Hablababla15 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Myślę że powinno się na tym zakończyć bo nic dobrego z tego nie wyniknie . To co miało być wytłumaczone , zostało i tyle. Teraz już wiem , że alu jest twardsze od stali i nie tłumi tak drgań . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 z całym szacunkiem dla weterana ale masz te 22/3 lata a wypowiadasz się jak byś po szkole chadzał rzucać kamieniami w zomo. hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 obalam mit aluu ram i widelców Mam alu framset szosowy i nawet po 6 godzinnej trasie nadgarstki mnie nie bolały, gorzej nic nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 No proszę, jedna przejażdżka i już obala teorie. Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 najdłuższa przejażdżka 6h a w sumie prawie 2000km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 iteresujący jest fakt wyciagania wniosków na temat wieku czytając czyjeś posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 ja bym raczej typował że to Ty byłeś zomowcem i w Ciebie rzucali kamieniami :laugh: :laugh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Grudnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Tiaaa a wcześniej to jeszcze Noemu arkę pomagał budować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Banda troli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Przed: Po: Może kapci z nóg nie zrywa ale jak na godzinkę roboty watą i Aluchromem jestem usatysfakcjonowany :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Kolejne zmiany. Jeśli chodzi o jazdę, bardzo na plus. Może nie pure keirin NJS approved, ale ja jestem zadowolony z efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 co to za kierownica? (bardzo brzydkie te gripy, tak btw ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 kierownica Csepel Pista. Gripy to Fly Fino, może i brzydkie ale tylko takie długie były w lokalnym sklepie. i wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 masz krzywo podłoge w pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 *obdarłbym kierownice z czarej farby i przepolerował na srebrno *mostek dopieścił *POMALOWAŁ NA CZARNO RANT POD HAMULEC w przednim kole , bo razi mnie bezczelnie *zmniejszyłbym wielkość napędu. *stery mu jakieś ludzkie załóż , bo te wygladaja jak za DYCHE jakies stare campy czy DA takie tam sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Kams, właśnie takie mam plany, ale póki co wyczerpałem budżet. a stery są za 14, więc wiesz, trochę szacunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 ale pierwsze 3 punkty możesz zrfobić. Napisz coś więcej o tej kierze bo chodzi mi po głowie . Miałem nitto b123 Puściłem dalej bo raz : za ciężka - wazyła tyle co dobra kiera do bmxa (ciutmniej niz fit sky high) miałem najwęższy model 360mm wiec zaciskało mi płuca i brakowało stabilnosci. Cena czepela jest okej, masz możliwośc wrzucenia jej na wage? Napisz czy jest sztywna bo to dla mnie podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Jak dla mnie (po jednym dniu jeżdżenia póki co) kiera bardzo fajna. Jakoś specjalnie nie przepadam za wąskimi kierownicami, ta jest w sam raz. Nitto to stal, Csepel alu, więc na pewno lżejsza, wg producenta chyba coś ok. 360g. dosyć prawdopodobna, ale nie mam jak zważyć dokładnie. Jest sztywna. Mam porównanie do stalowego risera i leciutkiego Syntace'a tylko, ale przy wspinaczce z ciągnięciem za kierę nie czuć żeby się chciała poddać. Ogólnie myślę, że za tą kasę jest to naprawdę dobra propozycja. A jeszcze co do sterów. Ofmegi już nie będą przeszkadzały aż tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 nie beda.. Nitto sa tez aluminiowe ale nie chce mi sie wywalać tyle siopy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Ja wiem, że to nie campa ani hatta swan ale takie mam w domu i przynajmniej bardziej 'z epoki' niż to. A jeśli nie przeszkadza Ci w kierze to, że nie będzie pieczątki njs, to jak najbardziej warto. Zwłaszcza, że cena nie jest jakoś zaporowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 masz krzywo podłoge w pokoju aurox, to nie forum budowlane, żeby oceniać kąt nachylenia podłogi, więc jak masz tak komentować czyjś projekt, to po prostu zamilknij, bo nie jesteś smieszny. Co do supera, to składaj rower po swojemu. My tylko proponujemy zmiany, które wg. nas uczynią ten rower ładniejszym. Jak wiadomo każdy ma inny gust i oczekiwania co do wyglądu swojego ostrzaka. Ja osobiście poleciłbym Ci owijkę na cała kierę, bo zakładam, że większość czasu jeździsz w górnym chwycie. Po prostu szkoda nadgarstków, a i kiera będzie prezentować się ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 naprawdę ciekawi mnie plastikowe piwo w kuflu, którego powierzchnia powinna wskazywać poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 może to zniekształcenie z obiektywu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 kseru, właśnie co do ładności mam zastrzeżenia, nie chcę, żeby kierownica zaczęła wyglądać masywnie przez owijkę na całości. W komforcie mi to raczej nie przeszkadza, choć to opinia po jednym dniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.