Hablababla15 Napisano 23 Stycznia 2012 Napisano 23 Stycznia 2012 To postaraj się o inny widelec jeśli masz na to hajs i na pewno już dużo zyska rower , wypoleruj mostek i zrób coś z tym jarzemkiem jak na 150zł to niewiele moje pierwsze ostre kosztowało mnie 350 i wyglądało tak :
slawus Napisano 23 Stycznia 2012 Napisano 23 Stycznia 2012 To postaraj się o inny widelec jeśli masz na to hajs i na pewno już dużo zyska rower , wypoleruj mostek i zrób coś z tym jarzemkiem jak na 150zł to niewiele moje pierwsze ostre kosztowało mnie 350 i wyglądało tak : Jarzemko poprawione A o widelcu może pomyślę... w przyszłości
bulamati Napisano 26 Stycznia 2012 Napisano 26 Stycznia 2012 Moje pierwsze ostre koło. Już nie długo zostanie rozebrany i dany do malowania Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
peugeotcarbolite103 Napisano 26 Stycznia 2012 Napisano 26 Stycznia 2012 Moje pierwsze ostre koło. Już nie długo zostanie rozebrany i dany do malowania Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym! Ja bym jednak postawił na klasyczną klamkę typu "mtb"
bulamati Napisano 26 Stycznia 2012 Napisano 26 Stycznia 2012 Ja bym jednak postawił na klasyczną klamkę typu "mtb" Chyba tak zrobię ale wszystko po kolei
Grabarz Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Pochwalony! Rozdrażnię Was po i przed kolejnym długim tu niebytem - nudno... Klepanie tego samego na okrętę. Poza Rurokurowym chyba nie było tu jeszcze ostrego mtb, a temat ostrego przełaju zdechł śmiercią naturalną... Dlaczego? Po roku ujeżdżania pokażę swój jeszcze aktualny sprzęt. Zostawiam tylko koła i zamieniam na 29era z dwoma kompletami kół (cienkie i grube). Dla powątpiewających - tarcze szosowe a piasta135mm pod ostre.
Hablababla15 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 No muszę przyznać że świetny ! Dzisiaj właśnie widziałem ramę 29er za 770zł , (rometa) która niby ma pionowe haki ale te są przykręcone do suwnicy i da się spokojnie napiąć łańcuch, fajna sprawa Może kiedyś pobawię się w coś takiego tzn. ostre w ostrzejszy teren
Hablababla15 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 no to czekam na efekty Pewnie będzie fajnie to wyglądać, a przy okazji świetnie użytkować w terenie
mih88z Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Witam! To jest mój pierwszy rower szosowy po remoncie, malowaniu itp. Mam nadzieję, że będzie mi służył jak najdłuzej;)
elberet Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 olaboga, Grabarz, żyjesz! nie dalej jak wczoraj przeglądałem sobie znowu galerię, ptaśka, castelli, wyczyny rurokury. wielki ten twój rower, ile ty masz wzrostu właściwie? mimo, że nie wygląda na najbardziej praktyczny i szybki rower na świecie to pewnie jest z nim kupa frajdy?
Grabarz Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 No żyję na pohybel ludzkości Wygląda na wielką. To 54/57. Ja mam 185, ale niestety lubię krótkie ramy, stąd zazwyczaj muszę niskie kupować, albo krótkie mostki zakładać. Poza tym koła grubo obute dają takie wrażenie. Pompetaminy obute w szosowe laczki jakoś tak lżej się prezentują. Co do praktyczności... Wiesz - przeprowadziłem się 3 lata temu na wieś, do roboty jeżdżę przez dawne poligony, na 8 bar w łysym laczku ni dy rydy więcej niż kilka razy takiej trasy przejechać. Przełaj albo trekking te minimum, które pozwala odrzucić chęć przesiadki na samochód.
Kry0 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Przyszedł czas na moją pierwszą kobyłę. Zbudowana na ramie oldskulowego Motobecane, suport wymieniony w połowie, oryginalne korby na klin z pedałami Shimano (noski czekają na odpowiednie śruby). Oryginalny mostek i kiera z owijką fizika. Siodło i sztyca budżetówka, koło z tyłu tez dość budżetowe, przód to Mavic z Vittorią na Campagnolo. Cieszę się bardzo, choć budżetowe to zrobione z sercem. Przejażdżka próbna w temperaturze -10 już się odbyła, nie mogłem wytrzymać.
Hablababla15 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 hmmm muszę przyznać że bardzo ładnie wyszedł. Można jeszcze pokombinować przy ramie o ile nie planujesz jej wymiany tzn. - pozbyć się naklejek, poucinać wszystkie badziewia jak mocowanie na dynamo i pomalować ją tanim kosztem. Tanim kosztem tzn. samemu (ja właśnie jestem w trakcie malowania rometa sporta), kupiłem chemiczny ściągacz do lakieru (duża puszka 23zł w lakierniczych) i musze przyznać że działa rewelacyjnie. Psikasz tak żeby pokryło całą powierzchnię i czekasz 5-10 minut. Po tym czasie lakier wygląda jakby go potraktowano kwasem wtedy tylko szpacheleczka i lecisz z nim, schodzi jak byś smarował chleb masłem. Potem tylko matujesz ramę żeby przygotować powierzchnię do malowania i malujesz jakimś lakierem w sprayu (polecam Montane Black całkiem dobrze kryje, a duża puszka jedyne 14-16zł w lokalnych sklepach mam już nią pomalowane obręcze). Jak skończę to się pochwalę. Co to za obręcz z tyłu ?
Kry0 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Stars circle na tyle, rant psiknięty czarnym matowym lakierem ale odpryskuje. Sam się zastanawiam co z ramą, miałem malować ale geometria okazała się być średnią i będę ją na pewno zmieniał jak trafi się coś ekstra. Na razie pojeżdżę chyba na takiej rat style, ma swój urok. Części z czasem będę wymieniał, jasna sprawa.
Hablababla15 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Ja też teraz będę miał stars circle ale 30mm + moje są dosyć mocno spryskane lakierem i nic nie powinno odpryskiwać, ale się przekonamy jak chcesz to rzuć okiem http://imageshack.us/photo/my-images/851/dsc00051hz.jpg/
Papista Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 ja właśnie jestem w trakcie malowania rometa sporta Malowania? Przecież on był śliczny, taki oldskulowy. Serce mi się kraje.
brkzzz Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Szkoda tego oryginalnego malowania i naklejek rometowskich...
Papista Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Święte prawo własności, ale on był taki, można powiedzieć, seksowny:) Kołek też usuniesz wiertarką?
Hablababla15 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Lakier był poobdzierany i w kiepskim stanie tak samo jak naklejki tylko na zdjęciu wyglądał ładnie kiedy nie było tego widać. Sama rama jest w stanie bdb prawie zero rdzy, żadnych obić nic. Aktualnie jest już czysta. Widelca chyba nawet oryginalnego nie będę wkładał bo jest cholernie ciężki a po poprzednim OK został mi inny. Aktualnie rama wygląda tak : http://desmond.image....jpg&res=medium . Jutro straci przelotki oraz hak na przerzutkę i przechodzę do malowania : ) na kolor "power blue" + białe mufy. Natomiast znienawidzone i hejtowane na każdym kroku stars circle wyglądają już tak : http://desmond.image....jpg&res=medium Co do naklejek - naklejka z nadrukiem SPORT odeszła w całości i jest w dobrym stanie i na pewno ją zachowam reszta była cała poprzecierana.
Kry0 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Trzeba było ofocić dokładnie naklejki to może by się coś odtworzyło. Jak sport ładnie odeszła to skan i machnięcie jej na wektory to nie dużo czasu.
Hablababla15 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Wybaczcie ale nie pomyślałem o tym. No niestety jestem zabójcą polskiej historii ram szosowych ;c
Elo78 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Sam się zastanawiam co z ramą, miałem malować ale geometria okazała się być średnią i będę ją na pewno zmieniał jak trafi się coś ekstra. Na razie pojeżdżę chyba na takiej rat style, ma swój urok. Części z czasem będę wymieniał, jasna sprawa. Zmieniaj, zmieniaj bo po zdjęciu widać że jest po dzwonku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.