Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Jedynym poważnym mankamentem tych ram jest rozmiar sztycy -26.6mm trudno tanio taką kupić ja swoją kupiłem za 52zł (nowa). :D

...myślę, że nietypowy rozmiar sztycy to nie jest duży problem. Jakiś czas temu miałem ramę pod 26.2, zamówiłem be problemów w cykloturze, czekałem chyba 5 dni, był to Zoom albo Accent, nie pamiętam już :) ...no chyba, że się chce coś nietypowego, jakiś unikat. to wtedy może być problem.

Rozmiar 26.2 nie jest aż taki ciężki w znalezieniu (wszedłem w dział sztyce i wpisałem 26.2 ) najtańsza jest za 14zł -.- (http://allegro.pl/ws...2025528862.html) . Wpisując 26.6 jest ich mnie i do tego dużo droższe bo najtańsza jest od 39zł w tym moja , za którą płaciłem u siebie na miejscu 49zł (accent) Czyli jest to juz jakiś problem w tej różnicy cenowej można wyrwać sobie jakąś oponkę albo np. łańcuch.

Rozmiar 26.2 nie jest aż taki ciężki w znalezieniu (wszedłem w dział sztyce i wpisałem 26.2 ) najtańsza jest za 14zł -.- (http://allegro.pl/ws...2025528862.html) . Wpisując 26.6 jest ich mnie i do tego dużo droższe bo najtańsza jest od 39zł w tym moja , za którą płaciłem u siebie na miejscu 49zł (accent) Czyli jest to juz jakiś problem w tej różnicy cenowej można wyrwać sobie jakąś oponkę albo np. łańcuch.

...faktycznie, na 26.6 jest spora różnica. plus taki, że jest to wydatek jednorazowy :)

Hej, to moja sunia, ile to jest warte polskich złotówek? To na ramie to brud, nie otarcia, nie wypucowałem do zdjęć ;(

p4pb7528364.jpg

p4pb7528366.jpg

p4pb7528359.jpg

p4pb7528352.jpg

Rama i Wideł: CREATE

Obręcze: Swift Arriv Star Circles 43mm

Piasta P: Novatec

Piasta T: Sturmey Archer Fixed/Free

Sztyca: Uno

Siodło: Cseppel

Kiera: Truvativ Riserbar DH

Most: No Name 31,8mm

Gripy: Odi

Korby: Truvativ Elita

suport: Zewnętrzy Truvativ Giga X Pipe

Oponki: Kenda SBE 700x32C

Hebel: Nie ma na zdjęciach, klamka promax na mocowanie 31,8mm oraz standardowa maszynka na przód.

To chyba tyle z partsów, co sądzicie? Ile warte? Da radę to teraz sprzedać, czy czekać do wiosny?

Chcę go opchnąć, bo potrzebuje floty. Opchnę tylko w całości. PZDR

Jest taka w rozmiarze 23c :D ?

Nie, 700x32C to w ogóle egzotyk, SBE na 26" to są grube opony do MTB DO LASU, dla porównania fotka z googli wersji 26:

2250_e996.jpg?c=b8fd

Na poczatku w tym rowerze miałem 23C CST gładkie :D Dętki szły kilka w miesiącu, na SBE jeszcze ani jednej ;)

No stalowa torówka mi się marzy :) Rama + wideł są następne w kolejności ale to raczej dalsza przyszłość.

Co do kółek: przód to Super Champion Route na Shimano 600 (HB-6207) a tył to też jakiś Super Champion ale pod zwykłe opony. Konkretnego modelu nie znam, jest tylko jedna naklejka z logo SC. No i z tyłu nowiuśki Mack. Kręci się jak marzenie.

zastanawiałbym się, prócz oczywistej utraty (teoretycznej) bezpieczeństwa i pewności ramy, czy taki zabieg dobrze wpłynie na stery i suport do których będzie się sypał piasek i kurz 'od środka'. W normalnych rowerach brudzą się tylko 'od zewnątrz' i na taki brud sa przygotowane.

A osprzęt i kolortyka mi się podobają. a zwłaszcza mostek!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...