Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki, miło że się podoba :) co do inspiracji to pomysł na te kolory zaszczepiła we mnie panna i pozostało tylko go zrealizować a tego treka widzę po raz pierwszy mimo, iż zanim zdecydowałem się na malowanie to szukałem czegoś podobnego. śmiga się bardzo przyjemnie i mimo iż to singiel to mam odruch ciągłego machania nogami hehe nawet podczas zjazdów :) żal tylko patrzeć jak się zdziera farba pod klockami ale pewnych rzeczy się przeskoczyć nie da... pzdr

Nowa odsłona mojego raleigha.

Koła plątane i kompletowane przeze mnie (mało uważni niech zwrócą uwagę na tylny zaplot), wygładzone i wypolerowane obręcze, malowane piasty. Nowy widelec, lampki które też sam malowałem, ponownie przycięta kierka.

086uc.jpg

085io.jpg

082hj.jpg

025mk.jpg

014oa.jpg

036gak.jpg

049amt.jpg

053ay.jpg

Ostatnie dwa zdjęcia z karpacza, da się! :)

Nowa odsłona mojego raleigha.

Koła plątane i kompletowane przeze mnie (mało uważni niech zwrócą uwagę na tylny zaplot), wygładzone i wypolerowane obręcze, malowane piasty. Nowy widelec, lampki które też sam malowałem, ponownie przycięta kierka.

[...]

Ostatnie dwa zdjęcia z karpacza, da się! :)

Mi się podoba ale bez tej osłonki na klejnoty :D

Swoja drogą dziwie się bardzo ze nikt Ciebie nie zjadł za połączenie ramy na mufach i tego "strasznego" widelca, którego sam jestem szczęśliwym posiadaczem ;)

Poniżej pół-ekshibicjonizm. To ma być mój następny fix. Rama idzie do malowania, tylko nie wiem jeszcze na jaki kolor. Kiera ma być klasyczna. Koła na razie mam na szytkach, niskich obręczach i piastach z wysokimi ażurowymi kołnierzami. Zastanawiam się nad trochę wyższym profilem i oponami, bo jazda na moich cieniutkich szytkach to ciągłe obserwowanie nawierzchni drogi. Chętnie poznam wasze sugestie co by zrobić z tej ramy.

Jest sens obcinać uchwyty pancerza i manetek? Nie zostaną przypadkiem dziury po uchwytach od manetek?

Co zrobić z widelcem? malować? chromować? Właściwie to nie szkoda mi jej psuć, bo zapłaciłem za całość stówę. Poza tym nie jest to jakieś cudo. Ostatecznie jak kiedyś zachce mi się poskładać klasyczną szosę, to mam fajne stare obejmy do pancerza i manetki też z obejmą.

1557166156.jpg

Swoja drogą dziwie się bardzo ze nikt Ciebie nie zjadł za połączenie ramy na mufach i tego "strasznego" widelca, którego sam jestem szczęśliwym posiadaczem ;)

Bo sami nie wiedzą co mówią.

Jeden pojedzie a reszta zgodnie za nim, innym razem nic.

Mi bardzo pasuje widelec, ten stary wielki na mufach był okropny.

Nowy zgrywa się ze stożkami, przez nie nie wygląda aż tak tłusto.

Nie jest klasycznie... ale nic co sam wrzuciłem do tego roweru nie jest z epoki.

Najchętniej zbudowałbym rower na aluminiowej torowej ramce, ale sianka szkoda.

cynamon

Chcesz malować ramę, szkoda że już dużo rdzy wygląda spod lakieru, bo malowanie jest fajne, dobrze by wyglądała z kompletem części utrzymanych w grafitowych i czarnych kolorach, niektóre elementy polerowane. Byłby taki stylowy czarnoksiężnik :D

Mam osprzęt Shimano 600 Arabesque (korba, stery) i to chcę założyć, siodło Brooks B17 (miodowe lub brązowe, jeżeli dostanę owijkę w tym samym kolorze), kiera baranek Ambrosio. Mam też stalowe cienkie korby Stronglight, zobaczę które będą bardziej pasować do całości.

Cały czas zastanawiam się nad kolorem ramy i czy chromować widelec. Biorę pod uwagę czarną (może czarny metalik) ramę i chromowany widelec (wtedy pewnie stalowe korby Stronglight i polerowane obręcze). Może też beżowy, grafitowy metalik, błękitny, kawowy (z mlekiem) i chromowany widelec.

Koła na razie mam na polerowanych obręczach pod szytki ale pewnie kupię jakieś pod opony.

Zazwyczaj nie mam z tym problemu jednak teraz wypadł mi dylemat. Rower wygląda tak:

http://img809.imageshack.us/i/20110429016.jpg/

Zmienię koło przednie na srebrne (takie jak z tyłu), kierownica (baranek) z czerwoną owijką.

1. Siodełko to co jest Turbo białe, ale troche podrapane, albo mam czerwone zamszowe, które zaraz będę czyścił

2. Czy tak zostać opony bo są jeszcze w miare dobrym stanie, czy zamienić na jednakowe (czarne, z delikatnymi brązowymi paskami?)

Wiem że wygląd to sprawa indywidualna, ale chciałbym poznać różne opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...