Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

dobry

jestem nawalony ,ięc wybaczcie mi bra k elkowencji i polotu

projekt mojego nowego koła tzw. Vaginki skończony ... ale dziś biył pierwszy dzień objazdó w ,, niestety zaległeme na trawniku przed akademikami

dane: musyka w czasie składania : pig destroyer "terryfyier"

muzyka teraz isis "absence of. ... "

rama : vagacini na colibus gara

stery ,sztyca ,korba : sh*tmano 600

przełożenie 52X18 (za kekko)

kiera: syntace x-pro

pedałka: 540

piasty: misie

obręcze: mavic open pro/temerx taurus

opony: vittoria zafiro/continental cośtam

siodło: flite ti

w planach zmiana na supoty chorus ,korba campagnolo record -nie mam wielowp ustu do wkrecenia suportu ;]

mpi tyle .. dodaje foty -enjoy

io

IMG_7573.jpg

ResizeofIMG_7569.jpg

ResizeofIMG_7574.jpg

RotationofIMG_7572.jpg

RotationofResizeofIMG_7571.jpg

RotationofResizeofIMG_7577.jpg

sztyca i korba ręcznie polerowane

Rurokura poprzedniego Twojego posta uznam jako ciekawe zjawisko i niepowtarzalny klimat i go zostawię w pierwotnej postaci ;)

Fajny rowerek tylko kiera mi tak nie za bardzo - wiem wiem nie znam się ale ja już tak mam :P

Powiadasz wysoka kadencja 52x18 :) A mi sie zawsze wydawało ze ja za wolno wymachuje nogami :DB)

Fajny rowerek, opis fantastyczny :)

A powiedz, skąd masz ramkę? Gromada?

Tak z innej mańki:

Z moich obliczeń wynika, że masz przynajmniej 4 rowerki. Co na to Twoja żona/białka/rodzina? Ja swoje sprzęty musiałem porozmieszczać w różnych punktach miasta: jeden-dwa na klatce, dwa w checze, jeden w robocie ;)

Jak Ty sobie z tym radzisz?

dobry

po kolei

52x18 .. na długich prostych ,a takie tu mam w okolicach katowic ,poważnie troszkę mi brakuje jak już się rozpędzę .. ..50x16 bardziej mi leży

co do kierownicy x-pro .. polowałem na nią niemal rok .. juz niestety takich nie robią .(skończyli jakieś 13 lat temu)

jest bardzo wygodna .. wręcz szalenie wygodna ,ilośc pozycji do ułożenia rąk jest znacznie większa niż w klasycznych byczych ,czy jakiejkolwiek innej kierze

do tego jest lekka ,i świetnie tłumi drgania .. niestety z racji swej wagi ,jest strasznie delikatna i do sprintów z ciągnięciem kiery na "chama" raczej sie nie nadaje

ramkę mam rzecz jasna z gromady

nie pytałem się skąd mają torowe ,ale logiczne wydaje się ,ze kupili kontener takich ramek i przerabiają je ..(ładniej mogli by te haki spasować-tak na marginesie)

moje pierwsze wrażenia .. frameset nie cięzki ,ale też nie lekki

jest wystarczająco sztywna jak na moje 85 kilo ,dobrze tłumi drgania ,troche bardziej nerwowa niż balbinka ,ale mi to nie przeszkadza

odpowiedź z innej mańki

słusznie wynika z obliczeń twych .. do tego dochodzą jeszcze 2 ukrainy i kilka ram ..

moja żona/białka -nie posiadam takowej .. stety/niestety -nie rozwijam tematu ,rodzina ok

mam ten przywilej ,że mam swoje mieszkanie ..i strych

zatem 2 rowery(vaginka/inbred+2 ramy) stoją w moim pokoju/pracowni itd. balbinka stoi w przedpokoju ,albo na korytarzu .scott zalega w kiblu ,reszta ram na strychu

problem mały będzie jak zjawi się ów ful ,ale do tego czasu mam w planach sprzedać ukrainy ,porobić haki na ścianach .. i jakoś to będzie

pozdro

io

SUPER siodło : )

przecudne.

Co do przełożenia, też jeździłem na 52x18 i rzeczywiście czasem brakowało łańcucha, ale nabwiłem się długotrwałem kontuzji kolana i postanowiłem trochę zmniejszyć, toteż lada dzień startuję z 50x18.

Widze , że przełożenie 3,1 dla kogoś mało - chyle nisko czoło. Używam 50/17 i trochę mi twardo - lubie wysoką kadencję. Dobrze mi się jeździ powyżej 36 km/h. Oczekuje na koronkę 18z i powinno być OK.

A tak na marginesie chociaż powinno być na pierwszym miejscu... Wasze ostre full wypas :) .

• 4 tygodnie później...

Witam po dosyć długiej przerwie :P

Po latach jednokołowego ostrzenia czas na dwa koła. Miałem okazje złożyć tanie ostre no i się udało... nie powala oryginalnością ale działa. W dalszym czasie rower będzie dopieszczany i mam nadzieję że zyska "to coś".

rama : ciężka, stalowa ale z pewnego źródła i odpowiadająca mi pod każdym względem

przełożenie 48:18 - tak na początek...

kiera: wąski, stalowy baranek zapożyczony z rometa

pedałka: platformy...

piasty: sh*tmano... (tył pod nakręcany wolnobieg, z zębatką i kontrą sterego suportu na locktite)

obręcze: remerx aero

opony: michelin

siodło: wygodne :P

Plany:

-zmiana korby na ładniejszą:P

-pedały+koszyczki(możecie coś polecić?)

-hamulec na przód, tak dla bezpieczeństwa choć z niechęcią...

-może kiedyś malowanie ramy na bardziej oczobijący kolor i jakiś oryginalny dodatek

http://img183.imageshack.us/my.php?image=dsc00054sr9.jpg

http://img170.imageshack.us/my.php?image=dsc00052bk8.jpg

linia łańcucha nie jest prosta, ale nic nie "gada", łańcuch też nie spada więc chyba jest OK...

Kosmiczne przyspieszenie, niesamowicie szybkie podjazdy i proste, uczucie jedności z rowerem. Takie są moje dotychczasowe odczucia:)

dobry

no cóż ,ostre ostrością nie powala ..ale jak na początek jest nieźle ..

moje pierwsze ,a Twoje ,to niebo a ziemia na Twoją korzyść

skoro masz już takowy rowerek ..to może jakiś wspólny trening ,co ? mam czas w tym tyg. ,jestem rozkręcony bajecznie ,więc bardzo chętnie się gdzieś przejadę

a przy okazji pomęczę Cię w temacie mono ,bo chce sam sobie coś lada dzień złożyć

daj znać jeśli jesteś zainteresowany

co do poleceń ..

w kwestii koszyków

suntoury stare ,, mam takie i mucha nie siada .. chociaż nie używam (luzów null i są śliczne)

osobiście polecałbym jednak spedy 520/540 ..znaczna wygoda .. mam we wszystkich roweruch

(...) nie powala oryginalnością (...)

...ale powala użytecznością. Czyż nie o to chodzi w tanim ostrym? Gratuluję i życzę owocnego procesu apgrejdowania.

Pedały, jeśli mają być tanie, to praktycznie każde w okolicach 20-30 zł bym założył. Jeśli tanie być nie muszą, to polecam MKS GR-9 (ma w ofercie Gromada). Ivan ma mdłości, gdy czyta tą nazwę, ale ja uparcie będę je promował. W samych skarpetach niemal można jeździć i żadnego dyskomfortu ze strony uwierających klatek nie odczujesz. Ponadto system mocowania nosków pozwoli je kupić w każdym sklepie rowerowym. Ze starymi szosowymi pedałami są problemy ze znalezieniem nosków.

Myślałem nad SPD ale nie wiem czy jest sens kupować komplet "klików" za więcej niż rower jest warty. Oprócz jazdy dla przyjemności i treningów, będe też z niego korzystał do przemieszczania się i załatwiania różnych spraw, stąd właśnie pomysł nosków. Boje sie też ewentualnego wypinania w trudnych sytuacjach, ale kiedyś na pewno eSPeDeki zakupie.

rurokura - jestem jak najbardziej za. Teraz jestem trochę zakręcony bo rano mam jazdy[L] a potem ktoś mi znajduje coś do załatwiania, ale na ostrym będe śmigał aż do piątku. W sobote wyjeżdżam... z mono też nie ma sprawy:)

odezwij się może na PW to sie dogadamy gdzie i kiedy:)

dobry

Grabi ,wiadomo ,że fixy są użyteczne ;] już kilka razy wałkowaliśmy temat i nigdy tego nie negowałem ..wręcz przeciwnie

miałem fixy ładniejsze i brzydsze ..

jest to swego rodzaju aksjomat ,więc taka polemika jest zupełnie zbyteczna -bo niewiele wnosi ,żeby nie powiedzieć nic

a zakładając ,że wszystkie poprawne złożone fixy są użyteczne ,skupiłem się na całej resznie .

koko.

co by nie być gołosłownym i offtopy robić ,pokazuje jakby nie patrzeć moj sprzęt

ostatnio zabrałem się za remont mojego ulubionego siodełka san marco rolls

wysłużony sprzęt to był ,skóra poprzecierana ,ponadrywana ,zmatowiona ..

obdarłem zatem rollsa ze skóry

wziąłem nóż ,żyletki ostre itd. i wyciąłem sobie porządany kształt -inspirowany innym ładnym moim zdaniem siodełkiem

zapodałem nową skórę ..gruba ,z jakiś burżujskich kanap za kilkanaście kafli (chciałym tu podziękować Marzence ,jestem jej bardzo dźwięczny za ów specjał:icon_mrgreen:

tylna klapka została wypolerowana i przynitowana

siodełko prezentuje sie teraz tak

dodaje fotkę:

wersja stock'owa:

http://www.cyclestore.co.uk/images%5Cprodu...tra%5C14085.jpg

i moja:

rollscustomhx4.th.jpg

http://img255.imageshack.us/my.php?image=rollscustomhx4.jpg

• Mod Team

Klaniam,

O co biega, zaczepiste ostre :D

A z tym siodelkiem to wyprzedziles mnie o jakis kawalek czasu. Chodzi mi juz po glowie od dobrych kilku miechow odarcie z poszarpanego poszycia mojego Bontragera i zrobienie go na Brooksa :o

Bajer jak ta-la-la...

OSTRO!

I.

rurokura!

Nie wiem o co wywód - cytowałem przecież ChdyUnicyclist, poza tym intencji negowania czegokolwiek nie miałem. Albo mam problem z pisaniem, albo ktoś z czytaniem (wiem - brzmi prowokująco).

Ładnie żeś tego Rollsa obciagnął. A masz może fotki tego siodła przed kosmetyką? kształtem wogóle mi nie przypomina moich Rollsów... ;)

a luzz ..spoko ,mogłem mieć problemy z czytaniem ;) jestem troszke zmęczony ostatnio

prowokująco? jak dla kogo .. ja staram się być energooszczędny ,zwłaszcza w takich temperaturach ;)

a rolls ..wyglądał jak każdy przeciętny ,zwyczajny szpetny rolls .. tylko że był cały poszarpany ..

zdjęć niestety nie zrobiłem ,bo mi się nie chciało

io

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...