szydl0 Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 2 jaka jest rzeczywista wysokość suportu?od center osi do podloza. około 280mm? liczyłem na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Baza kół roweru to około 99cm, moim zdaniem rower jest całkiem zwrotny, w każdym razie nie zamula. Zresztą wydaje mi się, że geometria nie odbiega daleko od kanonu, Fuji Track ma dość podobne wymiary(baza kół, kąt główki, wyprzedzenie). Poza tym przypominam, że akurat ten rower służy do napierania na torze, trochę stabilności przy dużej prędkości nie zaszkodzi Przez rzeczywiste 75, masz na myśli mierzone od osi koła do główki? Opuszczenie suportu jest tradycyjne dla torówki, od osi do ziemi będzie jakieś 29cm, około 2cm wyżej niż w szosie, dzięki czemu na ścianie toru można jechać naprawdę wolno nawet z korbą 170mm. Cena jest wg. mnie bardzo przystępna, 490zł, w tym przesyłka, malowanie i opcjonalna główka pod stery półzintegrowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Jak za ten hajs to nie mam więcej pytań , nawet jak ######neli sie o kilka stopni. tak na łoko bo kontomierza w oku ni mom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonski007 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witam.! Przedstawiem wam mojego singla... na dzień dzisiejszy służy mi on do szybkiego porusznaia się po mieście a nie do wyglądu ale z czasem bede w nim po trochu coś zmieniał oczywiście przy drobnym przypływie $$$. W planach coś tam mam ale pewnie się pozmieniają z 2 razy dziennie zobaczymy co z tego wyjdzie. Ważne oby jeździło ;-) Fotosy: Foto 1. Foto 2. Foto 3. Zdjęcia robione telefonem, z czasem zaktualizuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 moim zdaniem ta rama jest zdecydowanie za duża. sztyca powinna wystawać jakieś 50cm ponad podsiodłówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 bozar nie znasz sie! pół metra to w ostrym kole . W single speedzie minimum metr ponad zacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonski007 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 ramka ma 53/55 cm a ja mam 190 cm i w uj długie nogi... i zdaje sobie sprawe z tego że troszku to nie pasi... ale co poradzić przyznaje się że zaczynam przygode z singlem a potem może ostre.? A co do tej sztycy to jest ona dość długa także daje rade ;DD Ale wiadomo jak powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 no w koncu mi sie udało złozyc budzetowy rower. Korba szału nie robi, ale spisuje sie dobrze więc prawdopodobnie zostanie( problemow z linią łancucha nie ma ), wymienie tylko jeszcze mostek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 chyba troche za mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 chyba troche za mały mam 180cm a rozmiar ramy to 56 wiec chyba ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 O ile się nie mylę, jest to rama pod piastę nexus z rozstawem 135mm? jaka obecnie jest piasta? co z linią łańcucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 O ile się nie mylę, jest to rama pod piastę nexus z rozstawem 135mm? jaka obecnie jest piasta? co z linią łańcucha? PIasta jak była w tym rowerze to Sram s7, rozstaw widełek 130mm obecnie piasta to ta, linia łańcucha jest prosta, musialem dolozyc tylko jedną zwykła podkładke z lewej strony bo linia była minimalnie przekoszona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SixFeetDeep Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam. No wiec nadszedl czas na zaprezentowanie mojego singla. Z checia wyslucham wszystkich uwag. Z czasem szykuje sie zmiana siodla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 rozumiem , że to jest torpedo? Z tej perspektywy widelec wygląda na krzywy. Generalnie to miły dla oka , prosty i zwinny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Zdecydowanie torpedo, widać srebrne mocowanie na lewej widełce. Co to za łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 imo to plastelinowy nexus. nawet kolor przypomina plasteline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SixFeetDeep Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Jak najbardziej jest to torpedo. Jesli chodzi o widel to niestety jest krzywy, juz taki byl gdy zabralem sie za budowe roweru. Co do lancucha to tak jak wspominal kaemes jest to 'plastelinowy' shimano nexus (swoja droga swietne okreslenie jesli chodzi o wlasciwosci tego lancucha...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Skoro ten Nexus taki plastelinowy, to teraz mi powiedzcie, dlaczego tak często widuje się go w singlach i ostrych, jeśli jest w cenie np. KMC k710? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 bo nie wiem. k710 jest chyba najrozsądniejszy ,jeżeli idzie o jakość/cena. Ja mam jakoś taki dar ,że niszcze łancuchy non stop. k710 jakoś się trzyma , pzoatym ,ze złamałem jedno ogniwko ;p to się nie rozciąga. Jednak zrobily mu się straszne luzy na ogniwkach co mnie irytuje i zaczał hałasować. A o napęd dbam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Done . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ottovsky Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Fajny fajny, co to za kiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 najprawdopodobniej jest to model z 1980 "Condor" ale moge sie mylic, 3ttt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korekk93 Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 smurv , jaką masz obręcz z tyłu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 smurv , jaką masz obręcz z tyłu ? H+Son Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Do małych poprawek, ale już śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.