Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

pict0061j.jpg

skladam teraz rower letni na ramie vigorelli, w czerwcu ogarne jakas robote i zaczne cos dzialac.

ten bedzie pelnic funkcje roweru na gorszą pogode.

c oto za lakier/farba?? czy to zdarte do stali i polakierowane >?

Oczywiście światełka i opaska odblaskowa na nogę obowiązkowo. Jak robiłem zdjęcie, to światełka nie były jeszcze zamontowane.

Bez światełek pierwsza nocna przejażdżka skończy się na pierwszym radiowozie, chyba że masz dużo wąskich uliczek w mieście.

Co myślicie o takim kolorze sztućca? To imitacja miedzi.

Rama jest pomalowana tylko na próbę na stary lakier, żeby zobaczyć czy będzie pasować. Całość idzie do piaskowania. Nie wiem jeszcze czy będę się bawił w malowanie muf ale chciałbym ramę w białym kolorze. Może jakiś metaliczny odcień białego.

1.jpg

2.jpg

Zastanawiałem się nad miedziowaniem albo jakąś powłoką galwaniczną w kolorze ciemnym złotym ale do tego trudno jest przygotować materiał, który ma ślady korozji. Powierzchnia musi być idealna bez zagłębień i rys. Poleruje się czymś do uzyskania prawie lustra i dopiero wtedy galwanicznie nakłada jakąś pośrednią warstwę (nie pamiętam już jaką), a później właściwą. W moim przypadku nakład pracy i kosztów byłby zbyt duży, a i tak efekt mógłby być mizerny, bo rama ma trochę korozji. Na razie zdecydowałem się na malowanie. Rama będzie w kolorze perłowym (najprawdopodobniej metalicznym), a widelec na razie miedziany. W razie gdyby mi się nie spodobał, to już dość łatwo mogę go przemalować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...