Aurox Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 dlaczego? nie chodzi o to że ja jako hipster nie lubie naklejek, raczej o to że w tym konkretnym rowerze napis na sztycy po prostu niepasuje aha zapomniałem na samej górze posta napisać IMO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Usuwanie napisu ze sztycy rozumiem, ale z siodełka, to już czysta głupota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 tru dat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 eee, ale jak jest kolumbus czy rejnolds pińcet to zostawiają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 eee, ale jak jest kolumbus czy rejnolds pińcet to zostawiają... bo wtedy też szybciej jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 28 Września 2011 Udostępnij Napisano 28 Września 2011 jakie pińcet. awesome 531! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Świetnie beret, ale co to ma do rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 tej, ale to jakaś chińska podróbka, czy fotomontaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 @kseru - w sumie nic.tylko papista wspomniał o pińcet a mi się przypomniało o awesome 531 @papista - to jakiś żarcik typów z lfgss, nawet koszulki z tym robili chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseru Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Wrzucili gdzieś tą naklejkę w pliku roboczym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Wrzucili gdzieś tą naklejkę w pliku roboczym? Jak chcesz dowolne naklejki, to pogadaj z tym kolesiem --> http://www.forumszosowe.org/viewtopic.php?t=11041 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Żeby nie było, że offtop, to szukając informacji o R453, na lfgss znalazłem taki wpis: http://www.lfgss.com/post770880-17.html Jest on śmieszny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infinitix Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Hej, teraz mój infiniti flip-flop się prezentuje, zrobiony ze starej szosy "albatros" ze strychu . Malowanie spray, naklejki z allegro za 2 zł, sztyca, mostek, kiera, klamki, noski, paski też z allegro poznajdywane, koła też na nowo składane. Siodeło odnowione, a myślałem, ze nie uda się go uratować (generalnie wyszło wygodniejsze od brooksa, którego mam w trekingu:)-brawo zzr!) Na ostro jeszcze nie próbowane(trochę się boję, a i sam profil roweru wydaje się za długi na jakieś sensowne ostre koło ) W planach jeszcze owijka brązowa fizix.. foty,foty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Jakie dałeś linki do hamulca że schowały Ci się w kołnierzu klamki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 ja mam podobne klamki i zastosowaem linke do przeutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infinitix Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja też, linki też muszą być od przerzutek żeby końcówki chowały się w środku.. tzn..pancerze, zawsze mi się to myli, *nieważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek264 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 co to za obręcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infinitix Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Obręcze stars circle takie jak w tym kole: Mój odnośnik, udało mi się je bardzo okazyjnie kupić kiedyś na allegro, chyba 30+zł, ale nie pamiętam czy za jedną czy dwie to było Blaty 46x16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Jak na tak niezgrabną ramę to nawet ładnie go odratowałeś. Jesteś nowy na forum więc pewnie nie widziałeś co ja zrobiłem dokładnie z tych samych obręczy http://www.forumrowerowe.org/topic/60844-polerowanie-elementow-wszelkich/page__st__80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infinitix Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Na razie taka polerka to dla mnie "czarna magia", ale wygląda to genialnie (hehe, z moich obręczy nie chciało mi się nawet kleju czymś wytrzeć po zdartych naklejkach:P), kiedy będzie cały rower? W swoim muszę jednak pedały jeszcze wymienić na jakieś shim. pd-a550, bo na tych rozhuśtanych zzr-ach problem gdzieś na światłach do noska się wbić... ..i wreszcie sie spróbuje na ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Rower już dawno złożony, rozbity i złożony następny, ale obręcze mam te same. Jak w singlu masz problem z włożeniem stopy w nosek po starcie, to wyobraź sobie jak trudno będzie ci na ostro. Teraz zakręcisz pół obrotu jedną nogą, zatrzymasz i spokojnie możesz obrócić stopą pedał i zaaplikować ją w nosek. Na ostro nie zatrzymasz korb, pedał cały czas ucieka a ty musisz jeszcze go obrócić i wsadzić stopę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 w singlu problem za to w ostrym pikuś-ja tak miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja też, linki też muszą być od przerzutek żeby końcówki chowały się w środku.. tzn..pancerze, zawsze mi się to myli, Przerzutkowy pancerz do hamulców to nie jest dobre rozwiązanie, może się to skończyć nagłą utratą hampli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infinitix Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Przerzutkowy pancerz do hamulców to nie jest dobre rozwiązanie, może się to skończyć nagłą utratą hampli! Wczoraj w decathlonie widziałem odpowiednie linki hamulcowe do takich klamek- b'twin tzw.szosowe, mają zakończenia jak w linkach przerzutki właśnie, ale nie brałem, bo ryzyko jest minimalne na takim rowerze.. nawet w trakcie zerwania linki, co się z reguły i tak zdarza w ostatniej fazie hamowania(jak już wytrącona jest prędkość), a to przecież nie downhill ...no chyba, że ktoś lubi ostro hamować np. na światłach , ale tym bardziej na ostrym kole nie ma to racji bytu (tzn. chyba, bo Ja nie umiem na razie ok jeździć) *ok - ostrym kołem (ps. czy to tylko ja tak mam, czy wy też nie możecie edytować postów?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Po łebkach jest tak: Linki: 1 - hamulcowe do klamek prostej kierownicy, kołek leżący szerszy niż wyższy 2 - hamulcowe do klamek szosowych, kołek jak tort 3 - przerzutkowe mtb i szosa, kołek mały cylinerek, linka cieńsza... Pancerze : 1 - z drutami wzdłuż do przerzutek, mniej elastyczne, średnica wewnętrzna mała 2 - z okrągłym "zwojem zawojem" do hamulców, bardziej elastyczne, średnica wewnętrzna ciut większa i może nie warto nic mieszać, choć pancerz hamulcowy może nie przeszkadzać przerzutkom. Szczególnie krótki odcinek. I tyle Nawet hamulcowe linki dwa razy, trzy razy, zerwałem blisko klamki, w w tych przełajowych linka trochę trze po kącie, więc jest ryzyko... szosowa hamulcowa nie chowa się w gnieździe klamek tektro, ale działa tylko brzydziej wygląda... już prędzej chyba bym poszerzył wlot na kołek tej linki... ale pal to licho rower nie jest estetyczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.