Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

LAkier Rychtarskiego świetny?

Nie powiedziałbym ,rama jakoś z wakacji i jest słabizna , odpryskuje etc.

Twój romet miał napisy z szablonu a nie naklejki.

Mój ma naklejki.

W chrom cała rama a nastepnie lakier i uwydatnienie tylko niektórych części :)

Miałem kiedyś włoską szoske całą chromowana pod lakierem , mega wypas nie rdzewieje etc.

Nie powiedziałbym ,rama jakoś z wakacji i jest słabizna , odpryskuje etc. -rozwiniesz to zdanie? Ciężko coś zrozumieć.

Moja rama nie jest pomalowana lakierem z palet firm które mi proponowali bo nie było ich w moim mieście. Jest pomalowana lakierem innej marki. Może dlatego wygląda tak dobrze. Lakier na mojej ramie to majstersztyk. Ogólnie jest bardzo dobrze zrobiona i nie mam zastrzeżeń. Tylko że byłem w stałym kontakcie, prosiłem o zdjęcia i cały czas mówiłem na czym mi zależy. Może dlatego się przyłożyli.

Parę miesięcy temu mówiłeś że Rychtarscy to mega marka. Robią bardzo dobrze i polecałeś ich. A teraz mówisz co innego. Z czego to wynika?

Ja mogę mówić tylko o mojej ramie bo nie widziałem na własne oczy innych.

To że mój romet nie miał naklejek tylko lakier to doskonale wiem, napisałem że CHCIAŁEM DOROBIĆ NAKLEJKI, ALE OKAZAŁO SIĘ ŻE PIERWOTNIE RAMA WYGLĄDAŁA CAŁKIEM INACZEJ NIŻ SOBIE WYOBRAŻAŁEM, czyli że myślałem że wyglądał podobnie do zwykłego supera który ma naklejki, a w wypadku mojej ramy opcja naklejek odpada.

A co do chromowania to myślisz że wszystkie ramy które miały chromowane rurki trójkąta były całe zanurzane? Według mnie były zawieszane na główce, a zanurzany w roztworach był tylko trójkąt. (W raleighu miałem chromowany widelec do połowy a dalej lakier, a pod lakierem nie było chromu.

Czy ja gdziekolwiek powiedziałem ,że Rychtarski jest świetnym lakiernikiem?

Za każdym razem go chwale jako framebuildera...

Składałem singla na torowce Rychtara, wykonanie pierwsza klasa ale lakier kiepawy na maksa.

Możliwe ,że Twoją pomalowali innymi materiałami , jednak podstawowe lakiery jakei serwuja są kiepskie..

Co do chromu , to oczywiscie ,ze nie zawsze zanurza sie całą ramę , ale w dobrym guscie jest zrobić to po całości :)

Rozbierałem kilka ram z elementami chromowanymi z lakieru i niektore były całe a niektore wybiorczo chromowane.

Czy ja gdziekolwiek powiedziałem ,że Rychtarski jest świetnym lakiernikiem?

Za każdym razem go chwale jako framebuildera...

Składałem singla na torowce Rychtara, wykonanie pierwsza klasa ale lakier kiepawy na maksa.

Możliwe ,że Twoją pomalowali innymi materiałami , jednak podstawowe lakiery jakei serwuja są kiepskie..

Co do chromu , to oczywiscie ,ze nie zawsze zanurza sie całą ramę , ale w dobrym guscie jest zrobić to po całości :)

Rozbierałem kilka ram z elementami chromowanymi z lakieru i niektore były całe a niektore wybiorczo chromowane.

PS. mariano 5x"że" w zdaniu ....

Raz spadł mi wielki klucz do sterów na rurę ukośną -słabo mi się zrobiło. Ale nie ma prawie śladu. Naprawdę lakier jest bardzo dobry. I nie "DOBRY BO MÓJ" :PP tylko poważnie dobra robota.

Dobrze że powiedziałeś że to nie jest reguła że Rychtarscy robią dobry lakier. W takim razie nie będę się kontaktował z nimi tylko pójdę do mieszalni gdzie wybierałem farbę. Najprawdopodobniej mają swojego lakiernika a jak nie to polecą kogoś dobrego.

Co do chromowania, masz doświadczenie?

Z tego co wiem, to powierzchnia musi być jak najbardziej gładka żeby efekt wyszedł dobry ale nie idealnie gładka, żeby wszystko się dobrze trzymało. Chyba że oddajesz do galwanizerni ramę nie przygotowaną i panowie się sami nią zajmą.

I jak jest z gwintami w mufie suportowej? Przy malowaniu można je bez trudu zabezpieczyć, przy chromowaniu będzie trudniej.

Zastanawia mnie jeszcze jakie będą koszty. Całą ramę pokryć chromem -wiadomo że lepiej, ale cena dużo wyższa. Koszt jest zależny od wielkości powierzchni.

Mam swoje kontakty , jednak nie jest to tania sprawa , pan Rychtarski mówił mi ,że okolice 500złotych za pokrycie całej ramy :)

Jeżeli wszystko będzie dobrze i opanujemy wszystkie techniki, w naszej ofercie oprócz customowych malowań pojawi się możliwość chromowania.

Stay Tuned

Varsovie Fixe

Mam swoje kontakty , jednak nie jest to tania sprawa , pan Rychtarski mówił mi ,że okolice 500złotych za pokrycie całej ramy :)

Jeżeli wszystko będzie dobrze i opanujemy wszystkie techniki, w naszej ofercie oprócz customowych malowań pojawi się możliwość chromowania.

Stay Tuned

Varsovie Fixe

O matko co bym dał, żeby się przejechać na rowerze z takim mocowaniem kierownicy :D Strasznie mi się podobają, choć to raczej nie do jazdy po bułki? ;)

• Mod Team

Jak się pojawi, to podrzuć cennik ok?

Jeszcze jeden biznes do wszystkich - nie cytujcie postów przedmówcy w całości (regulamin forum 2i) ok?

Biorąc pod uwagę to co mówisz ludzie którzy używają zestawu alu rama + alu wideł muszę umierać z bólu . Ja już ponad 2 tygodnie śmigam na zestawie stal rama +alu wideł co widać na zdjęciach w tym temacie i nie odczułem różnicy . Wiem , że w tej chwili podważam zdanie kogoś kto na pewno zna się od mnie lepiej i jeśli naprawdę nie mam racji możesz mi to wytłumaczyć ?

Biorąc pod uwagę to co mówisz ludzie którzy używają zestawu alu rama + alu wideł muszę umierać z bólu . Ja już ponad 2 tygodnie śmigam na zestawie stal rama +alu wideł co widać na zdjęciach w tym temacie i nie odczułem różnicy . Wiem , że w tej chwili podważam zdanie kogoś kto na pewno zna się od mnie lepiej i jeśli naprawdę nie mam racji możesz mi to wytłumaczyć ?

Hablababla15, ramy ze stopów aluminium są bardziej sztywne od stali. Plusem jest to, że mniejsza część energii jaką wkładasz w pedałowanie jest tracona, minusem to, że reakcja podłoża na twoje poczynania również w większym stopniu do ciebie wraca. Są to m.in. drgania, które w ww. przypadku między innymi przez widelec przekazują się na dłonie. Każdy w miarę obryty w temacie człowiek, widząc widelec alu i brak owijki w rowerze służącym do jazdy po mieście, powinien złapać się za głowę.

Osobiście nie odczuwam żadnej różnicy pomiędzy widelcem który teraz mam a wcześniejszym(stalowym).Jestem tutaj nowy ale widzę że macie tu niezłego eksperta :D

a ja wam powiem że materiał do część sukcesu. kształt jest szalenie ważny i czy to alu karbon czy stal to cudów nie będzie jak geo będzie zła (nieodpowiadająca oczekiwaniom użytkownika)

Osobiście jestem trochę zawiedziony nowym widelcem bo przymierzając go do starego miał on mniejsze wyprzedzenie na czym mi zależało (chodzi o to żeby koło mieściło się pod ramą i kręciło się swobodnie o 360 stopni) lecz okazało się że jest gorzej niż było no ale cóż sterówka była już przycięta więc nikt mi go nie przyjmie ale to było tylko 50% bo drugie 50% to były względy estetyczne . Rower z takim widelcem bardziej mi się podoba a geometria nie jest taka zła ogólnie różnicy nie odczułem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...