Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

br1py.jpg

br2l.jpg

br3.jpg

Pomysł giętej kierownicy upadł. Za te pieniądze wole kupić lepszą kontrę. Prowadzi się dobrze. Jest to finalna wersja mojego ostrego.

Napisano

No to się pochwale moim ostatnim złomkiem ;)

Zbudowany na ramce Waganta, chyba... Tylne koło samodzielnie zaplotłem, koronka z kontrą naklejane. Tylna zębatka? 20z? :D a z przodu? Niecałe 40 ;) Malutkie przełożenie, ale rowerkiem w zimie jeździłem wszędzie gdzie się da - w mieście jako ostry nie używany praktycznie (no co tu dużo mówić - za wolny na tym przełożeniu :D )

Zbudowany po kosztach, ale z głową... chyba, ale na tyle z głową, że nie złoży mi się w pół 25km od domu :)

zdjcie041r.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Cała galeria

Przepraszam za jakość zdjęć, robione tym, co aktualnie było na stanie :)

A.. możecie jojcyć na tylną oponę - proszę bardzo - ale ma naprawdę niewielkie opory toczenia przy wysokim ciśnieniu, a komfort jest naprawdę spory w porównaniu do cieńszych :)

Napisano

Spokojnie, wideł bez przekosu jest ;) Sprawdzane :)

Wiem, że ma baaardzo duże wyprzedzanie wideł, może kiedyś zmienię widła, ale prędzej całą ramkę z widłem, kołami, napędem... zaraz, nowe ostre mi wyjdzie :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pora pokazać moją kozę>:]

Współczesna rama torowa z Tajwanu, widelec Accent - wiem, wiem... szpetny, ale ma dziurkę na hamulec (jest mi potrzebny...jeszcze) i jeszcze się zastanawiam, czy rozwiercać oryginalny widelec, czy nie...

Korba Shimano 600, koła z Allegro (jakieś tam obręcze na piastach Novatec), mostek to Cinelli, kierownica Ambrosio.

196019_1904718186575_1500382710_32118342_1418718_n.jpg

Napisano

Nie stało to przypadkiem na allegro całkiem niedawno? Z tego co pamiętam ktoś położył ~1k

Dokładnie, to ten. Zacząłem budowę własnego OK, zbierałem graty i całkowicie zapomniałem, że tą aukcję miałem na snajperze, no i przypadkiem wygrałem :P

Oprócz roweru dostałem jeszcze całą siatę gratisów, w tym stery, nowy łańcuch, klamki, hamulce, wspomniany widelec...etc...

caly rower z allegro?

brzydka ta rama jakaś ;/

Cały z Allegro >;]

Napisano

Poskładałem takie coś jako dodatek do mojego OK :icon_mrgreen: (dla żonki). Na ramie która przyjechała od Gebelsów razem z moją. Rury Reynolds, fajna geometria, i prawie nie używana. Właściwie były to całe rowery, jeden na Simplexie (mój), a drugi na Campie. Koła na szytkach. Ten damski używany był chyba tylko do momentu przebicia tylnej szytki i wrzucony gdzieś na strych. Osprzęt i lakier jest jak nowy (np tu jest zdjęcie przerzutki - kułeczka jak nowe). Założyłem inne obręcze, bo musiały być opony z białymi lub kremowymi bokami. Z tyłu jest Torpedo 3-biegowe, żeby było uniwersalnie. Być może jeszcze będzie jakiś koszyk.

Ma to być prezent na urodziny. Na razie w wersji Beta, bo nie udało mi się jeszcze upolować kilku szpejów, a poza tym nie wiem czy obdarowana nie będzie chciała też coś pozmieniać. Szukam m.in. jakiegoś siodełka ze skóry zamszowej, trochę szerszego niż szosowe ale nie typową kanapę.

1.jpg

3.jpg

Napisano

Spodobał się bez zastrzeżeń :icon_mrgreen: Górala od razu kazała sprzedać. Może ktoś chce Focusa 16" ??

Przejechałem się nim przez miasto. Sama przyjemność :woot: tylko ludziska się gapią (bo w Krośnie Forestery rządzą). Zębatkę z tyłu będę musiał pewnie większą założyć, bo 3 bieg to tylko z górki można używać przy takiej pół-wyprostowanej pozycji.

Napisano

To i ja się "pochwalę". Stary Peugeot Ventoux po lekkiej przeróbce i na świeżych toczkach. W tym roku już nie ostre tylko single ze względu na zajechane kolano po wypadku... Nie chce mi się opisywać jaki rower jest każdy widzi :) Pzdr

wlaa7o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...