Aurox Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 co to za korba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 podobna do tej z tego zdjęcia http://img828.imageshack.us/img828/6669/dsc0072tk.jpg ofc. przed uszkodzeniem + jak można coś takiego zrobić ; o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 25 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Lewa jest ponawiercana:) I ta szprychóweczka, jak to jest zamocowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 25 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 co do korb marcinmb to są podobne do tych http://velobase.com/ViewComponent.aspx?ID=0B12C238-6ABE-4E38-8E83-BD7FB3B1C43E&Enum=115&AbsPos=328 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Witam wszystkich, ja również pochwalę się swoim sprzętem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Przednie koło miazga i ta kiera ;3 . Cały rower jest śliczny . Ja dzisiaj swój znowu pokażę bo za 20 minut jadę założyć nowy wideł na przód http://img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/64/17/76/1964177618 i przy okazji przechodzę w końcu na klasyczny system sterów Pozdrostro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 To sie ma rozumieć , romet super Brany z WArszawy ? Bo coś znajomo mi wygląda ta rama . kup mu jakieś dobre stery niech sie cieszy. Te ramy są mega mistrzami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Roooooomek Suuuuper Zrób coś z tą kierą, przednim kołem i będzie piękny klasyczek. W przyszłości odmaluj go sobie i zrób naklejki, bo super to klasa sama w sobie! A ramka od słonia, bo widać po 1 naklejce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Tak, rama z Wawy. Na wizualne aspekty przyjdzie czas, teraz chciałem złożyć na szybko, żeby jeszcze coś w tym sezonie pojeździć. A jeździ się na nim bajecznie! Na stery też będę polował jakieś 'z epoki', ale na wszystko przyjdzie czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 <p>Siemka , dzisiaj wjechał do mojego ostrego nowy widelec i system sterów . Widelec to srebrny alu accent Na zdjęciach są dwa różne mostki wam pozostaje rozstrzygnąć z którym rower wygląda lepiej (niestety z krótkim siedzi się jak na mtb) . Niestety w tej chwili kiera MTB , a nie baranek gdyż mój jest za szeroki do obydwu tych mostków (mostki 25.4 , baranek 26 ;C ) Przy okazji : Jeśli ktoś ma na sprzedaż mostek szosowy max 110mm długości o szerokości wejścia na kiere 26mm lub kierę 25.4 to kontakt tutaj przez pm lub gg 9574465 / e-mail hablababla15@o2.pl. . : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 bardziej do twarzy bylo mu z aheadem. Moj przymusowo leci do malowania.... Nigdy nie miałem ostrzaka rat style.. a nawet rost style. http://imageshack.us/photo/my-images/197/imag0192a.jpg/ HA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Ładne stery pod kolor mojego następnego OK by pasowały (tak przynajmniej mi się wydaje ale lakier jest w okropnym stanie więc ją przemalowuje )http://desmond.image...jpg&res=medium. Z tego będę robił rower budżetowy . Prócz tego co jest na zdjęciu mam jeszcze tylne koło z klejoną piastą i siodło . Czyli brakuje mi sztycy , suportu , korb i przedniego koła , bo opony jakieś znajdę . Jeśli macie coś w ciekawej cenie możecie napisać na gg 95744665 e-mail hablababla15@o2.pl lub tutaj . Ale pamiętajcie że to rower budżetowy więc ciekawa cena = niska cena. Keames - Na jaki kolor przemalowujesz i jakim sposobem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Nad kolorem sie waham i czekam na mozliwosc wskoczenia do kabiny , bo chce jakiś wypas lakier mokry. Prawdopodobnie rama wpierw odwiedzi galwanizerie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Czyli widzę że na bogato , moja rama (http://desmond.imageshack.us/Himg843/scaled.php?server=843&filename=przyszyfix.jpg&res=medium jest to peugeot za 30zł) dzisiaj przeszła zabieg usuwania rdzy czyli siatka do tynków (idealnie ściąga lakier i rdzę z ramy + jest wygodna) Następnie zmatowię pewnie już drobnym papierem lakier i położę biały lakier samochodowy . Choć zastanawiam się nad ściągnięciem tego lakieru w całości i najpierw podkład potem lakier choć wolałbym zastosować stary lakier w roli podkładu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 daj do wypiaskowania , tylko drobniutkim piaskiem , wszystkie zakamarki wyciągnie i bedzie porowata , co za tym idzie podkłat lepiej bedzie sie czumał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hablababla15 Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 A wiesz jakie są przybliżone koszty piaskowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Kams, będziesz próbował odtworzyć oryginał, tj. lakier + naklejki, czy po prostu nowe malowanie i tyle? Ja zastanawiam się nad pierwszą opcją, nie wiem tylko skąd naklejki wytrzasnąć. Bo u mnie też rat style na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 lakier jakiś pewnie w klimat keirinówek . Ktoś mi musi ogarnąć kontury napisu super.... i bedzie mała wariacja na ten temat , ale tylko malutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lazylab Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 lakier jakiś pewnie w klimat keirinówek . Ktoś mi musi ogarnąć kontury napisu super.... i bedzie mała wariacja na ten temat , ale tylko malutka też miałem taki koncept na początku, ale potem jak się zacząłem bawić w ilustratorze, to wszystko zaczęło ewoluować i skończyło się na zupełnie innym. co prawda realizacji projekt się nie doczekał, ale siedzi w kompie i pewnie się doczeka, bo akurat supera wymontowałem na zimę więc bardziej poręcznie się go będzie obklejać. przy okazji, jak ktoś chce naklejki sobie zaprojektować, a jeszcze na to nie wpadł, to bardzo polecam opcje "naklejania" naklejek na początku w fotoszopie na rower, bo często się okazuję, że choć naklejka wygląda spoko sama w sobie, to na ramie już do bani.... a tymczasem jeszcze taka dygresja. odpaliłem zimową ramę, czyli nawet całkiem zwartą, szosę i powiem wam że jest dramat. dopiero teraz doceniłem tego supera. różnica jest olbrzymia. faktycznie romet super rulez i taka nagła przesiadka jest bardzo niefajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 kaemes a co Ty będziesz chromował? (bo domyślam się że odwiedzisz galwanizernię w tym celu). Czyli odbiegasz jeszcze dalej od oryginału. Ja miałem mojego supera, tego z włoskimi mufami, doprowadzić do stanu oryginalnego, włącznie z zaprojektowaniem naklejek, ale okazuje się że oryginalnie jego wygląd mi nie podchodzi. I na pewno pójdzie nowy chrom na widelec, rurki tylego trójkąta i chętnie bym jeszcze wrzucił chrom na mufy główki ramy, żeby ją optycznie skrócić (podoba mi się takie zestawienie). Kolor to albo ciemno szary albo kolor paryskiego metra http://www.planetware.com/i/photo/metro-paris-f1086.jpg Najchętniej to bym skontaktował się z Panami Rychtarskimi i wysłał ramę do ich lakiernika, bo robi powłokę według mnie doskonałą. Lakier jest lepszy niż na drogich samochodach, w ogóle nie widziałem ładniej położonego lakieru niż w ramie od nich. Tylko kwestia taka czy wszystkie ramy tak maluje czy tylko moja mu tak ładnie wyszła Tym bardziej doceniam tą powłokę jak patrzę na proszkowy lakier mojego supera który ktoś nieudolnie nałożył. Od zalanych muf do niedomalowanych miejsc gdzie prawie nie ma lakieru -MASAKRA! Do tego wygląda jakby ten lakier był z gumy. I ciekawe czy od chromowania też mają jakiegoś specjalistę sprawdzonego, podejrzewam że nie, bo raczej chromu nie widać na ich ramach. Więc będę musiał we własnym zakresie zaryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 LAkier Rychtarskiego świetny? Nie powiedziałbym ,rama jakoś z wakacji i jest słabizna , odpryskuje etc. Twój romet miał napisy z szablonu a nie naklejki. Mój ma naklejki. W chrom cała rama a nastepnie lakier i uwydatnienie tylko niektórych części Miałem kiedyś włoską szoske całą chromowana pod lakierem , mega wypas nie rdzewieje etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Czekam w takim razie aż przetrzesz szlaki i opiszesz (mam nadzieję) całą drogę, którą przejdzie Twoja rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 mam opisywać? za drogo i zbyt wiele rozkminiania abym wam wszystko podał na tacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 phi chrom + kalkomania modelarska + lakier w kolorze z perłą i jest pięknie [niekoniecznie w takiej kolejności ;P] http://allegro.pl/kalkomania-papier-do-drukarek-atramentowych-a4-i1970541143.html za skromna opłatą mogę pomoc zrobić szablony do wydruku w formacie *.pdf / *.cdr, ze zdjęć + wymiary, ze skrótami perspektywy i bez ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 smurv, czy możesz polecić jakąś konkretną markę lakieru z efektem perły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.