Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to nie wiem, co z tą Polską. Pojechałem za miedzę do Berlina a tam na ulicach pozostawiane (już ponad półtora roku stoją bezczynnie-sprawdzałem) rowery z Concorami bądź Turbo. Ponadto wchodzę do Stadlera i co widzę? Blaty torowe Gebhardta w każdym BCD po 20 ojro, owijka bawełniana na pęczki za 2.50 ojro za rolkę... Szkoda, że blat kupiłem chwilę przed wyjazdem, ale owijkę musiałem nabyć, więc niedługo nawinę i pochwalę się.

W górnym chwycie fakt, ideału nie ma ale póki co nie narzekam. Póki co daję radę większość czasu jeździć w dolnym chwycie - nie robię dziennych przebiegów po 40 km. Naklejka - mea culpa. Za to nie bardzo rozumiem wjazd na naklejki na obręczy? Jakoś chyba nikt nie zdziera nalepek Nisi czy Araya :P Od 40 lat się trzymają to ich nie będę ruszał...

Co do hamulca - fakt, trochę mi "zgrzytnęło" jak go założyłem - nie jest to może idealny wygląd. Ale nie widzę innej opcji - z hampla nie zrezygnuję a kiery nie odłożę na półkę, żeby leżała z tego powodu, że jednak źle wygląda z klamką.

Zasięg ramion by mi sie przydał ciut mniejszy niz ten Weinmann ma. Co do mocowania to jestem w tej materii tylko teoretykiem ale z tego co mówi Sheldon nowe hamulce są mocowane tak, że nakrętka na imbus chowa się w otworze w widelcu podczas gdy klasycznie śruba przechodzi na wylot i jest zakończona zwykłą nakrętką na klucz płaski. Po prostu dziura w starych widelcach jest za mała, żeby weszła tam ta nakrętka na imbus. No chyba, że rozwiercę tylny otwór :P albo używając krótkiej śruby i nakrętki można ją włożyć od spodu, przez otwor w koronie widelca. Tylko czy takie mocowanie jest "safe".

Adaśko, nie za często, ale www.polskibus.com + wcześniejsza rezerwacja i można jechać za małą kasę. Pociągiem do 50zł podobno z dwoma przesiadkami do wawy można się dostać. A i tak warto pojechać, nie tylko po szpeje. Ja żałuję, że nie miałem za wiele czasu i po raz kolejny nie zobaczyłem Keirin Berlin i New Era flagship Berlin...

wszystko fajnie, ale jestem ogolnie strasznie antyniemiecki - no i chodzi mi tylko o blat - wiec nie bardzo oplaca mi sie jechac po sam blat gebharda

ivosmo klamke faktycznie albo czasową na koncu kierownicy - albo stricte awaryjną przy mostku - cyclocrossową drugą.

te są fajne, bardzo małe w rzeczywistosci - a linka idzie blisko kiery, nie zagraca tak cockpitu

09roubaix_cofidisbrakes_ah.jpg

albo tego typu o ktorej ktoś wczesniej wspominal - tektro robi to za dobrą kase - zdjąc farbe czarną jak bedzie, wypolerowac, na koncu kierownicy do gory nogami - ma szanse jakos to wyglądac

canecreek_brakelever_200tt_carbon.jpg

a co do hamulca - widzial bym tam chociaz exage

$(KGrHqMOKiME4qH3VL0LBOSCuF!wm!~~_3.JPG

troche go wypolerowac - są tanie, dobrze hamują - nie są dual pivot wiec trzymają klasyczny wygląd - w wersji A250 nie mają tego kółeczka luzującego linke - bardziej klasycznie i lekko wyglądają..

co do korony - wierć nie zastanawiaj sie - tylko ostroznie z rozmiarem wiertła - zebys nie przeholował bo bedzie po ptokach :)

Jak na pierwsze wygląda całkiem dobrze :D Jedyne co bym zmienił aby nadać wyglądu to myślę że widelec na coś takiego http://allegro.pl/widelec-szosowy-1-cr-mo-gwint-265mm-miska-26-4mm-i2067652855.html i zdjął naklejki + wypolerował mostek. No i masz źle jarzemko na sztycy zamontowane powinno być obrócone w drugą stronę. Ile Cię kosztowało to ostre :D?

i jesteś pewien, że to dobrze wydane pieniądze? To stal czy alu? Nie wolałeś np. poczekać trochę, dozbierać i kupić dobrą ramę?

i z innej beczki, na jakieś piaście z tyłu jeździsz?

Stal, wersja cr-mo. Zakupu nie żałuję, na ramę przyjdzie czas - to następny cel na liście zakupowej. Z tyłu mam Macka.

Jak na pierwsze wygląda całkiem dobrze :D Jedyne co bym zmienił aby nadać wyglądu to myślę że widelec na coś takiego http://allegro.pl/wi...2067652855.html i zdjął naklejki + wypolerował mostek. No i masz źle jarzemko na sztycy zamontowane powinno być obrócone w drugą stronę. Ile Cię kosztowało to ostre :D?

Ciężko powiedzieć ile kosztowało, bo koszty rozeszły się w czasie, ale podejrzewam ok. 150zł...

Naklejek niestety nie zdejmę ;) Są oryginalnie zalakierowane, więc tylko malowanie ramy wchodzi w grę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...