dovectra Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 aurox, to nie forum budowlane, żeby oceniać kąt nachylenia podłogi, więc jak masz tak komentować czyjś projekt, to po prostu zamilknij, bo nie jesteś smieszny. Co do supera, to składaj rower po swojemu. My tylko proponujemy zmiany, które wg. nas uczynią ten rower ładniejszym. Jak wiadomo każdy ma inny gust i oczekiwania co do wyglądu swojego ostrzaka. Ja osobiście poleciłbym Ci owijkę na cała kierę, bo zakładam, że większość czasu jeździsz w górnym chwycie. Po prostu szkoda nadgarstków, a i kiera będzie prezentować się ładnie he he , to zniekształecenie obiektywu, szeroki kąt i z bliska robione zdjęcie, całe jest rozjechane. rower miły, trochę zabytkowy a np. ja takie lubię. aby dobrze jeździł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 zrób taką opcję jak ja mam. Na całej długosci kiery mam nawiniętego Tressorexa parcianego a na górny chwyt naciągniętego "torowego" gripa csepela . Nie wygląda masywnie a zawsze jadąc po bułki po bruku nadgarstki nie bolą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Ach, chciałbym parcianą owijkę, lecz w Polsce nie uświadczysz, a nie chcę się bawić w zakupy zagramaniczne. W styczniu jestem w berlinie, może się rozejrzę. Póki co, dziś zdjąłem lakier z kiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 kupiłem Tressorexa w Decathlonie z pół roku temu dwie rolki za 19zł/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 i pewnie już nie ma? Ty pewnie też już nie masz? szkoda, że nie mam dostępu do decathlonu w okolicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 i pewnie już nie ma? Ty pewnie też już nie masz? szkoda, że nie mam dostępu do decathlonu w okolicy... Jeżeli o tym mówicie http://www.ebay.co.uk/itm/Velox-Tressorex-handlebar-tape-3-4-19mm-black-2-rolls-/260898391939?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item3cbec18783 , to wychodzi jakieś 31 zł z przesyłką do Polski. Na innej aukcji ma jeszcze białą wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 o tym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmanpl Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Ja mam na sprzedaż dwie rolki takiej owijki. za 35 sprzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charliebrzoza Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 zrób taką opcję jak ja mam. Na całej długosci kiery mam nawiniętego Tressorexa parcianego a na górny chwyt naciągniętego "torowego" gripa csepela . Nie wygląda masywnie a zawsze jadąc po bułki po bruku nadgarstki nie bolą mógłbyś pokazać jak to wygląda ? Też się właśnie zastanawiam nad taką opcją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 już siedzą stery Ofmegi, trochę przerobiony dół, oryginalnie nie ma tam żadnego uszczelnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 <p><p>Dzisiejszy dzień był przełomowy dla mojego fixa . Rano pobiegłem do Sogestu i zakupiłem leżącą tam od wieków ramę giant cadex w wersji karbonowej z aluminiowymi łączeniami . Waga ramy z sztycą 1.62kg . O ile poprzednia wersja mojego OK ważyła 9.31 kg to ta waży 7.96 kg . A ponieważ znowu nie działa mi dodawanie grafiki musicie poradzić sobie linkiem : http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/391991_269682989752469_100001323112556_686822_725246018_n.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 chyba trochę za mały rozmiar, sądząc po wysunięciu sztycy? i rób zdjęcia bardziej z profilu niż od góry, bo tak to trudno coś ocenić... no i kiera jakaś by Ci się przydała porządna, bo taka to sorry, ale syf. Ale waga spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Rama NOS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 NOS - co to oznacza ? Rozmiar jest ok - 56 cm dla 175/6cm wzrostu . Kiera i mostek już kupiona , prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będzie już z barankiem (nie podoba mi się mtb + strasznie zmienia pozycję) . Pewnie baranek i trochę dłuższy mostek sprawią że będzie ponad 8 kg ale znajdzie się sposób żeby zejść znowu poniżej 8 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/New_old_stock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Dzięki za wytłumaczenie . Myślę że można użyć tutaj tego określenia : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Pytałem, bo trochę tych Cadex-ów wala się po aukcjach i bazarach, jednak nigdy nie widziałem nowego. Jeśli możesz, zdradź nam cenę Kierownica to ewidentnie nie ta bajka, trochę lamersko wygląda szybko-zamykacz z przodu. Cała reszta - miodzio. Co do wysuniętej sztycy - ja tak lubię jeździć, tzn. lubię mieć ramę o rozmiar mniejszą od ogólnie zalecanych dla moich, nazwijmy to, warunków fizjologicznych i wysunąć tę sztycę te parę centymetrów więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Kosztował mnie 400zł razem z suportem ta mocno wysunięta sztyca może być złudzeniem optycznym spowodowanym również srebrną mufę i to ona ją tak wydłużyła optycznie . Teraz jak jest nad mufą mocowanie tylnej lampki to wcale tak nie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharix Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Naprawdę ładny ten Giant, w pierwszej chwili chciałem napisać o czarnych szprychach ale srebrne ładnie komponują się z mufami i resztą. Podobnie jak reszcie trochę mi nie pasuje mocno wysunięta sztyca ale nie w porównaniu do ramy tylko do krótkiego mostka, słabo rozciągnięte plecy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 aż zmierzyłem jak mocno jest wysunięta ta sztyca . Wcale nie jest źle bo 18cm czy to aż tak dużo ? Mostek krótki bo taki się trafił niestety , ale mam już kupionego baranka i trochę dłuższy mostek tylko czekać aż przyjdzie . Nie chce przesadzać z długością mostka itp. bo często jeżdżę z ciężkim plecakiem na plecach ew. jeszcze przypiętą do niego deską i nie jest to za wygodne jak np. przez jakiś czas miałem mostek 120mm to była masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Mnie tam się podobają mocno wysunięte sztyce Ładna waga. Ja obecnie walczę o to, żeby w ogóle zejść poniżej 9 kg ale ciężko idzie. Tym bardziej, że okrutnie podoba mi się stalowe Nitto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Ja po założeniu dłuższego mostka i baranka przekroczę znowu 8kg ale chciałbym wrócić do tej wagi . Zastanawiam się nad przycięciem sztycy bo trochę zapasu jest jak i założeniu z tyłu oponki zwijanej (kiedyś miałem schwalbe stelvio kevlar ale się już popsuła ;c ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 31 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 stalowe nitto mozna zastąpić aluminiowym wypolerowanym. Ze zwijanych opon na tył polecam continental ultra sport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peugeotcarbolite103 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witam wszystkich, Przyszedł czas na mnie ,mój ostrzak niedawno złożony w celu dojazdu na uczelnię RAMA: TITAN, made in France OBRĘCZE: Ambrosio OPONY: Schwalbe SIODEŁKO: Selle Italia TURBO SZTYCA: ITM wypolerowana na błysk, jak zresztą wszystkie chromy na rowerku KORBA: SR Silstar (46 z) ZĘBATKA: 16z MOSTEK: noname z bazaru za 5 PLNów Wszelkie spostrzeżenia mile widziane. pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 jak hamujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.