Varg Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 http://img155.imageshack.us/i/imag0258uq.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandrze Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Co to za kiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 przycięty syntace tttri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfahowsky Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 http://img846.imageshack.us/i/szosa.jpg/ poczatek, ciagle do przodu idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuiltyOfBeingWhite Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 skladam teraz rower letni na ramie vigorelli, w czerwcu ogarne jakas robote i zaczne cos dzialac. ten bedzie pelnic funkcje roweru na gorszą pogode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Przez takie ustawienie kiery tracisz jeden calkiem przyjemny wariant chwytu (za boki). A tak to spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 skladam teraz rower letni na ramie vigorelli, w czerwcu ogarne jakas robote i zaczne cos dzialac. ten bedzie pelnic funkcje roweru na gorszą pogode. c oto za lakier/farba?? czy to zdarte do stali i polakierowane >? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mda Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Oczywiście światełka i opaska odblaskowa na nogę obowiązkowo. Jak robiłem zdjęcie, to światełka nie były jeszcze zamontowane. Bez światełek pierwsza nocna przejażdżka skończy się na pierwszym radiowozie, chyba że masz dużo wąskich uliczek w mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuiltyOfBeingWhite Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 oryginalny lakier, nic nie było zdzierane. @KubaRozpruwacz jaki chwyt masz na myśli?taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Właśnie taki. To oczywiście kwestia upodobań, ale masz dość ekstremalnie ustawioną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 bo to jest do "hill bombingu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuiltyOfBeingWhite Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 czasem tez tak jezdze i nie zauwazylem zadnego dyskomfortu. @undervolcano no tak, w SF to tylko takie ustawanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Co myślicie o takim kolorze sztućca? To imitacja miedzi. Rama jest pomalowana tylko na próbę na stary lakier, żeby zobaczyć czy będzie pasować. Całość idzie do piaskowania. Nie wiem jeszcze czy będę się bawił w malowanie muf ale chciałbym ramę w białym kolorze. Może jakiś metaliczny odcień białego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Jak dla mnie wygląda bardzo spoko... Jeżeli dałbyś ramę w perłowym białym a mufy i widelec w takim miedzianym efekt powinien być bardzo pozytywny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 a może pójść dalej i część tylnych widełek też zrobić na miedź? Tylko cały czas obawiam się, żeby nie przekombinować... chyba też zrobię próbę dopóki rama jest jeszcze nieoczyszczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 FAjnie to by wyglądała w miedzanej galwanice , ewentualnie złotej. Tak wygląda jakbyś ją ubabrał w czekoladzie czy też czymś innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 http://farm5.static.flickr.com/4091/5214372256_9d0e3d6f6e_b.jpg to się nazywa mieć miedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 eeeeeeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 eeeeeeeeee To mi wygląda na prawdziwą miedź. Pewnie naniesioną jakąś elektrolizą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 wg mnie za######iste. Będę teraz oddawał moja lalkę do chromów to zapytam sie czy tak można. Może jakąś OSCE tak zrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Zastanawiałem się nad miedziowaniem albo jakąś powłoką galwaniczną w kolorze ciemnym złotym ale do tego trudno jest przygotować materiał, który ma ślady korozji. Powierzchnia musi być idealna bez zagłębień i rys. Poleruje się czymś do uzyskania prawie lustra i dopiero wtedy galwanicznie nakłada jakąś pośrednią warstwę (nie pamiętam już jaką), a później właściwą. W moim przypadku nakład pracy i kosztów byłby zbyt duży, a i tak efekt mógłby być mizerny, bo rama ma trochę korozji. Na razie zdecydowałem się na malowanie. Rama będzie w kolorze perłowym (najprawdopodobniej metalicznym), a widelec na razie miedziany. W razie gdyby mi się nie spodobał, to już dość łatwo mogę go przemalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 12 Maja 2011 Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 IHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhaha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Wstępnie koniec, choć tak naprawdę to niekończąca się opowieść http://naforum.zapodaj.net/18cfc06c4d43.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atrxevu Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Wstępnie koniec, choć tak naprawdę to niekończąca się opowieść http://naforum.zapod...6c4d43.jpg.html podoba się i to bardzo ! niezły po###acz. co to za rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elziomallo Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A wicie towarzysze, że miedź się utlenia? Na kolor statuy wolności, ona tez jest z miedzi ;] A propos technik nakładania metali kolorowych (może mosiądz lepszy?) wstukajcie sobie "metalizacja natryskowa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.