Varg Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 o kurde tak zbeszczescic ładną mufke zaciskową........ No już cholera nie starczyło na ładny zacisk? Nie to że coś , bo ja mam śrube z metalowego , ale rama od Lecha to co innego już...... U mnie korba campagnolo strada jest niekompatybilna już, wchodzi za głęboko i nie obciera a zatrzymuje sie na progach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ładna bestia Jak sie prowadzi w zakrętach? Co do śruby Raleigha, mi tam się podoba, tylko razi trochę zdarty lakier pod nią, bo cała reszta taka lsniąca Ta "stuningowana" zębatka to nie jest czasami BLB które już "z fabryki" mają przekroje malowane na czerwono? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 mariano, czego się pozbyłeś raleigha błękitne nyple- kozaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Kaemes pokaż mi ładną śrubę do zacisku i gdzie ją można kupić. Jak byłem w rowerowym po kupieniu ramy to koleś na zapleczu szperał 10 minut i skompletował mi śrubę taką jakbym ze starego składaka pożyczył albo kupił w sklepie second hand castorama. Są imbusowe śruby na allegro, ale czy to warte świeczki? Wydam kilkanaście złotych a tak jest chociaż oryginalnie, mi i nie tylko mi się podoba Z napędem mam problemy, pierwszy raz w życiu wkręcałem wkład suportu, wkręciłem mocno ale z wyczuciem, coś mi się już chyba poluzowało bo czasem cyka w jednym miejscu, jak wjeżdżam pod górę i są większe przeciążenia -denerwuje mnie to na maksa. Ramiona też już dwa razy musiałem dokręcać bo tworzył się lekki luz. Linia łańcucha też nie jest idealna mimo torowej piasty i ramy tworzonej pod kontem ostrego. Kaemes podejrzewam że w twojej ramie korba nie ociera też z tego powodu że masz dosyć długą dolną rurkę tylnego trójkąta, kąt wtedy jest większy i jest więcej miejsca, poza tym mniejsza ilość ząbków w blacie więc lakier masz bezpieczny. brkzzz w zakrętach jest rewelka, suport wysoko, ani razu nie przytarłem pedałem. A zwrotność jest rewelacyjna, na polskich drogach jest to bardzo istotne gdzie co chwilę omijasz dziurę, w gęstym ruchu ulicznym też zwrotność ma znaczenie. Zębatka BLB była czerwona (według mnie idiotyczny pomysł bo ładnie to wygląda do puki się raz nie przejedziesz na rowerze. Ja kupiłem lekko używaną i już ta (chyba-)anoda była zjechana, więc starłem wszystko delikatnym papierem ściernym i zostawiłem kolor w otworach, na koniec przeleciałem pastą polerską i wygląda o niebo lepiej niż "cała" czerwona. Aurox dlatego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 nie ociera ponieważ to korba torowa tak jak napisalem korba szosowa nie da rady na tym suporcie , co za tym idzie linni by nie bylo :)/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Zazwyczaj wszelkie odgłosy z suportu niweluje porządne, gęste smarowanie na gwintach. Mówiać "gęste" mam na myśli bardzo gęste, niech wypływa, się podetrze ale nie zaskrzypi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 nie ociera ponieważ to korba torowa tak jak napisalem korba szosowa nie da rady na tym suporcie , co za tym idzie linni by nie bylo :)/ Ja wszystko rozumiem, ale w moim przypadku jaka by nie była korba to nie przesunę blatu bliżej ramy bo już by musiał wchodzić w rurę trójkąta przy tej ilości zębów. Chodziło mi o to że gdybyśmy dla sprawdzenia wrzucili do twojej ramy mój wkład suportu, korbę i blat to odstęp między rurą trójkąta a zębami blatu byłby delikatnie większy, ze względu na mniejszy kąt tych rurek Zazwyczaj wszelkie odgłosy z suportu niweluje porządne, gęste smarowanie na gwintach. Mówiać "gęste" mam na myśli bardzo gęste, niech wypływa, się podetrze ale nie zaskrzypi. Dzięki za wskazówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Nie wytłumacze Ci różnicy konstrukcyjnej miedzy korbą typu "strata" a typu "pista" dopoki nie wezmiesz obu do ręki strada wchodzi jakby "głębiej" i blat wiekszy niz 50 juz jest w trójkącie. pista jest bardziej prosta i blat wyciąga na zewnątrz. Pająk ma idealnie prosty. Właśnie kąt rurek jest u mnie dosyc duży ponieważ , az takiego scisku z opona 23c z tyłu nie mam. Przyczyną są rurki tylnego trójkąta columbus air o przekroju spłaszczonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 moje gówno <33 http://imageshack.us/g/713/dupatb.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 ładnie nasrane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erico329 Napisano 26 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 http://demotywatory.pl/3299071/Rower-gorski Bardzo ciekawa kierownica ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Nie wytłumacze Ci różnicy konstrukcyjnej miedzy korbą typu "strata" a typu "pista" dopoki nie wezmiesz obu do ręki strada wchodzi jakby "głębiej" i blat wiekszy niz 50 juz jest w trójkącie. pista jest bardziej prosta i blat wyciąga na zewnątrz. Pająk ma idealnie prosty. Właśnie kąt rurek jest u mnie dosyc duży ponieważ , az takiego scisku z opona 23c z tyłu nie mam. Przyczyną są rurki tylnego trójkąta columbus air o przekroju spłaszczonym. Zwracam honor A co do korb to mam nadzieję że będę miał kiedyś przyjemność ich porównania moje gówno <33 http://imageshack.us/g/713/dupatb.jpg/ Rower może nie jest zły... brzydki na pewno :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 marianoitaliano aurox taki na razie ma być było z góry założone ze ma być szpetny jak ###### Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Szpetny może i miał być, ale mostek i kiera chyba za dużo naoglądały się reklam "Margaret Astor, jak pięknie być sobą" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazag Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 @up Pełna kultura jak widzę.. Stosunek do roweru też nienaganny.. @topic Widocznie nie każdemu zależy na wyglądzie pojazdu, ważne, żeby jeździł, ja tak mam z samochodami np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczko Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ten kokpit to chyba to nitto co na alle było, z Krakowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek92 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 właściwie to skończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 zmień oponę z tyłu i naciesz się jazdą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 widze ,że sie powodzi finansowo , ale tak w opony ładować.... i to w dodatku papierowe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 kiedyś se kupie takie do szosy na wyścigi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 A co jest złego w dobrych oponach? Ostre koło jest rowerem, a przyjemniej się jeździ rowerem na dobrych oponach, niż na kiepskich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ja tam gustuje w oponach oscylujących wagą okolo 200-220 gram . Jednak Ultremo jest dosyć cieniutkie i wątłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek92 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 kupiłem używkę za 1000zł z hakiem i 3 stówki dołożyłem w wykończenie go pod siebie tak wyglądał wcześniej, mam jeszcze drugą parę jakichś oldskulowych opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fpierowski Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ja tam gustuje w oponach oscylujących wagą okolo 200-220 gram . Jednak Ultremo jest dosyć cieniutkie i wątłe. Akurat ultremo zx ze zdjęcia ważą 200 gramów - jest to wzmocniona wersja ultremo... Poza tym odnośnie ultremo - jeździłem na nie wzmocnionej wersji i były super, żadnych krytycznych uwag nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 wzmocnione ultermo heh 150 złotych i krzyk na znajomych dałem ci się przejechać ale nie skiduj! ma być radość i duże przebiegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.