newman88 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jedynym poważnym mankamentem tych ram jest rozmiar sztycy -26.6mm trudno tanio taką kupić ja swoją kupiłem za 52zł (nowa). ...myślę, że nietypowy rozmiar sztycy to nie jest duży problem. Jakiś czas temu miałem ramę pod 26.2, zamówiłem be problemów w cykloturze, czekałem chyba 5 dni, był to Zoom albo Accent, nie pamiętam już ...no chyba, że się chce coś nietypowego, jakiś unikat. to wtedy może być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Rozmiar 26.2 nie jest aż taki ciężki w znalezieniu (wszedłem w dział sztyce i wpisałem 26.2 ) najtańsza jest za 14zł -.- (http://allegro.pl/ws...2025528862.html) . Wpisując 26.6 jest ich mnie i do tego dużo droższe bo najtańsza jest od 39zł w tym moja , za którą płaciłem u siebie na miejscu 49zł (accent) Czyli jest to juz jakiś problem w tej różnicy cenowej można wyrwać sobie jakąś oponkę albo np. łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Rozmiar 26.2 nie jest aż taki ciężki w znalezieniu (wszedłem w dział sztyce i wpisałem 26.2 ) najtańsza jest za 14zł -.- (http://allegro.pl/ws...2025528862.html) . Wpisując 26.6 jest ich mnie i do tego dużo droższe bo najtańsza jest od 39zł w tym moja , za którą płaciłem u siebie na miejscu 49zł (accent) Czyli jest to juz jakiś problem w tej różnicy cenowej można wyrwać sobie jakąś oponkę albo np. łańcuch. ...faktycznie, na 26.6 jest spora różnica. plus taki, że jest to wydatek jednorazowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 No niby jednorazowy ale irytujący pod tym względem , że rama kosztował 59zł a sztyca 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suckmycog Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Hej, to moja sunia, ile to jest warte polskich złotówek? To na ramie to brud, nie otarcia, nie wypucowałem do zdjęć ;( Rama i Wideł: CREATE Obręcze: Swift Arriv Star Circles 43mm Piasta P: Novatec Piasta T: Sturmey Archer Fixed/Free Sztyca: Uno Siodło: Cseppel Kiera: Truvativ Riserbar DH Most: No Name 31,8mm Gripy: Odi Korby: Truvativ Elita suport: Zewnętrzy Truvativ Giga X Pipe Oponki: Kenda SBE 700x32C Hebel: Nie ma na zdjęciach, klamka promax na mocowanie 31,8mm oraz standardowa maszynka na przód. To chyba tyle z partsów, co sądzicie? Ile warte? Da radę to teraz sprzedać, czy czekać do wiosny? Chcę go opchnąć, bo potrzebuje floty. Opchnę tylko w całości. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CKamil Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Jaki rozmiar ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suckmycog Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 50-51cm jakos, rozmiar small Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CKamil Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Moim zdaniem szybciej sprzedałbyś go na części niz w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 kenda SBE <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Jest taka w rozmiarze 23c ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suckmycog Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Jest taka w rozmiarze 23c ? Nie, 700x32C to w ogóle egzotyk, SBE na 26" to są grube opony do MTB DO LASU, dla porównania fotka z googli wersji 26: Na poczatku w tym rowerze miałem 23C CST gładkie Dętki szły kilka w miesiącu, na SBE jeszcze ani jednej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Mały updejt. Nowe korby, nowe koło z przodu, niowa piasta tylna, nowe siodło. Jeszcze czekam na małego baranka nitto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 co to za korba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Andel udający starą campę o ile się nie mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 fajne koła. zmień rame z czasem na jakas stalowa torowke i byloby git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 No stalowa torówka mi się marzy Rama + wideł są następne w kolejności ale to raczej dalsza przyszłość. Co do kółek: przód to Super Champion Route na Shimano 600 (HB-6207) a tył to też jakiś Super Champion ale pod zwykłe opony. Konkretnego modelu nie znam, jest tylko jedna naklejka z logo SC. No i z tyłu nowiuśki Mack. Kręci się jak marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 a moj sie dopiero składa i taki bajerek, mam sentyment do tego znaczka fajnie kontrastuje z nowoczesnoscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Tę ramę sam tak nawiercałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CKamil Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Na pierwszym planie moje ostre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 sam nawiercalem i nacinalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 sam nawiercalem i nacinalem w takim razie chyba bałbym się na tym jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 słyszałem to juz na innym forum, nie komentujcie waszych obaw, jak sie złamie to na pewno was poinformuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 sam nawiercalem i nacinalem Co było inspiracją dla takiego zabiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 chęc zrobienia czegoś nowego, zejscia nieco z wagi, efekt wizualny, nuda, fakt że rama jest średniej klasy, więc wyrządzone szkody nie bolą oraz Eastern Grim Reaper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 zastanawiałbym się, prócz oczywistej utraty (teoretycznej) bezpieczeństwa i pewności ramy, czy taki zabieg dobrze wpłynie na stery i suport do których będzie się sypał piasek i kurz 'od środka'. W normalnych rowerach brudzą się tylko 'od zewnątrz' i na taki brud sa przygotowane. A osprzęt i kolortyka mi się podobają. a zwłaszcza mostek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.