Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro straci przelotki oraz hak na przerzutkę

Rozumiem, że chodzi o estetykę, że nie moja rama, nie ja będę na niej jeździł i nic mi do tego, ale takie modyfikacje wywołują zawsze mój wewnętrzny sprzeciw... Ale cóż, jedyne, co mogę zrobić, to powiedzieć: "nie idź tą drogą!" i zapłakać w cichości serca;)

Lakier był poobdzierany i w kiepskim stanie tak samo jak naklejki tylko na zdjęciu wyglądał ładnie kiedy nie było tego widać. Sama rama jest w stanie bdb prawie zero rdzy, żadnych obić nic. Aktualnie jest już czysta. Widelca chyba nawet oryginalnego nie będę wkładał bo jest cholernie ciężki a po poprzednim OK został mi inny. Aktualnie rama wygląda tak : http://desmond.image....jpg&res=medium . Jutro straci przelotki oraz hak na przerzutkę i przechodzę do malowania : ) na kolor "power blue" + białe mufy. Natomiast znienawidzone i hejtowane na każdym kroku stars circle wyglądają już tak : http://desmond.image....jpg&res=medium

Co do naklejek - naklejka z nadrukiem SPORT odeszła w całości i jest w dobrym stanie i na pewno ją zachowam reszta była cała poprzecierana.

Możesz zrobić scan tej naklejki i mi wysłać ?

Siema, mam problem z drukarką to jest - nie mogę zainstalować sterowników. Ale mam zrobione zdjęcie według instrukcji elberet (największy zoom aby nie było zniekształceń zobacz sobie czy to Cię ratuje, jak tak to wyślę Ci to na e-maila w pliku tylko podaj http://desmond.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=dsc00059yj.jpg&res=medium )

Ja chyba z######ałem sprawę z lakierowaniem, może jest tu jakiś lakiernik i mi pomoże. Nałożyłem pierwszą warstwę lakieru (bardzo szybko schnie bo to lakier przeznaczony do graffitti dla obeznanych montana black kolor power blue mat ) i po 2 godzinach wróciłem sprawdzić jak się trzyma. Zauważyłem, że w niektórych miejscach prześwituje i nie zwróciłem uwagi na to że lakier nie wysechł, złapałem za puchę i jazda dopiero po wszystkim skminiłem, że on nie wysechł bo się błyszczał a powinien być matowy po wyschnięciu natomiast miejsca gdzie "prześwituje to był lakier który wysechł". Teraz mija 7 godzina od tego co zepsułem a lakier nadal na 75% ramy nie wysechł. Wiecie może co zrobić żeby mu pomóc albo cokolwiek bo martwi mnie to że nie wysycha, jest opcja że to wcale nie wyschnie?

No ogólnie sama rama została zmatowiona, pozbawiona chemicznie lakieru i odtłuszczona. Farby nie mieszałem bo to w montana w sprayu, rama schnie w piwnicy, w bloku więc jest ciepło. Wydaje mi się że po prostu tamta warstwa nie wyschła nałożyłem od razu na nią lakier i teraz jest za dużo lakieru do schnięcia. Są elementy które wyschły ale jest większość tych gdzie lakier jest świeży. Nie wiem co z tym zrobić nie chcę znowu przeznaczać 40zł na ściągacz do lakierów i nowego lakieru skoro to ma nie wyschnąć.

Hablababla15

Farby w sprayu miesza się tym bardziej! Wystarczy przeczytać instrukcję na puszce... I nakładać kilkoma cienkimi warstwami. Tyle z podstaw. Zostaw tą rame przynajmniej jeden dzień farba wyschnie (widziałeś kiedyś niedoschnięte graffiti?), klepnij warstwe DOBRZE ROZMIESZANĄ farbą i powinno być dobrze. Nie wiem jaki to teraz efekt będzie miało ale czyta się instrukcje przed użyciem !

Nie no w ten sposób to wymieszałem i to porządnie. Tak podstawowych błędów nie pamiętam. Ale wydaje mi się że pierwsza warstwa nie wyschła i za szybko nałożyłem drugą co powoduje że ta pierwsza nie dostaje tlenu i nie schnie blokują schnięcie tej drugiej ;c Jest możliwość że to wcale nie wyschnie ? Daje jej czas do wt wtedy chciałbym składać rower jak do tego czasu nie wyschnie wydam te 40zł na ściagacz i nowy lakier ale nie chciałbym tego ;c

Moim zdaniem najlepiej oddać do malowania proszkowego. I jest możliwość matu. Po nałożeniu proszku spryskują to powłoką, która daje matowy efekt. Czarny jest dosyć popularny więc moze kosztowo nie będzie to tak bolało. Trzeba tylko poszukac/popytać i wsio ;).

heh , myśle że skończyło by się na negocjacjach ceny samej ramy.

przekopiuje bajkczek za Radka.

:Schwinn track

stery Campagnolo record pista

korby i suport Campagnolo record pista

kierownica Cinelli pista

mostek SR

sztyca ITM

siodło Viacount aero

koła:

campagnolo record pista / mavic module E

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...