whynot5 Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 wyy###ny blat. Ile ząbków ; ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakall Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Piękna ta bestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 dla mnie bomba ta koza.coś więcej o nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Romet super prawie jak mój z widelcem od osvaldo. Tak mi się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 kaemes, jeśli chodzi o ramę to od Pana Rychtarskiego, tylko ten widelec mi coś nie leży, ale rama na pewno:) Blat 53z Dura-Ace 3/32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 A wicie towarzysze, że miedź się utlenia? Na kolor statuy wolności, ona tez jest z miedzi ;] A propos technik nakładania metali kolorowych (może mosiądz lepszy?) wstukajcie sobie "metalizacja natryskowa" po tak zwanym miedziowaniu stosuje się bezbarwny lakier [mowa o galwanizacji] co do statuy wolności, w dobie dzisiejszych kwaśnych deszczów i zmian środowiska miedz już nie utlenia się na taki sam "zielony" kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Robiona teraz u Rychtarskiego? czy rama z epoki? Bo często gęsto Lechu zlecał lutowanie swoich ram w romecie. Stąd te mufy etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Robiona teraz u Rychtarskiego? czy rama z epoki? Bo często gęsto Lechu zlecał lutowanie swoich ram w romecie. Stąd te mufy etc Może być tak jak mówisz, bo rama pochodzi z początku lat 90, z tego co mi wiadomo i jakie informacje posiadam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 trafiłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Moja torówka: Rama: Mielec alu (geometria mojego projektu) Widelec: RDX X-F13 karbonowy (zewnętrzne fragmenty lag oklejone czarną matową folią) Kierownica: Token Mono-Q torowa (400mm c-c) Mostek: Ritchey WCS OS (120mm) Gripy: BLB Chewy Barendy: zintegrowane z gripami Stery: Accent Airplane zintegrowane; do tego karbonowa szyszka RDX Siodło: Velo Carbon Sztyca: Amoeba Scud 31,6 Zacisk: Kalloy Korby: Shimano 600 170mm suport: Kinex 107mm Zębatka: Shimano 46T Łańcuch: Noname jednorzędowy Pedały: Exustar E-PM25 Zębatka tył: Novatec 13T Koło przód: Obręcz: Remerx Grand 36h Szprychy: DT Competition Black Piasta: Novatec 36h Szytka: Tufo S33Pro 700x21 Koło tył: Obręcz: Remerx Grand 36h Szprychy: CN Spoke 2.0 Piasta: Novatec 36h + kontra Mack Szytka: Tufo S33Pro 700x21 Przełożenie: 46/13 = 3,54 Waga: 7576g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 foto foto foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba206 Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brkzzz Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Oczu nie idzie oderwać gdybym miał mniejszy monitor, wrzuciłbym sobie na tapetę Korba 600? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 @kuba206, dzięki za wrzucenie, jak słałem posta wydawało mi się, że fotki się załączyły. @brkzzz, dzięki, jak chcesz zdjęcie w dużej rozdzielczości to wyślij mi swój adres mailowy na priv Korba na razie Shimano 600, widziałbym tu raczej Truvativ Omnium, albo Sram s300, ale problem jak wiadomo, zawsze ten sam, tymczasowy brak kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ottovsky Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 jak ta rama? i jak układała się współpraca z bike mielec, zrobili wszystko jak chciałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrimsonGhost Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Wygląda klawo, chciałbym mieć taki full czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 fajny , ale kat głowki mi nie odpowiada Mielec się spisał na medal ? Czy odsyłałeś im zwrotnie 10ram zanim przyszła ta ? kurcze taką kopie canona track u mielca se sieknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandrze Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 A co tam, jestem bananem, ale potrzebuję pomocy w jednej kwestii. Cały czas wydawało mi się, że to szosowy romet super z zamienionymi hakami, ale mufy i spłaszczane rury tylnego widelca nie pasują. Ktoś wie jaka to ramka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Ta kiera z tym mostkiem coś mi nie pasuje:) ale poza tym to jest super:) Przód 26cali? Bo tak jakoś mi się wydaje, albo takie złudzenie:) BTW, nikt nie ma na handel widelca prostego 26"?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakall Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 3 piękne maszyny pod rząd... Chyba poczekam z kończeniem mojej żeby wstydu się nie najeść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 troche wygląda jak parada gejów ten rower. wszystko tu pasuje do siebie koncepcyjnie (nie kolorystycznie) jak piesc do nosa ew jak uj do dupy. A siodło jest już najwiekszą beką. ..... kjurde dopiero teraz skminiłem jak nisko to ma suport Spłaszczane rury tylnego widelca? columbus AIR , ta w Polsce gdzieś mieli chyba ze dwa kartony tego , z czego pięć rurek trafiło i do mojej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandrze Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Steve, tak, przód 26", HED DEEP, przedtem był tam Gipiemme, obecnie Twoje kółko Siodło jest z d*py, szukam czegoś wygodnego i pasującego. Mostek do wymiany, ale nie mam funduszy na chwilę obecną na nic innego - Cinelli Alter, Look ergostem albo Modolo Q-race 11 CNC mnie jarają a żaden z nich to nie jest tani sprzęt. Co Ci kaemes koncepcyjnie nie pasuje? fixowa korba i aerospok do czasówki? To będzie Romet Super w takim razie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Alter jest na allegro (TUTAJ). Można próbować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Miałem konkretne obawy co do współpracy z BikeMielec, ale nie miałem za bardzo wyjścia, jako że chciałem tanią ramę torową z główką na 1 i 1/8. Jak się jednak okazało Panowie się postarali i rama była zgodna z projektem za pierwszym podejściem, obyło się bez odsyłania. Obgadywanie szczegółów zamówienia przez mail'a, spawanie i malowanie zajęło około 2 tygodni(w grudniu poza sezonem) i wysyłka około tygodnia. Generalnie należy być przygotowanym na to, że trzeba z nimi ustalić absolutnie każdy szczegół, bo inaczej zrobią po swojemu/nielogicznie, ja niestety zapomniałem o jednym szczególe, mianowicie o dogadaniu miejsca łączenia/profilowaniu tylnych widełek przy suporcie, chodzi o to, że przy oponie jest w cholerę miejsca(zdecydowanie za dużo jak na torówkę), a z kolei pająk korby prawie ociera o widełki i mam obawę, czy wejdzie mi w przyszłości korba truvativa/srama. Rama jest niestety ciężka jak na alu, waży 1925g, ale profile rur są konkretne i całość sprawia dość solidne wrażenie. Jeśli chodzi o sztywność, to zastrzeżenia po jednej jeździe na torze mogę mieć jedynie do okolic suportu, z tymże może być to tylko wrażenie spowodowane miękkością samej korby i kwadratu. Minusem dla niektórych może być też ograniczony wybór rur podsiodłowych, mi proponowano tylko 31,4 i 31,6, tak więc jak ktoś chce bardzo lekką/kultową sztycę, to będzie miał problem. @kaemes, geometrię projektowałem pod siebie na tyle na ile umiem, zależało mi też na tym, żeby nie było overlapa. Kąty i tak są zdecydowanie większe niż w szosie, jednakże widelec ma szosowe wyprzedzenie i to może być złudne. Z ciekawości jaki kąt Ty byś proponował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 1 z tego co widze na swoim projekcie masz kąt 74.5 , widelec od choppera to to nie jest, ale wygląda strasznie leniwie jak na taki kąt ten kąt. Dałbym rzeczywiste 75*. Fakt faktów ja jestem zwolennikiem overlapów i poszedł bym o dwa stopnie w dół . 77stopni przy ramie około 57 - robi mega fajną zabawę z jazdy. 2 jaka jest rzeczywista wysokość suportu? od center osi do podloza. Jaka jest cena takiej imprezy? Może kiedyś poproszę Gromade , żeby mi pomierzył moją kozę .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.