Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Hej, teraz mój infiniti flip-flop się prezentuje, zrobiony ze starej szosy "albatros" ze strychu :teehee: .

Malowanie spray, naklejki z allegro za 2 zł, sztyca, mostek, kiera, klamki, noski, paski też z allegro poznajdywane, koła też na nowo składane. Siodeło odnowione, a myślałem, ze nie uda się go uratować (generalnie wyszło wygodniejsze od brooksa, którego mam w trekingu:)-brawo zzr!)

Na ostro jeszcze nie próbowane(trochę się boję, a i sam profil roweru wydaje się za długi na jakieś sensowne ostre koło :mellow: )

W planach jeszcze owijka brązowa fizix..

foty,foty:

Zdj.1357.jpg

Zdj.1358.jpg

Zdj.1360.jpg

Zdj.1365.jpg

Na razie taka polerka to dla mnie "czarna magia", ale wygląda to genialnie :thumbsup: (hehe, z moich obręczy nie chciało mi się nawet kleju czymś wytrzeć po zdartych naklejkach:P), kiedy będzie cały rower?

W swoim muszę jednak pedały jeszcze wymienić na jakieś shim. pd-a550, bo na tych rozhuśtanych zzr-ach problem gdzieś na światłach do noska się wbić... :whistling: ..i wreszcie sie spróbuje na ostro.

Rower już dawno złożony, rozbity i złożony następny, ale obręcze mam te same.

Jak w singlu masz problem z włożeniem stopy w nosek po starcie, to wyobraź sobie jak trudno będzie ci na ostro. Teraz zakręcisz pół obrotu jedną nogą, zatrzymasz i spokojnie możesz obrócić stopą pedał i zaaplikować ją w nosek. Na ostro nie zatrzymasz korb, pedał cały czas ucieka a ty musisz jeszcze go obrócić i wsadzić stopę :woot:

Przerzutkowy pancerz do hamulców to nie jest dobre rozwiązanie, może się to skończyć nagłą utratą hampli!

Wczoraj w decathlonie widziałem odpowiednie linki hamulcowe do takich klamek- b'twin tzw.szosowe, mają zakończenia jak w linkach przerzutki właśnie, ale nie brałem, bo ryzyko jest minimalne na takim rowerze.. nawet w trakcie zerwania linki, co się z reguły i tak zdarza w ostatniej fazie hamowania(jak już wytrącona jest prędkość), a to przecież nie downhill ;)

...no chyba, że ktoś lubi ostro hamować np. na światłach :whistling:, ale tym bardziej na ostrym kole nie ma to racji bytu

(tzn. chyba, bo Ja nie umiem na razie ok jeździć)

*ok - ostrym kołem

(ps. czy to tylko ja tak mam, czy wy też nie możecie edytować postów?)

Po łebkach jest tak:

Linki:

1 - hamulcowe do klamek prostej kierownicy, kołek leżący szerszy niż wyższy

2 - hamulcowe do klamek szosowych, kołek jak tort

3 - przerzutkowe mtb i szosa, kołek mały cylinerek, linka cieńsza...

Pancerze :

1 - z drutami wzdłuż do przerzutek, mniej elastyczne, średnica wewnętrzna mała

2 - z okrągłym "zwojem zawojem" do hamulców, bardziej elastyczne, średnica wewnętrzna ciut większa

i może nie warto nic mieszać, choć pancerz hamulcowy może nie przeszkadzać przerzutkom. Szczególnie krótki odcinek. I tyle

Nawet hamulcowe linki dwa razy, trzy razy, zerwałem blisko klamki, w w tych przełajowych linka trochę trze po kącie, więc jest ryzyko... szosowa hamulcowa nie chowa się w gnieździe klamek tektro, ale działa tylko brzydziej wygląda... już prędzej chyba bym poszerzył wlot na kołek tej linki... ale pal to licho rower nie jest estetyczny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...