Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko żebyś sobie przejściowo zębów nie powybijał. Ja bym najpierw kupił pedały 600, a później hamulec. Swoją drogą są średnio wygodne te starsze modele- nie da się pedałować na wypiętym nosku. Lepiej brać dwustronną ramkę z założonym noskiem i taką specjalną blaszką ułatwiającą wpinanie się.

Wiesz jaki to kolor w palecie RAL?

podoba mi się super klasyczny brąz- ten odcień szczególnie z chromem. Może bym pomalował na ten kolor mamie rower- trzy biegowe torpedo, damka gazelle, wielki kosz, stalowe błotniki, skórzane gripy i ten kolor- miodzio. Styl i lans w klasycznym wydaniu. ; )

Dzięki za rady! Kolor jest dobrany właśnie z palety RAL, na 90% RAL 8014. Jeśli chodzi o PEDAŁY to jeszcze wszystko jest w fazie poszukiwań. Mam oldschoolowe PEDAŁY shimano 105 takie o :

dsc5151f.jpg

Niestety nie pasują one do całości.

btw: Są na sprzedaż ;)

a nie, bo analfabetą nazwę ciebie, pedała to jest tak częsty błąd i tępię mówienie w ten sposób gdziekolwiek jestem.celowo popełniasz błędy? a jak wbijasz gwoździe to z premedytacją ......... się młotkiem po palcach? szerokiej drogi przez życie

Również dużo zdrowia :thumbsup:

To móje pierwsze ostre, na bazie starego rometa. Przełożenie 52-16, jestem z niego bardzo zadowolony póki co.

Koła nowe, zaplecione samodzielnie. tylnia piasta novateca, przednia oryginalna rometowska - była w dobrym stanie. suport też oryginalny. sztyca nowa, siodło z mtb. kierownica to cięty baranek.

dsc01871e.jpg

Tez mialem rame z odzysku i w miare tanie kola ale wzgednie to wyglada.. Wiadomo na pierwszego fixa szkoda wysypac sporo kasy bo gleby zalicza sie raz za razem, tym bardziej, ze czlowiek uczyl jezdzic sie od razu bez hampla jakiegokolwiek. Do tej pory smigam na tym zestawie (nie licze wymiany opon i pedalow) ale jak juz wspomnialem wyglada milo dla oka :P

Przeswity, ze az glowe mozna wsadzic

być może nie ogarniam, ale w czym oprócz efektu wizualnego złe są duże prześwity?

Rama z odzysku 2x nowe koła na chinskich piastach za w miare duze pieniądze.

zaczynałem na starych kołach, zużytych oponach z 91 roku produkcji czechosłowackiej i zaklejonej piaście. I tak jeżdziłem z 6 miesięcy. Teraz sobie zarobiłem i zrobiłem nowe koła, potem może zmienię ramę.

prześwity maja prosty przekład na geometrie ramy, a fixów używa się głownie w mieście gdzie liczy się zwrotność, konkluzja na niedzielna przejażdżkę będzie okej na prace jako kurier to pierwszego dniu wylądował byś pod TIRem :)

W pierwszym momencie jak zobaczyłem twojego romecika byłem przekonany że to koła 26" ale myślę że to jest spowodowane tym iż jest strasznie leniwy i właśnie te prześwity . Chyba że to są 26" ; o Ja zaczynałem od stalowej ramy krossa za 59zł + 30zł przesyłka (nówka) . Miała pionowe haki ale jakoś udało mi się dobrać do niej odpowiednią długość łańcucha (wszystko zawdzięczam półogniwom dartmoora) tak aby nie był luźny ani mega spięty . Jeśli nie chce dużo wydawać to obserwuj allegro w dziale ramy -> sztywne może znowu będą . Jedynym poważnym mankamentem tych ram jest rozmiar sztycy -26.6mm trudno tanio taką kupić ja swoją kupiłem za 52zł (nowa). Nie martw się zgryźliwymi opiniami , pierwszy fix nie zawsze wygląda , bo przeważnie jest składany po to żeby jeździł :D

Siedziałem dobre kilkanaście minut nad zdjęciem tego Rometa. To nie była konsternacja. To był letarg.

Piotreeek, czy Ciebie nie boli kręgosłup? sądząc po położeniu siodełka, już jakaś mała walka na polu anatomia człowieka vs rower już się odbyła. Proponuję:

-nie jeździć na tym

-zmienić ramę

-zmienić chociaż kierownicę na jaskółkę i wypracować bardziej wyprostowaną pozycję

Jeśli choć trochę lubisz swoją sztycę i siodełko, zmień również zacisk na śrubowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...