Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Nima prawa - stery siedzą sobie grzecznie w miseczkach i mają tam w miarę szczelnie :)

Co do nawiercania - nie widzę tylko sensu otworu pod suportem. Rama nawiercana raczej w miejscach "bezpiecznych" więc nie powinna strzelić. W waszej zakręconej dyscyplinie, że tak ujmę, rama raczej za dużo nie pracuje :)

nie taki diabel straszny - rama bedzie raw, bez lakieru, beda ją bacznie obserwował, wiec raczej mnie nie zaskoczy, pozatym nieznam przypadków zeby zdrowa niepeknieta rama podczas normalnej jazdy nagle strzeliła, czarów nie ma, takie akcje to przez niedopilnowanie:)

• Mod Team

to podeślę Ci zdjęcie mojej kiery do DH o najgrubszej na rynku(o ile mi wiadomo) ściance, która pękła mi przy serwisowaniu pędzidła. W październiku wraz z mostkiem, pedałami i całą górą prywatnych i firmowych szpejów wspinaczkowych, pojechała na prześwietlenie i wszystko było ok. Od tamtego czasu prawie nic nie robiłem - jakiś murek czy schody, nic wielkiego :)

Krusto - odchudzanie to suma działań w tym kierunku, a mówienie że 100 gram nie odczujesz nie ma sensu. Tu 100 gram, tu 50, tu ileś tam i masz kilogram w dół.

...100 gram nie odczujesz nie ma sensu. Tu 100 gram, tu 50, tu ileś tam i masz kilogram w dół.

jesli chodzi o typowego mieszczucha, dalej tego nie rozumiem.. I watpie zeby w takiej jezdzie odczuc ten kilogram roznicy. Zalozymy inne spodnie, dwie bluzy, popada i tak wyjdzie na jedno..

rama wyglada moze i efektywniej ale to tylko na pokazy typu masy kryrtyczne..

Uzytkujac na codzien przy kazdych warunkach atmosferycznych jest po prostu "niewygodna"!

I tak syf sie dostanie, a to po pewnym czasie wplynie na strukture ramy, tym bardziej, ze nie jest zabezpieczona od srodka!

Nie rozumiem tej całej paniki. Też zapala mi się czerwone światełko, szczególnie przy osłabieniu główki, ale przecież Adaasko jest świadom tego co robi, zna konsekwencje. Ma ochotę trochę poeksperymentować, dzieli się z nami wynikami, a my możemy tylko na tym skorzystać.

dokładnie chodzi mi o takie reakcje jak brkzzz, piona! pozwole sobie użyć twojego posta dla niewiernych :D

mrmorty nie jedna kierę pogiełem, połamałem - swojego czasu dawalem ostro w streecie, i kierownica to faktycznie element mocno narażony na uszkodzenia - nie rzadko duża wajcha podparta w jednym punkcie - podparta jak patyk ktory podpierasz o kolano żeby go złamać - identyczne siły. co innego podsiodlowa w ramie - naprawde troche nad tym myślałem - i jak kolega brkzz - skorzystacie na tym, nie zależnie jaki będzie wynik. Bo pochwale się na pewno - co kolwiek bedzie sie działo.

Krusto nie tylko mieszczuch, ale i w trasy, na pewno jakieś dłuższe także. Po co waga? dla przyjemności, dlatego, ze przy odrobinie szukania, obliczania, dlubania i kombinowania bede miał rower 7,2kg a nie np 9, czy 10 - przy baardzo podobnej cenie jak dobrej klasy częsci bez patrzenia na wagę - ja tu widze sens, widze radośc tworzenia - i chyba o to chodzi.

dodatkowo dziewczyna mieszka na wysokim piętrze, bez windy, co to 7kg na bark wrzucic?! :woot:

co do twierdzenia ze to ma sens jedynie dla popisu - mieszkam w takim miescie, że jest tu tak mało zajawkowiczów rowerowych, ze ilość osób zwracających na to uwage jest bliska zeru - cala reszta zajawkowiczów wie na bierząco o moim dzikim projekcie - i jedynie czekają na efekt, bez podniety - bo znają moje bardziej pofarane projekty, ktore działały - a tu moje podejscie jest znacznie poważniejsze.

dsc00545nt.jpg

ten w niebieskim :)

p5019775medium.jpg

Szczęściarz , ja właśnie w mojej wizji potrzebuję tych rigid 18 szprychowych . Piasta miche którą masz jest 36 szprychowa i ja pewnie też takiej kombinacji użyję jak dorwę te obręcze czyli obręcz 18 a piasta 36 . Więc jeśli możesz pokaż jak ją zapleciesz bo chciałbym sprawdzić jak to będzie wyglądało ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...