Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Ja aktualnie śmigam na czymś takim :

6072651163_3056e265fe_b.jpg

Jest to kupiony za 30 zł "Challener Atlantic", na ramie było że "Made In Poland" ale żadnego info o nim nie mogę znaleźć :/ Rower był niebieski, przemalowany przeze mnie na żółty, na pod siodłowej zrobiło się sporo zacieków więc zamaskowałem naklejkami, w innych miejscach na ramie też jakieś uszczerbki ukryte pod naklejkami.

Aktualnie jeszcze jest to single speed, hamulec tył Weinmann 750, piasta Sturmey Archer. Całość kosztowała mnie razem z rowerem, oponami, dętkami, wymianą linek, pancerzy, siodełkiem, mostkiem, pedałami (na foto bez nosków) i farbą ok. 150 zł

Tak rower wyglądał w momencie gdy go kupiłem..

6074588088_1149f553fd_b.jpg

Jest lepiej ? Dodam że w planach koła 28" (wejdą) no i chromowany, prosty widelec na przód

• 2 tygodnie później...

przeca blat to guma nie jest

zanczy się: blatu niezmienia się co rok ani nawet co dwa lata, masz jakiś tam blat to martw się o kolejny tylko śmigaj na tym co jest

ja przejmuje się oponami

kupiłem jedną i zaraz myśli: skąd wezme następną?

Witam,

póki co byłem tylko niemym czytaczem forum ale wczoraj udało mi się w końcu poskładać swojego pierwszego ostrzaka, pomyślałem, że się "pochwalę" ;) Za brak zaślepek śrub do mocowania korb i brzydką śrubę zacisku sztycy przepraszam :icon_redface:

Przedni hampel obowiązkowy ze względu na moje zerowe doświadczenia z ostrymi, a poza tym to flip-flop fix/free. No i może łańcuch by wymagał jeszcze lekkiego naciągnięcia.

Widok ogólny:

p9084142.jpg

Dla chętnych link do galerii - klik

Złożony na bazie ramy Gitane, rurki Reynoldsa z tego co mi wiadomo. Piasta tylna Sturmey Archer, przełożenie 44/17 na początek, dosyć miękko. Opony trochę szersze niż typowe szosówki (28). Ja się cieszę jak dziecko :)

kurcze ma wszystkie cechy jakie powinien mieć fix z górnej półki(stylistycznej) ale jakoś jaj nie urywa :/ bez urazy. tylko moje zdanie.

w realu prezentuję się o niebo lepiej :) !!!

poza tym

różowe bajery zostały jeszcze po czarnej ramie.

w kolejnym sezonie robię przemalowanie ramy i zmianę kół.

w kolejnym, bo puki co składam sobie drugiego na zimę, bo na takich prześwitach raczej słabo...

Pozwolę sobie pokazać na czym ja się przemieszczam. Rower powstał na szosowej ramie Bianchi ale nie mam pojęcia ani jaki to model, ani z jakiego roku. Na zdjęciach brakuje owijki, która pojawi się na początku nadchodzącego tygodnia. Dodatkowo przednia opona jest tylko tymczasowo, ponieważ okazało się że przysłana opona była uszkodzona, będzie tak jak na tyle czarny Ultra Sport jak tylko przyślą dobry egzemplarz.

713.JPG

711.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...