undervolcano Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 można zrobić takie zestawienie, typu wszystkie te złudzenia optyczne która linia jest dłuższe (ze strzłkami). dwie ramy jedna z frejmpadem, takie testy psychologiczne dla jakiś maniaków:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newman88 Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 a ja myślałem, że framepad ma chronić gatunek ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Jedno zdjęcie z dworu. A dla zainteresowanych, dodałem kilka szczegółowych zdjęć błyskotek w temacie polerowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Jak dla mnie wszystko bardzo super ale kołderka to jakoś.. na ja bym zostawił gołą rurkę albo coś delikatniejszego założył. Oczywiście to tylko moje zdanie. Najważniejsze, żeby Tobie się podobało. Co to za korba? Stronglight? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Korba raleigh, ta co była przy rowerze, tylko wypolerowana i polakierowana na ramionach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 siodło psuje wszystko. NIESTETY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
undervolcano Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 siodło gites:D kiedys frejmpada miałem z takiego bialego futrzaka jaki sie mialo kiedys na podłogach i na to założona osłona uszyta ze spodni moro. musez powieidzeć że miał to to coś chronić gatunek można zakładając hamulec (podobno )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 chronić gatunek można zakładając hamulec (podobno )) lamy nie są zagrożone więc bez nerw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 złotousty:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 kaemes bo najprościej jest kupić siodło blb na fixie albo rolls na allegro i jeździć jak wszyscy co nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 http://allegro.pl/vintage-siodelko-mundialita-biala-skora-nowe-i1357816876.html te były po taniości, fajne włoskie klasyki całkiem niedawno. jak sie chce to można znaleźć. nie lubie kolorowych łańcuchów.a frejmpad rzeczywiście wygląda jak z pierzyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Nie wiem co tam bazgrzesz do mnie ale to siodełko pasuje tu..... i odsłania paskudne jarzmo sztycy. Ale to jest moje zdanie innym moze sie podobać , ale jak sie nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 elberet -wszystko fajnie pięknie po taniości, klasyki włoskie, ale napisałem że nie chce się wozić jak inni i dlatego to siodło mam w swoim fiksie. Denerwuje mnie że wszystkie "konsekwentne" konstrukcje ostrokołowe mają bardzo podobne siodła, praktycznie takie same. Zdecydowałem się na szosowy model san marco z 2011 roku i mi się podoba z.a.j.e.b.i.ś.c.i.e. A co do "kołderki" -która widzę bardzo kontrowersyjna -to wygląda jak pierzyna, i nie jest to przypadkowe. Frejmpad szyła mi mama taki jaki chciałem, długi biały i pikowany niebieską nitką. Rama ma oryginalny lakier a na górnej rurze są wysokie przelotki, odkryte wyglądałyby źle, nie wiadomo jaka będzie przyszła historia tej ramy więc nie chciałem ich wycinać do tego zniszczyłbym lakier. sam pad owijający ramę też h.jowo wyglądał -na maksa nie podobają mi się takie zwisy - i przelotki się na nim bardzo odznaczały. Znalazłem w domu piankową rurkę (taka co się obwija chyba rury do grzejników). Przyciąłem ją odpowiednio i wydłubałem otworki w miejscach przelotek. Tak więc, frejmpad jest gruby (puszysty, szeroki) bo miał pokryć przelotki. A bardzo gruby wydaje się z perspektywy "dolno-bocznej" bo od dołu jest zapięcie. Od góry wygląda bardzo dobrze i dużo szczuplej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Jak dla mnie projekt jest homogenny... i siodło pasuje do kierownika, taki rower biały festival, i jest dobrze. Ani to torówka, ani strucel, tylko taki błękitny grom i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 grzeczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 popieram obecne siodło! trzymanie się za wszelką cenę klasycznego stajla jest po primo b.drogie a po secundo trudne do realizacji i trochę oklepane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Zalosny jestes, kolega itr chwali Twoj rower, a Ty nie rozumiesz znaczenia slowa "homogenny" (i nie potrafisz go sprawdzic w slowniku) i mu cisniesz. Moglem sie domyslic po sposobie w jaki skadrowales zdjecie na poprzedniej stronie, ze masz jakies opoznienie, ale stwierdzilem ze to przemilcze, bo napracowales sie z tym rowerem i w ogole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 wiem co znaczy homogenny ale raczej mu o to nie chodziło, "siodło pasuje do kierownika"? czyli co? ja jestem też biały i pasujący do roweru? (chyba że kierownik w sęsię kierownica, to by zmieniało postać rzeczy). No i komentarz kaemesa "grzeczniej" myślałem że to pojazd a nie pozytywny komentarz. sory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mariano: Myśl zanim coś napiszesz, jak to nie wystarczy pomyśl dwa razy. Kuba Ci wytłumaczył. Przepraszam, że użyłem słowa którego się boisz. A siodło wali białym plastikiem jak chwyty, i nie pasuje ani do koncepcji torówki, ani do parcha, tylko do kategorii "estetyczny rower na miasto"... i oddaj światu moją życzliwość, bo drugi raz się nie powtórzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 bijcie się jeszcze co to za krytykowanie cudzych projektów? spójrzcie na swoje rowery i zastanówcie się ilu osobom się one nie podobają. kolo chciał cieńkie sportowe siodło i ma. miał założyć mundialitę? pewnie co drugie białe siodło na świecie to mundialita. a kołdra jest jego i tyle. jeden robi owijkę ze sznura inny frempada z koca a jeszcze ktoś jeździ z hamulcem. nie wypada się śmiać gremialnie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Wyłączcie komputer i wsiądźcie na rower. Tyle ostatecznie z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 jeden robi owijkę ze sznura inny frempada z koca a jeszcze ktoś jeździ z hamulcem. nie wypada się śmiać gremialnie i tyle. a inny zakłada trekkingowy mostek do barana i też nie wypada się śmiać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Taki śmiec do ciorania w zime Tylne kolo i pedały to standardowy akcent no i sztyca campy :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Ramę kupiłeś na allegro jakiś tydzień/dwa przed Bożym Narodzeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 ta za 20złotych a concora za 6.50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.