peugeotcarbolite103 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Aktualnie nogami. Hamulec przód + klamka w drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 jak hamujesz? moje gratulacje za to pytanie na forum ostro kołowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 pewnie mu chodziło o jakieś paski / noski smurv gdzie Twoj rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peugeotcarbolite103 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 pewnie mu chodziło o jakieś paski / noski smurv gdzie Twoj rower? Jeśli chodzi o pedałka to te są przejściowe, marzą mi się shimano 600 ale tych na alledrogo ostatnio coś nie ma a na ebay ceny z kosmosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Tylko żebyś sobie przejściowo zębów nie powybijał. Ja bym najpierw kupił pedały 600, a później hamulec. Swoją drogą są średnio wygodne te starsze modele- nie da się pedałować na wypiętym nosku. Lepiej brać dwustronną ramkę z założonym noskiem i taką specjalną blaszką ułatwiającą wpinanie się. Wiesz jaki to kolor w palecie RAL? podoba mi się super klasyczny brąz- ten odcień szczególnie z chromem. Może bym pomalował na ten kolor mamie rower- trzy biegowe torpedo, damka gazelle, wielki kosz, stalowe błotniki, skórzane gripy i ten kolor- miodzio. Styl i lans w klasycznym wydaniu. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peugeotcarbolite103 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Dzięki za rady! Kolor jest dobrany właśnie z palety RAL, na 90% RAL 8014. Jeśli chodzi o PEDAŁY to jeszcze wszystko jest w fazie poszukiwań. Mam oldschoolowe PEDAŁY shimano 105 takie o : Niestety nie pasują one do całości. btw: Są na sprzedaż a nie, bo analfabetą nazwę ciebie, pedała to jest tak częsty błąd i tępię mówienie w ten sposób gdziekolwiek jestem.celowo popełniasz błędy? a jak wbijasz gwoździe to z premedytacją ......... się młotkiem po palcach? szerokiej drogi przez życie Również dużo zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Inna kiera , inny mostek , inna waga = 8.19kg (niestety baranek i dłuższy mostek zrobił swoje i przeskoczyło powyżej 8kg ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 pewnie mu chodziło o jakieś paski / noski smurv gdzie Twoj rower? wiem przecież ale nie takie rzeczy się widziało, mój rower albo parę stron wcześniej albo w pokoju obok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 peugeotcarbolite103 jak chcesz to mam na sprzedaż komplet pedałów Shimano PD-6400, 600EX Ultegra. Napisz na pv jak jesteś zainteresowany szczegółami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 taki tam. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.314931471862941.76382.201360766553346&type=3 złozona ekspozycyjnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Koga Miyata na mavicach z miche, trochę sr, trochę shimano, trochę 3t . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Ładna maszyna, w prostocie siła. Jakie przełożenie? Bo wygląda dosyć miękko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 zacnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 To móje pierwsze ostre, na bazie starego rometa. Przełożenie 52-16, jestem z niego bardzo zadowolony póki co. Koła nowe, zaplecione samodzielnie. tylnia piasta novateca, przednia oryginalna rometowska - była w dobrym stanie. suport też oryginalny. sztyca nowa, siodło z mtb. kierownica to cięty baranek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Drugie wyjdzie Ci na pewno lepiej... Przeswity, ze az glowe mozna wsadzic i wszysto powysuwane maksymalnie jak by rama byla za mala dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Przelozenie 42-17. Miękko ale aktualnie do wyboru 52 albo 42, więc wolałem na niższym. W planach mam zakup 48 albo 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 nigdy nie kumałem akcji , gdy ludzie składają pierwszego fixa. Rama z odzysku 2x nowe koła na chinskich piastach za w miare duze pieniądze. A może to tylko my robimy względną optymalizacje kosztów dla klientów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 aaa tam, ja byłem bardzo zadowolony z mojego pierwszego ostrego. Ale z drugiego jestem bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krusto Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Tez mialem rame z odzysku i w miare tanie kola ale wzgednie to wyglada.. Wiadomo na pierwszego fixa szkoda wysypac sporo kasy bo gleby zalicza sie raz za razem, tym bardziej, ze czlowiek uczyl jezdzic sie od razu bez hampla jakiegokolwiek. Do tej pory smigam na tym zestawie (nie licze wymiany opon i pedalow) ale jak juz wspomnialem wyglada milo dla oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Przeswity, ze az glowe mozna wsadzic być może nie ogarniam, ale w czym oprócz efektu wizualnego złe są duże prześwity? Rama z odzysku 2x nowe koła na chinskich piastach za w miare duze pieniądze. zaczynałem na starych kołach, zużytych oponach z 91 roku produkcji czechosłowackiej i zaklejonej piaście. I tak jeżdziłem z 6 miesięcy. Teraz sobie zarobiłem i zrobiłem nowe koła, potem może zmienię ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 prześwity maja prosty przekład na geometrie ramy, a fixów używa się głownie w mieście gdzie liczy się zwrotność, konkluzja na niedzielna przejażdżkę będzie okej na prace jako kurier to pierwszego dniu wylądował byś pod TIRem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 aha! no to nie wiedziałem. rower służy mi właściwie tylko do dojazdów na zajęcia, jakieś 11km przez centrum i wydawało mi się że w miarę bezproblemowo i stabilnie się przeciskam przez korki rano. Widać nie siedziałem jeszcze na dobrym fixie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 W pierwszym momencie jak zobaczyłem twojego romecika byłem przekonany że to koła 26" ale myślę że to jest spowodowane tym iż jest strasznie leniwy i właśnie te prześwity . Chyba że to są 26" ; o Ja zaczynałem od stalowej ramy krossa za 59zł + 30zł przesyłka (nówka) . Miała pionowe haki ale jakoś udało mi się dobrać do niej odpowiednią długość łańcucha (wszystko zawdzięczam półogniwom dartmoora) tak aby nie był luźny ani mega spięty . Jeśli nie chce dużo wydawać to obserwuj allegro w dziale ramy -> sztywne może znowu będą . Jedynym poważnym mankamentem tych ram jest rozmiar sztycy -26.6mm trudno tanio taką kupić ja swoją kupiłem za 52zł (nowa). Nie martw się zgryźliwymi opiniami , pierwszy fix nie zawsze wygląda , bo przeważnie jest składany po to żeby jeździł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Siedziałem dobre kilkanaście minut nad zdjęciem tego Rometa. To nie była konsternacja. To był letarg. Piotreeek, czy Ciebie nie boli kręgosłup? sądząc po położeniu siodełka, już jakaś mała walka na polu anatomia człowieka vs rower już się odbyła. Proponuję: -nie jeździć na tym -zmienić ramę -zmienić chociaż kierownicę na jaskółkę i wypracować bardziej wyprostowaną pozycję Jeśli choć trochę lubisz swoją sztycę i siodełko, zmień również zacisk na śrubowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.