Grabarz Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Fajny. Lubię takie czyścioszki, zadbane, zbudowane z jakimś zamysłem. Korby przykuwają wzrok - jest w nich coś takiego...mniamuśnego . Podziwiam brak owijki. Życzę dłuuuuugiego użytkowania bez choroby wibracyjnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 "... jak ten gornik ..." OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmi Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Gratulacje. Ładny kolor. Też planuje zielony, ale jaśniejszy. Ciekawe ile wytrzyma farba na obręczach. No i co to są za stery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Bardzo fajny rowerek, a co to za oponka z tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golab Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 stery 1"kupione w sklepie dokładnie za 8 zł opona z tyłu to Kenda Kontender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 dobry jestem nawalony ,ięc wybaczcie mi bra k elkowencji i polotu projekt mojego nowego koła tzw. Vaginki skończony ... ale dziś biył pierwszy dzień objazdó w ,, niestety zaległeme na trawniku przed akademikami dane: musyka w czasie składania : pig destroyer "terryfyier" muzyka teraz isis "absence of. ... " rama : vagacini na colibus gara stery ,sztyca ,korba : sh*tmano 600 przełożenie 52X18 (za kekko) kiera: syntace x-pro pedałka: 540 piasty: misie obręcze: mavic open pro/temerx taurus opony: vittoria zafiro/continental cośtam siodło: flite ti w planach zmiana na supoty chorus ,korba campagnolo record -nie mam wielowp ustu do wkrecenia suportu ;] mpi tyle .. dodaje foty -enjoy io sztyca i korba ręcznie polerowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 zawsze mi sie podobaly takie wielkie blaty, pozniej wlasciciel wyglada mi na jakiegos mocarza (mimo ze to "tylko" 2,9) a ja wreszcie sie przelamalem i zamontowalem hamulec, ale niestety kierownice nowa musialem zalozyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 nomm ..duże blaty są fajne chociaż ja preferuje minimalnie mniejsze a idealne obecnie na mnie przełożenie które mam w balbince to 50x16 czyli 3,1 czyli w tym musiałbym miec 52x17 ..no ale nie mam cóż pocznę .. będę cwiczył wysoką kadencję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golab Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 dla mnie 52/18 jest optymalne na miasto takie jak olsztyn, gdzie jest sporo górek. Ostatnio jeździłem po warszawie i tam mogłoby być troche twardsze jednak. Wszystko zależy od tego gdzie się mieszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Rurokura poprzedniego Twojego posta uznam jako ciekawe zjawisko i niepowtarzalny klimat i go zostawię w pierwotnej postaci Fajny rowerek tylko kiera mi tak nie za bardzo - wiem wiem nie znam się ale ja już tak mam Powiadasz wysoka kadencja 52x18 A mi sie zawsze wydawało ze ja za wolno wymachuje nogami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Fajny rowerek, opis fantastyczny A powiedz, skąd masz ramkę? Gromada? Tak z innej mańki: Z moich obliczeń wynika, że masz przynajmniej 4 rowerki. Co na to Twoja żona/białka/rodzina? Ja swoje sprzęty musiałem porozmieszczać w różnych punktach miasta: jeden-dwa na klatce, dwa w checze, jeden w robocie Jak Ty sobie z tym radzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 dobry po kolei 52x18 .. na długich prostych ,a takie tu mam w okolicach katowic ,poważnie troszkę mi brakuje jak już się rozpędzę .. ..50x16 bardziej mi leży co do kierownicy x-pro .. polowałem na nią niemal rok .. juz niestety takich nie robią .(skończyli jakieś 13 lat temu) jest bardzo wygodna .. wręcz szalenie wygodna ,ilośc pozycji do ułożenia rąk jest znacznie większa niż w klasycznych byczych ,czy jakiejkolwiek innej kierze do tego jest lekka ,i świetnie tłumi drgania .. niestety z racji swej wagi ,jest strasznie delikatna i do sprintów z ciągnięciem kiery na "chama" raczej sie nie nadaje ramkę mam rzecz jasna z gromady nie pytałem się skąd mają torowe ,ale logiczne wydaje się ,ze kupili kontener takich ramek i przerabiają je ..(ładniej mogli by te haki spasować-tak na marginesie) moje pierwsze wrażenia .. frameset nie cięzki ,ale też nie lekki jest wystarczająco sztywna jak na moje 85 kilo ,dobrze tłumi drgania ,troche bardziej nerwowa niż balbinka ,ale mi to nie przeszkadza odpowiedź z innej mańki słusznie wynika z obliczeń twych .. do tego dochodzą jeszcze 2 ukrainy i kilka ram .. moja żona/białka -nie posiadam takowej .. stety/niestety -nie rozwijam tematu ,rodzina ok mam ten przywilej ,że mam swoje mieszkanie ..i strych zatem 2 rowery(vaginka/inbred+2 ramy) stoją w moim pokoju/pracowni itd. balbinka stoi w przedpokoju ,albo na korytarzu .scott zalega w kiblu ,reszta ram na strychu problem mały będzie jak zjawi się ów ful ,ale do tego czasu mam w planach sprzedać ukrainy ,porobić haki na ścianach .. i jakoś to będzie pozdro io Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Klaniam, A ja myslalem ze Grabarz i ja jestesmy troche nie tegez... A tu wyglada ze w normie jesli nawet nie ponizej Fantastyczne siodlo, megasna kierownica (ale nie w moim typie...) no i ogolnie przedni sprzet.... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 SUPER siodło : ) przecudne. Co do przełożenia, też jeździłem na 52x18 i rzeczywiście czasem brakowało łańcucha, ale nabwiłem się długotrwałem kontuzji kolana i postanowiłem trochę zmniejszyć, toteż lada dzień startuję z 50x18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslaq Napisano 2 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 http://www.flickr.com/photos/maslaq/1269789186/ moja ukraina ... zaraz po tm jak jakas babcia mi ja podarowala ... teraz nie ma zbednego sprzetu (czyt. blotnikow, bagaznika, oslony lancucha) posiada nowe tylne kolo i nowe opony 700x35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 5 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Widze , że przełożenie 3,1 dla kogoś mało - chyle nisko czoło. Używam 50/17 i trochę mi twardo - lubie wysoką kadencję. Dobrze mi się jeździ powyżej 36 km/h. Oczekuje na koronkę 18z i powinno być OK. A tak na marginesie chociaż powinno być na pierwszym miejscu... Wasze ostre full wypas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyUnicyclist Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam po dosyć długiej przerwie Po latach jednokołowego ostrzenia czas na dwa koła. Miałem okazje złożyć tanie ostre no i się udało... nie powala oryginalnością ale działa. W dalszym czasie rower będzie dopieszczany i mam nadzieję że zyska "to coś". rama : ciężka, stalowa ale z pewnego źródła i odpowiadająca mi pod każdym względem przełożenie 48:18 - tak na początek... kiera: wąski, stalowy baranek zapożyczony z rometa pedałka: platformy... piasty: sh*tmano... (tył pod nakręcany wolnobieg, z zębatką i kontrą sterego suportu na locktite) obręcze: remerx aero opony: michelin siodło: wygodne Plany: -zmiana korby na ładniejszą -pedały+koszyczki(możecie coś polecić?) -hamulec na przód, tak dla bezpieczeństwa choć z niechęcią... -może kiedyś malowanie ramy na bardziej oczobijący kolor i jakiś oryginalny dodatek http://img183.imageshack.us/my.php?image=dsc00054sr9.jpg http://img170.imageshack.us/my.php?image=dsc00052bk8.jpg linia łańcucha nie jest prosta, ale nic nie "gada", łańcuch też nie spada więc chyba jest OK... Kosmiczne przyspieszenie, niesamowicie szybkie podjazdy i proste, uczucie jedności z rowerem. Takie są moje dotychczasowe odczucia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 dobry no cóż ,ostre ostrością nie powala ..ale jak na początek jest nieźle .. moje pierwsze ,a Twoje ,to niebo a ziemia na Twoją korzyść skoro masz już takowy rowerek ..to może jakiś wspólny trening ,co ? mam czas w tym tyg. ,jestem rozkręcony bajecznie ,więc bardzo chętnie się gdzieś przejadę a przy okazji pomęczę Cię w temacie mono ,bo chce sam sobie coś lada dzień złożyć daj znać jeśli jesteś zainteresowany co do poleceń .. w kwestii koszyków suntoury stare ,, mam takie i mucha nie siada .. chociaż nie używam (luzów null i są śliczne) osobiście polecałbym jednak spedy 520/540 ..znaczna wygoda .. mam we wszystkich roweruch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 (...) nie powala oryginalnością (...) ...ale powala użytecznością. Czyż nie o to chodzi w tanim ostrym? Gratuluję i życzę owocnego procesu apgrejdowania. Pedały, jeśli mają być tanie, to praktycznie każde w okolicach 20-30 zł bym założył. Jeśli tanie być nie muszą, to polecam MKS GR-9 (ma w ofercie Gromada). Ivan ma mdłości, gdy czyta tą nazwę, ale ja uparcie będę je promował. W samych skarpetach niemal można jeździć i żadnego dyskomfortu ze strony uwierających klatek nie odczujesz. Ponadto system mocowania nosków pozwoli je kupić w każdym sklepie rowerowym. Ze starymi szosowymi pedałami są problemy ze znalezieniem nosków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyUnicyclist Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Myślałem nad SPD ale nie wiem czy jest sens kupować komplet "klików" za więcej niż rower jest warty. Oprócz jazdy dla przyjemności i treningów, będe też z niego korzystał do przemieszczania się i załatwiania różnych spraw, stąd właśnie pomysł nosków. Boje sie też ewentualnego wypinania w trudnych sytuacjach, ale kiedyś na pewno eSPeDeki zakupie. rurokura - jestem jak najbardziej za. Teraz jestem trochę zakręcony bo rano mam jazdy[L] a potem ktoś mi znajduje coś do załatwiania, ale na ostrym będe śmigał aż do piątku. W sobote wyjeżdżam... z mono też nie ma sprawy:) odezwij się może na PW to sie dogadamy gdzie i kiedy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Korzystam z SPD po mieście, wprawdzie nie w ostrym.Ale buty mam wyglądające dość "cywilnie" i zgrzytające blokami tylko na zapiaszczonym betonie. A wypinania nie trzeba się bać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 29 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 dobry Grabi ,wiadomo ,że fixy są użyteczne ;] już kilka razy wałkowaliśmy temat i nigdy tego nie negowałem ..wręcz przeciwnie miałem fixy ładniejsze i brzydsze .. jest to swego rodzaju aksjomat ,więc taka polemika jest zupełnie zbyteczna -bo niewiele wnosi ,żeby nie powiedzieć nic a zakładając ,że wszystkie poprawne złożone fixy są użyteczne ,skupiłem się na całej resznie . koko. co by nie być gołosłownym i offtopy robić ,pokazuje jakby nie patrzeć moj sprzęt ostatnio zabrałem się za remont mojego ulubionego siodełka san marco rolls wysłużony sprzęt to był ,skóra poprzecierana ,ponadrywana ,zmatowiona .. obdarłem zatem rollsa ze skóry wziąłem nóż ,żyletki ostre itd. i wyciąłem sobie porządany kształt -inspirowany innym ładnym moim zdaniem siodełkiem zapodałem nową skórę ..gruba ,z jakiś burżujskich kanap za kilkanaście kafli (chciałym tu podziękować Marzence ,jestem jej bardzo dźwięczny za ów specjał tylna klapka została wypolerowana i przynitowana siodełko prezentuje sie teraz tak dodaje fotkę: wersja stock'owa: http://www.cyclestore.co.uk/images%5Cprodu...tra%5C14085.jpg i moja: http://img255.imageshack.us/my.php?image=rollscustomhx4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Lipca 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Klaniam, O co biega, zaczepiste ostre A z tym siodelkiem to wyprzedziles mnie o jakis kawalek czasu. Chodzi mi juz po glowie od dobrych kilku miechow odarcie z poszarpanego poszycia mojego Bontragera i zrobienie go na Brooksa Bajer jak ta-la-la... OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 rurokura! Nie wiem o co wywód - cytowałem przecież ChdyUnicyclist, poza tym intencji negowania czegokolwiek nie miałem. Albo mam problem z pisaniem, albo ktoś z czytaniem (wiem - brzmi prowokująco). Ładnie żeś tego Rollsa obciagnął. A masz może fotki tego siodła przed kosmetyką? kształtem wogóle mi nie przypomina moich Rollsów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 30 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 a luzz ..spoko ,mogłem mieć problemy z czytaniem jestem troszke zmęczony ostatnio prowokująco? jak dla kogo .. ja staram się być energooszczędny ,zwłaszcza w takich temperaturach a rolls ..wyglądał jak każdy przeciętny ,zwyczajny szpetny rolls .. tylko że był cały poszarpany .. zdjęć niestety nie zrobiłem ,bo mi się nie chciało io Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.