brkzzz Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 To chyba specjalnie, na obręczach też są pozostawione owalne naklejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ivosmo gdzie kupowałeś kierę i pochwal się za ile. 34 to wąsko. w górnym chwycie niewygodnie ci będzie. a przecież cały czas na dolnym nie jeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peugeotcarbolite103 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ivosmo Przydałaby się jakaś specyfikacja tego roweru. Interesuje mnie co to za pedały i kierownica ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja to nie wiem, co z tą Polską. Pojechałem za miedzę do Berlina a tam na ulicach pozostawiane (już ponad półtora roku stoją bezczynnie-sprawdzałem) rowery z Concorami bądź Turbo. Ponadto wchodzę do Stadlera i co widzę? Blaty torowe Gebhardta w każdym BCD po 20 ojro, owijka bawełniana na pęczki za 2.50 ojro za rolkę... Szkoda, że blat kupiłem chwilę przed wyjazdem, ale owijkę musiałem nabyć, więc niedługo nawinę i pochwalę się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 grzegosz często bywasz tam? Papista juz nawet nic nie mowilem, pamietam jadowite odpowiedzi kolegów na moj smiech, na widok naklejek na ich czapkach... nie mam pytan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ejże, jest taki autobus, co z Poznania do Berlina wozi za 15 zł, ale trzeba miesiąc wcześniej kupić bilet. Można nawet na jeden dzień skoczyć, bo wraca wieczorem. Chyba pojadę w okolicach marca i przytargam trochę szpeja na handel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 W górnym chwycie fakt, ideału nie ma ale póki co nie narzekam. Póki co daję radę większość czasu jeździć w dolnym chwycie - nie robię dziennych przebiegów po 40 km. Naklejka - mea culpa. Za to nie bardzo rozumiem wjazd na naklejki na obręczy? Jakoś chyba nikt nie zdziera nalepek Nisi czy Araya Od 40 lat się trzymają to ich nie będę ruszał... Co do hamulca - fakt, trochę mi "zgrzytnęło" jak go założyłem - nie jest to może idealny wygląd. Ale nie widzę innej opcji - z hampla nie zrezygnuję a kiery nie odłożę na półkę, żeby leżała z tego powodu, że jednak źle wygląda z klamką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 z hamulcem to jak kto lubi, ale upoluj sobie ładną klameczkę i ładny hamulczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 A już myślałem, że koniec polowań Tylko co to znaczy ładny hamulec - większość ze starych hampli wygląda w zasadzie bardzo podobnie. A z nowymi jest problem z mocowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Z mocowaniem? chyba tylko na zasięg ramion trzeba uważać, zastępując czymś starego Weinmanna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Skoro i tak musisz jeździć w dolnym chwycie to może klamka czasowa zamocowana na samym końcu kierownicy? Pancerz pod owijką by szedł, tylko czasem mocowanie takiej klamki może być za grube do tej kiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Zasięg ramion by mi sie przydał ciut mniejszy niz ten Weinmann ma. Co do mocowania to jestem w tej materii tylko teoretykiem ale z tego co mówi Sheldon nowe hamulce są mocowane tak, że nakrętka na imbus chowa się w otworze w widelcu podczas gdy klasycznie śruba przechodzi na wylot i jest zakończona zwykłą nakrętką na klucz płaski. Po prostu dziura w starych widelcach jest za mała, żeby weszła tam ta nakrętka na imbus. No chyba, że rozwiercę tylny otwór albo używając krótkiej śruby i nakrętki można ją włożyć od spodu, przez otwor w koronie widelca. Tylko czy takie mocowanie jest "safe". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Bezpiecznie będzie jak skręcisz przez całą koronę. Rozwiercenie otworu to 3 minuty roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 No też mi się tak wydaje. Jak trafi się jakiś ładny hamulec to będę kombinował ale jak dla mnie to obecnemu wiele nie dolega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Adaśko, nie za często, ale www.polskibus.com + wcześniejsza rezerwacja i można jechać za małą kasę. Pociągiem do 50zł podobno z dwoma przesiadkami do wawy można się dostać. A i tak warto pojechać, nie tylko po szpeje. Ja żałuję, że nie miałem za wiele czasu i po raz kolejny nie zobaczyłem Keirin Berlin i New Era flagship Berlin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 wszystko fajnie, ale jestem ogolnie strasznie antyniemiecki - no i chodzi mi tylko o blat - wiec nie bardzo oplaca mi sie jechac po sam blat gebharda ivosmo klamke faktycznie albo czasową na koncu kierownicy - albo stricte awaryjną przy mostku - cyclocrossową drugą. te są fajne, bardzo małe w rzeczywistosci - a linka idzie blisko kiery, nie zagraca tak cockpitu albo tego typu o ktorej ktoś wczesniej wspominal - tektro robi to za dobrą kase - zdjąc farbe czarną jak bedzie, wypolerowac, na koncu kierownicy do gory nogami - ma szanse jakos to wyglądac a co do hamulca - widzial bym tam chociaz exage troche go wypolerowac - są tanie, dobrze hamują - nie są dual pivot wiec trzymają klasyczny wygląd - w wersji A250 nie mają tego kółeczka luzującego linke - bardziej klasycznie i lekko wyglądają.. co do korony - wierć nie zastanawiaj sie - tylko ostroznie z rozmiarem wiertła - zebys nie przeholował bo bedzie po ptokach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ivosmo gdzie kupowałeś kierę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Sorry, nie zauważyłem. Na Hubjub. 57 funa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 57 funa za kiere 34 cm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 i jesteś pewien, że to dobrze wydane pieniądze? To stal czy alu? Nie wolałeś np. poczekać trochę, dozbierać i kupić dobrą ramę? i z innej beczki, na jakieś piaście z tyłu jeździsz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawus Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 No to i ja się pochwalę. Moje pierwsze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Jak na pierwsze wygląda całkiem dobrze Jedyne co bym zmienił aby nadać wyglądu to myślę że widelec na coś takiego http://allegro.pl/widelec-szosowy-1-cr-mo-gwint-265mm-miska-26-4mm-i2067652855.html i zdjął naklejki + wypolerował mostek. No i masz źle jarzemko na sztycy zamontowane powinno być obrócone w drugą stronę. Ile Cię kosztowało to ostre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 i jesteś pewien, że to dobrze wydane pieniądze? To stal czy alu? Nie wolałeś np. poczekać trochę, dozbierać i kupić dobrą ramę? i z innej beczki, na jakieś piaście z tyłu jeździsz? Stal, wersja cr-mo. Zakupu nie żałuję, na ramę przyjdzie czas - to następny cel na liście zakupowej. Z tyłu mam Macka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawus Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Jak na pierwsze wygląda całkiem dobrze Jedyne co bym zmienił aby nadać wyglądu to myślę że widelec na coś takiego http://allegro.pl/wi...2067652855.html i zdjął naklejki + wypolerował mostek. No i masz źle jarzemko na sztycy zamontowane powinno być obrócone w drugą stronę. Ile Cię kosztowało to ostre ? Ciężko powiedzieć ile kosztowało, bo koszty rozeszły się w czasie, ale podejrzewam ok. 150zł... Naklejek niestety nie zdejmę Są oryginalnie zalakierowane, więc tylko malowanie ramy wchodzi w grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.