Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

aurox, to nie forum budowlane, żeby oceniać kąt nachylenia podłogi, więc jak masz tak komentować czyjś projekt, to po prostu zamilknij, bo nie jesteś smieszny.

Co do supera, to składaj rower po swojemu. My tylko proponujemy zmiany, które wg. nas uczynią ten rower ładniejszym. Jak wiadomo każdy ma inny gust i oczekiwania co do wyglądu swojego ostrzaka. Ja osobiście poleciłbym Ci owijkę na cała kierę, bo zakładam, że większość czasu jeździsz w górnym chwycie. Po prostu szkoda nadgarstków, a i kiera będzie prezentować się ładnie ;)

he he , to zniekształecenie obiektywu, szeroki kąt i z bliska robione zdjęcie, całe jest rozjechane.

rower miły, trochę zabytkowy a np. ja takie lubię.

aby dobrze jeździł

i pewnie już nie ma? Ty pewnie też już nie masz? :( szkoda, że nie mam dostępu do decathlonu w okolicy...

Jeżeli o tym mówicie http://www.ebay.co.uk/itm/Velox-Tressorex-handlebar-tape-3-4-19mm-black-2-rolls-/260898391939?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item3cbec18783 , to wychodzi jakieś 31 zł z przesyłką do Polski. Na innej aukcji ma jeszcze białą wersję

zrób taką opcję jak ja mam.

Na całej długosci kiery mam nawiniętego Tressorexa parcianego a na górny chwyt naciągniętego "torowego" gripa csepela .

Nie wygląda masywnie a zawsze jadąc po bułki po bruku nadgarstki nie bolą :)

mógłbyś pokazać jak to wygląda ? Też się właśnie zastanawiam nad taką opcją...

• 2 tygodnie później...

<p><p>Dzisiejszy dzień był przełomowy dla mojego fixa . Rano pobiegłem do Sogestu i zakupiłem leżącą tam od wieków ramę giant cadex w wersji karbonowej z aluminiowymi łączeniami . Waga ramy z sztycą 1.62kg . O ile poprzednia wersja mojego OK ważyła 9.31 kg to ta waży 7.96 kg . A ponieważ znowu nie działa mi dodawanie grafiki musicie poradzić sobie linkiem : http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/391991_269682989752469_100001323112556_686822_725246018_n.jpg

NOS - co to oznacza ?

Rozmiar jest ok - 56 cm dla 175/6cm wzrostu . Kiera i mostek już kupiona , prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będzie już z  barankiem (nie podoba mi się mtb + strasznie zmienia pozycję) . Pewnie baranek i trochę dłuższy mostek sprawią że będzie ponad 8 kg ale znajdzie się sposób żeby zejść znowu poniżej 8 .

Pytałem, bo trochę tych Cadex-ów wala się po aukcjach i bazarach, jednak nigdy nie widziałem nowego. Jeśli możesz, zdradź nam cenę :)

Kierownica to ewidentnie nie ta bajka, trochę lamersko wygląda szybko-zamykacz z przodu. Cała reszta - miodzio.

Co do wysuniętej sztycy - ja tak lubię jeździć, tzn. lubię mieć ramę o rozmiar mniejszą od ogólnie zalecanych dla moich, nazwijmy to, warunków fizjologicznych i wysunąć tę sztycę te parę centymetrów więcej.

Naprawdę ładny ten Giant, w pierwszej chwili chciałem napisać o czarnych szprychach ale srebrne ładnie komponują się z mufami i resztą. Podobnie jak reszcie trochę mi nie pasuje mocno wysunięta sztyca ale nie w porównaniu do ramy tylko do krótkiego mostka, słabo rozciągnięte plecy??:)

aż zmierzyłem jak mocno jest wysunięta ta sztyca . Wcale nie jest źle bo 18cm czy to aż tak dużo ? Mostek krótki bo taki się trafił niestety , ale mam już kupionego baranka i trochę dłuższy mostek tylko czekać aż przyjdzie . Nie chce przesadzać z długością mostka itp. bo często jeżdżę z ciężkim plecakiem na plecach ew. jeszcze przypiętą do niego deską i nie jest to za wygodne jak np. przez jakiś czas miałem mostek 120mm to była masakra :D

Ja po założeniu dłuższego mostka i baranka przekroczę znowu 8kg ale chciałbym wrócić do tej wagi . Zastanawiam się nad przycięciem sztycy bo trochę zapasu jest jak i założeniu z tyłu oponki zwijanej (kiedyś miałem schwalbe stelvio kevlar ale się już popsuła ;c )

Witam wszystkich,

Przyszedł czas na mnie ,mój ostrzak niedawno złożony w celu dojazdu na uczelnię

RAMA: TITAN, made in France

OBRĘCZE: Ambrosio

OPONY: Schwalbe

SIODEŁKO: Selle Italia TURBO

SZTYCA: ITM wypolerowana na błysk, jak zresztą wszystkie chromy na rowerku

KORBA: SR Silstar (46 z)

ZĘBATKA: 16z

MOSTEK: noname z bazaru za 5 PLNów

dsc5729b.jpg

dsc5739y.jpg

dsc5732.jpg

Wszelkie spostrzeżenia mile widziane.

pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...