I to rower złożony tak o na szybko dla testów, za kilka miesięcy będzie świecił pełnym blaskiem, do tego trochę schudnie. Nie mogę się doczekać Przy okazji może ktoś poleci jakąś torową kierownicę z ładnym ostrym gięciem które by tworzyło równą linię z mostkiem. Nitto odpada, kierownica musi być z europy, no i 40cm szerokości center center. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Fajny wideł. Ech też bym kiedyś chętnie wszedł w posiadanie Supera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Mostek zabójczy! Faktycznie przydałoby się dobrać tam jakąś odpowiednia kierownicę, bo teraz wygląda dziwnie. Może bycze? Jaki jest rozmiar tej ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 jaki to rozmiar, 59? Super jest super sam mam i uwielbiam. Dobra tania kierownica torowa to Csepel Pista. Bycze w superze nie powalają, przechodziłem przez to. Na jakim przełożeniu Ty jeździsz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 niiiiiiiice. IVOSMO , niedługo tez bedziesz miał świetną ramkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Si, nie mogę się doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Widze ,że tworze armie ludzi ,którzy wierzą w to co im polecam i się jarają jazdą. Miło mi . A nie w Warszawie piankowe opony i ramy z mielca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Przy okazji może ktoś poleci jakąś torową kierownicę z ładnym ostrym gięciem które by tworzyło równą linię z mostkiem. Nitto odpada, kierownica musi być z europy, no i 40cm szerokości center center. Trudno chyba będzie znaleźć baranka, który tworzyłby równą linię z tym mostkiem i miał dolny chwyt równoległy do ziemi. Może jakiś z ergonomicznym gięciem, ale i tak będzie dziwnie wyglądać. Czemu musi być z Europy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 szukaj jakiś oldskulowych ambrosio na ebayu tudzież innych philippe czy GB stalowych torowych o kosmicznym gięciu niczym wanna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 To tak: Byczych do sprinterskiej ramy, nie chcę, właściwie pretekstem do kupienia supera była chęć pośmigania na torowym baranku, którego nie kupie do ramy lo pro, bo to mi za bardzo nie pasuje. A jak będę miał chęć to oczywiście na chwilę mogę wsadzić kokpit z byczymi do rometa, bo mam taki do rychtarskiego. Csepel pista jest spoko ale z tego co wiem to ma szerokość 42cm c-c, ja potrzebuję 40, albo nawet 38 jeżeli będzie problem z dostaniem czterdziestki. Dziwne to jest ale niewygodnie mi się jeździ na szerokości 42 centymetry. Jestem wysoki, ale wolę węższy chwyt. Kierownica musi być z europy bo taki mam pomysł na rower, z początku wymyśliłem że będzie tylko włosko. Okazało się że to bardzo trudne żeby dostać każdą jedną część wyprodukowaną we Włoszech, nie wydając wielkiej sumy. Więc będzie europejsko, a najwięcej elementów będzie z Włoch i Francji. Żadnego shimano, żadnago sugino, nitto, czy sr. A kierownicę znajdę odpowiednią tak samo jak znalazłem mostek. Rozmiar ramy to 59. Ilość zębów w napędzie: 53/18 co daje ratio 2,94 i tryliard miejsc na oponie w których ścierasz oponę w skidzie. Jaka ramka zmienia właściciela jeżeli można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Csepel pista ma 40 c-c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.